spot_imgspot_img
spot_img

Sétálunk, sétálunk…vajon mit találunk?

-

Article Top Ad (AdSense)

Beköszöntött az ősz, vége a nagy kánikulának. Ilyenkor az ember szívesen sétál egy nagyot a szabadban. Az egyszerű sétát összeköthetjük különböző programokkal, helyszínekkel és akár feladványokkal is. A tematikus séták az utóbbi években igazi trenddé váltak. Tartalmas kikapcsolódást jelenthetnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Boszorkányok a Gellérthegyen – Vallásháborúk, hiedelmek, technobulik szept.17.szombat 10:00 

A Budapest szívében emelkedő Gellérthegy szikláit és forrásait mindig is körbelengte valami megmagyarázhatatlan titokzatosság. Volt már áldozóhely és boszorkányszombatok helyszíne, de ma már inkább bulikat, kisebb koncerteketr tartanak a hegyen.  

A séta során a boszorkányok nyomába eredhetnek az érdeklődők és megismerhetik a Gellérthegy izgalmas titkait. A résztvevők láthatják a Forráskutat, a Sziklatemplomot és a felfedezhetik a kelták áldozóhelyét is. 

A szervezők mindenféleképpen a kényelmes cipő viseletét javasolják, hiszen a séta során nagyon sok lépcsőt és emelkedőt kell megmászni. 

boszorkány
„Fotó: Envato Elements”

Bátorság, asszony a neved! Nők a Budai Várban – szeptember 17. Szombat 11:00 

Tudtad, hogy Erzsébet Császárné, mindenki Sisije és Laborfalvi Róza, Jókai Mór felesége is a Budai Várban lakott? Ezen a tematikus sétán többek között az ő történeteiket is megismerhetik az érdeklődők. Kiderül az is például, hogy hol zajlottak spiritiszta szeánszok a polgárnegyedben. A séta során a résztvevők érintik a Mátyás-kutat, a Ruszwurm cukrászdát, a Tóth Árpád sétányt és a Glücklich Vilmáról elnevezett lépcsőt is. 

túra
„Fotó: Envato Elements”

Kultúrtörténeti séta a Rózsadombon – egy égi szerelem, egy Díva és egy ugráló majom nyomában– szeptember 17. Szombat 10:00 

Ha szeretnétek tudni, hogy hol töltötte hétköznapjait Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán; hogy mi volt a feltétele Karády Katalin Amerikából való hazatérésének; hogy merre folyt a Zwack Unicum vagy azt, hogy mi történt a Pasaréten a 30-as években, akkor ezt a tematikus sétát nektek ajánljuk. 

Nagyon fontos információ, hogy ezek a séták előzetes jelentkezéshez kötöttek és sétálójegyet kell vásárolni hozzájuk. 

Ha pedig sokkal lazább és kötetlenebb témát kerestek a sétákhoz, akkor az alábbi két szabadulószoba a legjobb választás lehet számotokra. 

Nyomozós Kocsmatúra- Pesti idegméreg Szabadulószoba Budapest 

A kocsmatúrákról már biztos mindenki hallott, viszont a szervezők ezt most még izgalmasabbá teszik egy kalandos nyomozással. A történet lényege röviden, hogy egy őrült tudós után kell nyomozni, aki egy újfajta vírust szabadított el. Nektek pedig meg kell találni a terjesztés módját és természetesen a vírus ellenszerét. Nagyon fontos, hogy a túra során legyen mobilneted, ugyanis a játék applikációval működik, de természetesen a még izgalmasabb élmény kedvéért beépített emberek is vannak. 

nyomozás
„Fotó: Envato Elements”

Csakra kör /Dobogókő Szabadulószoba Budapest 

Egy igazán tartalmas fél napos kirándulást ígér a Csakra kör. A túra során vadregényes ösvényeken, csodaszép helyeken járhattok. A történet lényege, hogy a Föld bajban van, gyengül az energiaszintje, ezért meg kell keresni a csakrapontjait és az ott lévő feladatok megoldásával megmenthetitek bolygónkat. Ha pedig a túra végére megéheznétek, akkor a Báró Eötvös Lóránt Menedékházban finom falatokkal várnak benneteket. 

kirándulás séták
„Fotó: Envato Elements”

Nagyon fontos,hogy ezek a túrák is előzetes regisztrációhoz kötöttek! 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!