Sajtos-tejfölös lángos fagyi az év egyik kedvence

-

Tizedik alkalommal rendezték meg a Balaton Fagyija versenyt, melyre 20 fagylaltkölteményt nevezett 12 cukrászda. A nyertes a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangó sorbet-ja lett, de egy sajtos-tejfölös lángos ízesítésű jeges édesség is különdíjat kapott. Extravagáns ízek a Balaton mellől.

 

Tövises mangó sorbet

Ha nyár, akkor fagyi, ha fagyi, akkor egyre izgalmasabb és vadabb ízek. Tölcsérbe zárt ízbombák versenyeztek idén is Balaton legjobb fagylaltja cím elnyeréséért. Kerek évfordulóját ünnepli idén a Balaton Fagyija verseny. A Balatoni Turizmus Szövetség 10. alkalommal hirdette meg a versenyt, melyre összesen 20 fagylaltkölteményt nevezett 12 cukrászda, köztük balatonakarattyai, balatonalmádi, balatonfüredi, balatongyöröki, keszthelyi, marcali, balatonmáriafürdői, balatonboglári és balatonszemesi vendéglátóhely. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylaltok népszerűsítése.

A zsűri tagjai a balatonalmádi Amaretto Fagyizó tövises mangó sorbet-ját választották meg 2023-ban a Balaton Fagyijának. Az intenzív sárga, édes fagyi készítője Varga Tamás.

Az év balatoni fagyija
kép: http://www.balatonfagyija.hu/

A szervezők a Balaton Fagyijának megválasztott finomság receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá tették. A Balaton régió bármely cukrászdája elkészítheti a nyertes fagylaltot. Mi is megmutatjuk a receptet. Itt láthatod, miből és hogyan készült el a jeges nyalat:

Az év balatoni fagyija
kép: http://www.balatonfagyija.hu

 

Különdíjasok

Kétségtelenül vízparti, strandélmény mellé illő íz a sajtos-tejfölös lángosé, ám most már fagylalt formájában is élvezhetjük. Különdíjas lett a versenyben a balatonmáriafürdősi Vitorlás Fagyizó, ami két érdekességgel is nevezett a versenyre: egy fűszeres-epres tejföl fagylalttal és a lángosossal, az utóbbi igazi sztár lett.

Különdíjat kapott még a balatonfüredi Bagaméri Fagyizó édes csalogány fagylaltja, valamint a balatonakarattyai Sissi fagyizó túrógombócos kompozíciója.

Ha hasonló fagyis különlegességről olvasnál:

Különleges fagylaltok – extrém formák és ízek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!