Az ördög rövidnadrágot visel

-

Talán az egyik legkevésbé kedvelt ruhadarab a rövidnadrág. Én sem vagyok nagy kedvelője, pedig nyár van, hőség van, elméletben tökéletes választásnak tűnik. Azonban amikor ránézek a szekrényeben meglapuló alig viselt rövidnadrágra, eszembe jut, hogy ott szűk, ahol bőnek kellene lennie, és ott bő, ahol szűknek kellene lennie. A belső combjaim pedig már csak a rövidnadrág láttán kegyelemért könyörögnek. Ma valamiért mégis az egész világ ünnepli.

Én legszívesebben elégetném az összeset, de az a szeretet bolygónknak nem tenne jót, így kénytelen leszek megbarátkozni velük… vagy legalább megérteni őket. Nyáron, majdnem 40 fokban csak-csak elő kerül akkor is, ha nem szeretjük. Persze sok alternatíva van, lenge szoknyák, ruhák vagy hosszú, bő, vékony nadrágok, de ez a nap nem a kibúvókról szól! Ma, a Rövidnadrágok Világnapján megérdemel még egy esélyt ez a ruhadarab! Ha neked sincs jó kapcsolatod a rövidnadrágokkal, még nem találtad meg a tökéletes darabot, de azért szívesen megbarátkoznál velük, akkor tarts velem!

Fotó: Pixabay

A Rövidnadrágok Világnapja alkalmából adjunk közösen nekik még egy esélyt

Mi a fő probléma a rövidnadrággal?

A mai világban végtelen sok fazonnal találkozunk. Alacsony vagy magasderekú, szűk vagy bő, fenékvillantó vagy térdig érő és még sorolhatnám. A bőségzavarban azonban mégis hogyan találjuk meg a számunkra megfelelő darabot?

Fotó: Pixabay

Mindenekelőtt ismerünk kell a testalkatunkat

Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen típusú a testalkatunk, enélkül nehéz jó rövidnadrágot találni. Szeretném azonban tisztázni, hogy míg én örömmel segítek nektek is megfejteni a testalkattípusotokat és ahhoz megtalálni a legjobban passzoló fazont, addig tartsuk észben, hogy igazából csak egy szabály számít: olyan rövidnadrágot viseljetek, amiben jól érzitek magatokat!

Testalkat és a rövidnadrág

Az alma testalkatúaknak

Az alma testalkatúaknak nincs igazán meghatározva a derekuk és hajlamosak hasra hízni, viszont szép, keskeny csípőjük van. Ha magadra ismertél, akkor figyelj az egyensúly megteremtésére. Ennek érdekében el kell terelni a figyelmet a test középső részéről. A túl rövid fazonok azért nem a legelőnyösebbek, mert túlságosan közel terelik a figyelmet a szélesebb, középső területre. A derékpántokkal és a túl magas derekú fazonokkal ugyanez a helyzet. De akkor mi áll jól?

Ne aggódj, rengeteg minden. Vékony, nem feltűnő derekú nadrágok tökéletesen állnak. Emellett bátran hangsúlyozd a szép lábaidat, de ne azzal, hogy túl rövid nadrágot választasz, helyette inkább keresd a színes mintákat! A nadrágzsebeket se felejtsd el! A színes, szembetűnő hátsózsebek segítenek elterelni a figyelmet a törzsedről a formás fenékrészedre. Az oldalsózsebek pedig szépen kiemelik a csípődet.

A körte testalkatúaknak

A körte testalkatúaknak szélesebb a csípőjük, mint a válluk. Hajlamosak csípőre és fenékre hízni. Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor a fenékkisebbítő és lábhosszabbító taktikákra kell figyelned. Számodra a legideálisabb fazonok közé tartozik az egyenes szabású, bermuda rövidnadrág és a közepes hosszúságú, A-vonalú rövidnadrág. Ezek karcsúsítják a derekadat, miközben szépen eltakarják a csípődet. A laza alsórész pedig nem csak előnyös a comboknak, de még kényelmes is. Viszont figyelj rá, hogy ne hajtsd fel a nadrágszárakat, mert az szélesíti a lábakat. A színekkel óvatosan játssz, érdemes sötét árnyalatokat választanod, de ne csak a feketére gondolj! Bármelyik sötét, mély árnyalat jó lehet. A világos színek mellett kerüld még a zsebeket és a feltűnő díszítéseket.

Fotó: Pixabay

A fordított háromszög testalkatúaknak

A fordított háromszög testalkatúaknak szélesebb a válluk, mint a csípőjük, combjuk is keskenyebb. Ha ebbe a kategóriába tartozol, akkor a csípőre és combra kell összpontosítanod. A kulcs az optikai tuning. Bátran jöhetnek a fodrok, hajtások, zsebek, élénk színek és a minták is, főleg azok, amik a csípődön fekszenek. Igazából bármi, amitől nagyobbnak tűnhet a csípőd és a feneked, az segít kiegyenlíteni az arányokat. Számodra kifejezetten jó fazon lehet az úgynevezett papírzacskó rövidnadrág, abból is a magasderekú. Ezekhez sokszor megkötős öv is jár, ami segít kiemelni a szép derekadat. Emellett az A-vonalú, balloon fazon és a bővebb nadrágszálak is jól állnak, mivel a megfelelő helyen növelik a térfogatodat. Rengeteg olyan darabot vehetsz fel, ami a legtöbb testalkatnak nem olyan előnyös.

Fotó: Pixabay

A téglalap testalkatúaknak

A téglalap testalkatúaknak általában nincsenek látványos gömbölyű formák a testükön. A vállak és a csípő nagyjából hasonló szélességűek, nincs határozott dereka, cserébe vékony, sportos a testalkata. A fordított háromszög alkatúakhoz hasonlóan nálad is az optikai tuning a kulcs. Ráadásul a megfelelő ruhadarabokkal nagyon egyszerűen tudsz homokóra alakot varázsolni magadnak. Jól állnak a magasderekú fazonok, fontos, hogy jól illeszkedjenek a derekadon, még jobb, ha egy övet is felveszel. A szépen kiemelt derékhoz egy A-vonalú rövidnadrág máris homokóra alakot ad neked. Bátran viseld a fodrokat, hajtásokat, színeket és mintákat. Még erősebb hangsúly érdekében egy extra megoldáshoz is nyúlhatsz. Viselj fényes anyagokat, azok még jobban megnövelik a térfogatodat! A lényeg, hogy minél több görbületet alkoss a testeden.

Fotó: Pixabay

A homokóra testalkatúak

A homokóra testalkatúak keskeny derékkal és közel azonos, viszonylag nagyobb csípő és mellmérettel rendelkeznek. Ha magadra ismertél, akkor azt kell mondjam, hogy a legszerencsésebbek közé tartozol, ugyanis neked a legtöbb fazon jól áll. Már csak azt kell eldöntened, hogy mit szeretnél kihangsúlyozni. Például a magas derekú nadrágok amellett, hogy kiemelik a karcsú derekadat, a lábadat is meghosszabbítják. Ha nem szívesen mutatsz sokat a combodból, esetleg vastagnak érzed, akkor viszont érdemes megfontolni a közepes hosszúságú rövidnadrágokat, lehetőleg sötét színben, minél kevesebb mintával és részlettel. Emellett az A-vonalú nadrágok is jól állnak neked, de a szorosabb illeszkedés is, az olyan fazonok, amelyek követik a tested vonalát.

Megvan a tökéletes fazon. Mire érdemes még figyelni?

A fránya szőrtelenítés. Hogy társadalmi nyomás miatt szőrtelenítünk vagy megszokásból vagy mert valóban jobban érezzük magunkat tőle, az most nem számít. Legjobban azok járnak, akik hagyják természetes pompájukban a lábukat, de akik a csupasz lábak mellett döntöttek, azoknak érdemes pár dolgot észben tartani.

Mindegy, hogy borotválás, gyantázás vagy egyéb módszert alkalmazunk, nulladik lépésként érdemes bőrradírt használnunk, ezzel elkerülhetjük a szőrbenövést. A szőrtelenítés zárólépéseként pedig ne felejtsünk el fertőtleníteni és hidratálni, hogy elkerüljük az irritációt. Végeredményként a lábunk tökéletesen sima lesz.

Fotó: Pixabay

És még?

A rövidnadrág viselése, a tökéletes fazontól és lábaktól függetlenül is tud kellemetlenségeket okozni. A leggyakoribb probléma, hogy a belsőcombok minden egyes lépésnél fel akarják gyújtani a lábunkat, olyan erővel dörzsölődnek egymáshoz. Ezt egész egyszerűen egy kis hintőpor vagy vazelin felkenésével el lehet kerülni.

Ne feledjétek!

A legfontosabb, hogy jól érezzétek magatokat abban, amit viseltek, mert a boldog nő a legszebb nő, rövidnadrág ide vagy oda. Én azért a sok új információ birtokában adok neki még egy esélyt. És ti?

Szerző: Pavlova Darija

Stílusos és kánikulaálló szettek nyári kiruccanásokhoz!

Testünk elfogadásáért kampányol az InStyle

Sztárok a kifutón – Az Indi-Go Fitness Style SZTÁR Divatshowja

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!