spot_imgspot_img
spot_img

Róma nagykövete lett a Gladiátor film sztárja

-

Article Top Ad (AdSense)

Russell Crowe, a Gladiátor című film világhírű színésze Rómában ünnepelt legújabb filmje világpremierjén. Az Örök város polgármestere pedig egy különleges kitüntetésben részesítette az Oscar-díjas amerikai színészt.

A Rómában rendezett filmfesztivál ad otthont a Russel Crowe által rendezett és benne főszerepet is alakító Poker Face című film világpremierjének. Crowe, aki a 2000-es évek azonos című filmjében egy gladiátor megformálásáért elnyerte a legjobb férfi főszereplő Oscar-díjat, múlt pénteken tett látogatást a Colosseumnak is otthont adó városba, ahol hajdanán valódi gladiátor viadalokat tartottak.

Fotó: Mafab

Felemelkedés egy rabszolga szerepével

A népszerű színész a Gladiátor című filmben Maximust alakította, aki egy római tábornok volt, de kegyvesztett lett az új Császár előtt, ezért rabszolgaságba kényszerítették, majd gladiátor vált belőle. Külön érdekesség, hogy a római harcos szerepét eredetileg nem is Russel Crowe-nak szánták, hanem a szintén Oscar-díjas Mel Gibsont. Ő azonban visszautasította a szerepet, így a rendező, Ridley Scott választása az akkor éppen feltörekvő ifjú színészre esett. Crowe pedig természetesen azonnal igent mondott a felkérésre.

Fotó: Andrew Medichini/AP

Róma szolgálatában

Róma polgármestere, Roberto Gualtieri a városházán üdvözölte a színészt, amely az ókori Capitolium-dombon áll, és Crowe-val együtt lépetek ki az erkélyre, hogy megmutassa a színésznek a hajdani Forum Romanumra nyíló elsöprő kilátást.

Crowe egy emléktáblát és a „Róma nagykövete a világban” címet vehette át a polgármestertől.

A polgármester elmondta, hogy „a város a táblát Róma barátságának és Russell Crowe iránti szeretetének jelképeként adja az Oscar-díjas színésznek”.

Russel Crowe maga is beszéli az olasz nyelvet, így olaszul mondott köszönetet.

Sono sempre al servizio della Roma.”- jelentette ki ünnepélyesen a színész az emléktábla átvételekor, ami azt jelenti: „Mindig Róma szolgálatában állok.”

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!