Rollerfelvonulást rendeznek az élhetőbb Budapestért

-

Az év legnagyobb roller-felvonulását szervezik a fővárosban. A résztvevők a Margitszigeten gyülekeznek 2021. szeptember 5-én (vasárnap) és Újvári Péter gurulónagykövet vezetésével, valamint rendőri biztosítással 9 kilométert tesznek meg Pesten, majd Budán, egészen a Bikás parkig. A rendezvény fő célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetkímélő gurlóeszközök használatára. 

Az idei év legnagyobb roller-és gurulóeszköz-felvonulása szeptember 5-én, 12.30 órakor a margitszigeti szökőkúttól indul és átszelve a két városrészt a Bikás Parkig gurul, ahová 13.30 órakor érkeznek meg a résztvevők. A szervezők nemcsak rollereseket várnak a rendezvényre, hanem az elektromos egykerekűsöket, hoverboardosokat, kerékpárosokat, gördeszkásokat, longboardosokat és a görkorisokat is. Minden alternatív gurulóeszközzel érkező csatlakozhat a felvonuláshoz, ezzel is hangsúlyozva, autók nélkül is kiválóan, sőt gyorsan lehet haladni a városban, szénmonoxid kibocsátás nélkül!

A Bikás Park által szervezett Klíma és Környezetvédelmi Napon Újvári Péter hasznos tippeket ad, hogyan érdemes rollerrel közlekedni a városokban, beszél a gurulás veszélyeiről, hátrányairól és előnyeiről.

Egyre többen vagyunk, akik belátják, egyszerűbb és egészségesebb az alternatív guruló eszközökkel közlekedni. Felejtsük el végre az 1 személlyel közlekedő, sok helyet foglaló és rengeteg káros anyagot kibocsátó gépjárműveket a belvárosban. Már elkezdődött a közlekedés törvényi szabályozása, de ezzel együtt az edukáció is fontos, hiszen olyan gyors ütemben szaporodnak ezek az eszközök a városokban, hogy növekszik a rizikófaktor is a balesetek területén”mondta a rendezvény főszervezője, Újvári Péter, aki az elmúlt években hagyományos rollerrel vezette a felvonulásokat, most viszont elektromos Ultimate rollerrel indul útnak.

Útvonal:

Margit sziget szökőkút (Margit hídi bejáró) – Jászai Mari tér – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Madách krt. – Astoria – Múzeum krt. Kálvin tér – Vámház krt. –  Vámház tér – Szabadság híd – Szent Gellért tér – Bartók Béla út – Tétényi út – Bikás park

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!