spot_imgspot_img
spot_img

Robert Downey Jr. 5 emlékezetes alakítása a filmvásznon

-

Article Top Ad (AdSense)

Magánélete botrányokkal teli, mi azonban mindezek mellett is imádjuk. Az 1992-ben Oscar-díjat is kapott népszerű színész számos filmben játszott, köztük a Marvel-filmek ismert karakterét, a híres Vasembert is. Születésnapja alkalmából összegyűjtöttük azt az 5 filmet, amit mindenképp érdemes megnézni vele.

1. Sherlock Holmes

Fotó: Mafab

A krimirajongóknak nem kell bemutatni Arthur Conan Doyle legendás magánnyomozóját. A világhírű deketívregény főhősét számtalan filmes adaptációban láthattuk már, ám Robert Downey Jr. alakításában egy új nézőpontból ismerkedhetünk meg vele. Láthatjuk esendőségét és gyengeségeit, amely éles balanszot állít a legendásan zseniális detektív karakterének.

2. Trópusi vihar

Fotó: Flickr

A 2008-as amerikai vígjátékban Downey egy híres színészt alakít, aki egy vietnámi háborús film forgatása miatt teljes arcplasztikának veti alá magát azért, hogy minél hitelesebben tudja megformálni az afroamerikai katonát. Bár alakítása kétségtelenül groteszk és röhejes, mégis az egyik legviccesebb karaktert adja vissza az egész filmben.

3. Gothika

Fotó: Flickr

Ebben misztikus horror fimben Robert Downey Jr. egy dilidokit alakít, aki egy szigorúan őrzött női börtönben próbál segíteni a rejtélyes gyilkossággal megvádolt pszichiáternőnek. Vajon hol rejtőzik az igazság? Beleszerethet a páciensébe az orvos anélkül, hogy komolyabb bajba kerülne?

4. Zodiákus

Fotó: Mafab

A 2007-es thrillerben Downey egy megszállott újságírót alakít, akinek feltett szándéka, hogy leleplezze az amerikai kriminológia egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosát. Ő és csapata vajon sikerrel járnak, vagy a gyilkos lassan minden fiatal pár rémálmává válik?

5. A séf

Fotó: Mafab

Ebben a fergeteges vígjátékban Robert Downey Jr. egy fellengzős büfékocsi tulajdonost alakít, aki segít újra tervezni egy hajdani séf bukott szakmai életét. Ha te is odavagy a mexikói streetfoodért és a hamisíthatatlan hangulatért, akkor ez a film pont neked való!

Ezt is ajánljuk:

John Travolta 7 ikonikus alakítása a filmvásznon

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!