Rekordévet zárt a Mercedes 2021-ben

-

5468 regisztrált személyautóval zárta a 2021-es évet a Mercedes-Benz Magyarországon, amely így a márka magyarországi történetének legjobb évét jelenti. Az autóipart globális szinten sújtó nehézségek ellenére a Mercedes-Benznek sikerült megőriznie vezető szerepét a prémium szegmensben hazánkban, amelynek immár hatodik éve áll az élén.

A 2021-es év további kihívásokkal állította szembe az autóipart. Annak ellenére, hogy a félvezető hiány a márkát is erősen érintette, nem vetette vissza a Mercedes-Benz magyarországi sikerét a prémium szegmensben, a 2020. évi értékesítéshez képest 21 százalékkal több Mercedes-Benz személyautót regisztráltak 2021-ben. 

A tisztán elektromos, plug-in hibrid és hibrid személyautók a teljes értékesítés negyedét tették ki (1350 darab regisztrált xEV modell 2021-ben), ezzel jelentősen meghaladva a teljes piac 6 százalákos értékét. A márka az elmúlt évben már hat teljesen elektromos Mercedes-EQ modellt forgalmazott (EQA, EQB, EQC, EQE, EQS és EQV), és a plug-in hibrid modellek száma is 14-re nőtt (A-osztály limuzin és kompakt limuzin, B-osztály, CLA Coupé és Shooting Brake, E-osztály limuzin és T-modell, GLA SUV, GLC SUV és Coupé, GLE SUV és Coupé, valamint C-osztály limuzin és T-modell).

Évek óta töretlen a SUV modellek népszerűsége, 2021-ben is ezeket választották a legtöbben, ebből a szegmensből került ki a regisztrált Mercedes-Benz személyautók 47 százaléka. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készült modellekből pedig 754 darabot regisztráltak itthon.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!