Ragadozók a Safari Parkban

-

Péntektől új attrakciókkal várja látogatóit a Richter Safari Park, a hazai turizmus kiemelkedő élményparkja.

A nagykőrösi autós safari programjait idén elsőként autizmus spektrumzavarral élő és hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik fedezték fel egy exkluzív élménynap keretein belül.

Magyarország első és egyetlen igazi autós safari parkja Nagykőrösön, 32 hektáros területen, több mint 300 állattal és megannyi újdonsággal március 31-től várja a látogatókat. Magyarországon egyedülálló élménnyel bővült a park programsorozata; amelyet idén elsőként hazai alapítványok különleges vendégei próbálhatták ki.

A legbátrabbak az új attrakció, a ragadozó safari során erre a célra kialakított speciális járművekből, testközelből tekinthették meg a park legújabb állatlakóit, az olaszországi cirkuszból befogadott tigriseket és oroszlánokat. A hajmeresztő élményt a tapasztalt safari vezetők edukációs tevékenysége tette teljessé, akik a túra alatt tényeket és érdekességeket osztottak meg az egzotikus nagymacskákról.

A parkba érkezők elsőként a 4 kilométer hosszú autós safari útvonalon a világ legnagyobb szárazföldi emlőseivel, elefántokkal és Namibivel, a zsiráffal találkozhatnak. A túra kisvonattal és saját autóval is bejárható, amely során a park állatlakói: zebrák, tevék, lámák, struccok, emuk, szürkemarhák és vízibivalyok köszönnek be az ablakon pár finom falat reményében.

Az élménypark a safari út mellett egész napos programot kínál kicsiknek és nagyoknak; a hatalmas területen dínópark, játszótér, vidámpark, valamint artista műsor várja a látogatókat. A legkisebbek az állatsimogatóban háztáji állatokkal ismerkedhetnek, a magyar tarkamarhától kezdve a rackajuhokon át egészen a szárnyasokig. A programok sora végeláthatatlannak tűnhet, a 30 méteres Safari Eye-ról madártávlatból csodálható meg a park teljes területe, a természetes tó pedig vízibiciklizésre is alkalmas.

„A Richter Safari Park alapításakor nem kisebb célt tűztem ki magam elé, minthogy a parkból Európa szintű élményparkot hozzak létre. Évről-évre új attrakciókkal bővítjük a parkot és fejlesztjük az állatoknak kialakított természetközeli életteret. Az idei újításoknak köszönhetően már földön, vízen és levegőben kínálunk programokat a látogatóknak, a park valóban egész napos családi szórakozást nyújt a Nagykőrösre érkezőknek. Külön öröm számomra, hogy hazai alapítványokkal együttműködve exkluzív élménynappal nyithattuk meg a 2023-as szezont, hiszen a gyermekek állatvédelmi szemléletformálása, valamint felelős állattartással kapcsolatos ismereteinek szélesítése kiemelt küldetésünk. – mondta ifj. Richter József, a Richter Safari Park alapítója. 

A Richter Safari Park március 31-től, péntek, szombat és vasárnap, valamint ünnepnapokon várja a közönséget, a tanítási szünetben, egészen augusztus végéig pedig szerdától vasárnapig minden nap nyitva tartanak.

 

Ingyenes mókuspark nyílt Budapesten

Megnyílt a Salvador Dalí kiállítás

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!