spot_imgspot_img
spot_img

Rabomobillal viszik el Jézust a Városligetből a legújabb magyar passiójátékban

-

Article Top Ad (AdSense)

Formabontó szereposztással és a legnépszerűbb magyar slágerekkel mutatja be a húsvéti történetet a MannaFM vasárnap esti produkciója. A nemzetközi műsor lényege, hogy Jézus szenvedéstörténetét mindig az adott ország slágerein keresztül mesélik el élő tévés közvetítésben. A hazai premiert húsvétvasárnap este élőben közvetíti a TV2 a budapesti Városligetből. Jézust Bányai Kelemen Barna, a Katona József Színház színésze, Máriát Sena Dagadu, az Irie Maffia énekesnője alakítja. 

Jézus szenvedéstörténete jól ismert magyar dalokkal, mai környezetbe ágyazva kerül a tévénézők elé vasárnap este. Az utolsó vacsorához egy pesti pékségben veszi a kenyeret Jézus, Pilátus elé pedig rabomobillal szállítják el a Városligetből. A formabontó show-t Herendi Gábor rendezésében, Bányai Kelemen Barna és Sena Dagadu főszereplésével vasárnap este mutatja be a Tv2.

A Passió című zenés műsor nemzetközi formátumon alapul, első magyar változatát a MannaFM98.6 produkciójában láthatja a hazai közönség olyan neves művészek közreműködésében, mint Rudolf Péter, Brasch Bence, Bányai Kelemen Barna, Stohl András, Sena Dagadu és Szolnoki Péter.

Herendi Gábor (Valami Amerika, Kincsem) rendezése lehetőséget nyújt, hogy az anyanyelvünkön megszeretett dalok – a Tankcsapdától Cserháti Zsuzsáig – új értelmezést nyerjenek, és az ünnepek alatt elgondolkodjunk az egymáshoz való viszonyunkról, a hitről, a bizalomról, a nyitottságról és az elfogadásról. „A húsvéti történet ma is aktuális, és a világjárványban most még inkább szükségünk van a reményre, ez a történet pedig pont erről szól” – mondta el Paul van Laar, a produkció kreatív vezetője.

A járványhelyzetre való tekintettel A Passió idén nézőközönség nélkül kerül megrendezésre televíziós kamerák előtt. A rendező, a szervezők és Stohl András, a műsor házigazdája vár mindenkit a televíziók képernyője előtt április 4-én este 18.55-kor, a Tv2-n.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!