Programok Budapesten

-

Orosz konyha

Konyhakör: Nyolc

Helyszín: Contemporary

2022. január 29., szombat 19:00

Tradicionális orosz vacsorát tart a Konyhakör csapata január 29-én. Volkov Ilja lesz az est séfje, akit az Ensoból ismerhetünk. Számos finomság, orosz konyha várja a résztvevBudapestőket. Az esemény egy kortárs galériában lesz a Q Contemporary épületében, pontosabban annak legfelső emeletén.

Vacsora

Februári borvacsora az Asadorban

Helyszín: El Asador de Pata Negra

2022. február 2., szerda 19:00

Az idei első borvacsorájára készül az El Asador de Pata Negra, amely tele lesz meglepetésekkel. A vacsorán résztvevők pontozhatják az ételeket. Végül kiválaszthatják azt a fogást, amely véglegesen felkerül majd az étlapra.

Sörkóstoló

I.Beer Market – sörpiac és találkozó

Helyszín: MADHOUSE

2022. január 30., vasárnap 12:00

Az I. Beer Marketen főképp hazai és külföldi kézműves söröket kóstolhatnak, illetve vásárolhatnak a résztvevők. A Mad Scientist a sörfőzdék képviselőit kérték fel az italok csapolására, így kicsit szakmai jelleggel is gazdagodhatnak a kíváncsiskodók.

Alternatív rock koncert:

Platon Karataev – Partért kilátó lemezbemutató, vendég: Törzs

Helyszín: Akvárium Klub

2022. január 28., péntek 19:00

A Platon Karataev harmadik nagyelemzét fogja bemutatni, ami január 21-én jelent meg. A nagylemez címe Partért kilátó, a zenekar első magyar nyelvű bemutatója lesz. Az Akvárium Klubban fognak fellépni január 28-án a Törzs társaságában.

Népdal koncert:

Földről az égbe – Évindító Anima Sound System – nagykoncert

Helyszín: Várkert Bazár

2022. január 30., vasárnap 19:00

Évindító nagykoncertjét tarja az Anima Sound System, ahol nem csupán a népdalok inspirálta zenéiket, hanem legismertebb slágereiket is előadják. A Földről az égbe koncertprogram a kárpát-medencei kulturális tradíciók egymásra találását járja körbe.

Elektronikus zene:

Brains

Helyszín: Akvárium Klub

2022. február 4., péntek 20:00

Magyarország egyik legérdekesebb elektronikus zenéket előadó zenekara fog játszani az Akvárium Klubban. A Brains eredetileg a budapesti underground klubokban lépett fel, onnan indult pályafutásuk. A banda február 4-én drum & bass partyk hangulatot fog teremteni és legújabb slágereik mellett, a régi dalaikat is előadják.

Ruhavásár:

Ruha- és növénycsere

Helyszín: Konnektor

2022. január 30., vasárnap 15:00

A Freak Art Lab csapata ruha- és növénycserét rendez január 30-án a ferencvárosi Konnektorban. A cserére maximum 25  ruhadarabot hozhat magával mindenki, elvinni azonban bármennyit lehet. Leginkább felnőtt és gyerekruhákat, cipőket és cserepes növényeket várnak a rendezők.

Wamp – Télűző vásár

Helyszín: Bálna Budapest

2022. február 13., vasárnap 10:00

Február 13-án a WAMP dizájnvásár télvégi akciókkal várja a vásárlókat. Az résztvevők kedvezményes áron vásárolhatják meg a már régóta kinézett darabokat, kedvenceket. Rengetek sok különleges darab lesz majd a télűző eseményen.

Vegán piac

Vegan Sunday Market

Helyszín: Vegan Sunday Market

2022. február 13., vasárnap 11:00

Az ország egyetlen közösségi vegán piaca újra kinyit február 13-án. Hatalmas kínálattal várja a vásárlókat, többek között lesznek konyhai alapanyagok, kézműves vegán finomságok, zero waste háztartás és még sok más érdekes dolog. A rendezvényre lehet kutyával menni, mivel ezúttal is gyerek- és kutyabarát az esemény.

Kiállítások:

Úti cél: remény

Kurátori tárlatvezetés

Helyszín: Vármúzeum

2022. január 29. 16:30

A kiállításon Réthelyi Orsolya és Perényi Roland kurátorok vezetik körbe a résztvevőket, majd Száraz Eszter Tapintat című rövidfilmjét tekinthetik meg az ottlévők. 20 perces rövidfilmben, valamint a kiállításban is szereplő Fodorné Szalai Ibolya történetét követhetik nyomon a kíváncsiskodok.

Élő festmények, vagyis játék a lengyel festészettel

Helyszín: Lengyel Intézet

2022. január 20. 18:00 – 2022. február 7.

A kiállításon az élő reprodukciókon a 19. és 20. századi lengyel festészet remekműveinek újragondolását láthatjuk. A Petőfi Sándor Lengyel iskola tanulói, szülők és tanárok közösen öltöznek be a legismertebb lengyel festők képen található alakoknak. A festményeket interpretálták, így néhány játékos elem is felismerhető lesz.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!