spot_imgspot_img
spot_img

Próbatételek és kihívások, amik erősítik a kapcsolatot

-

Article Top Ad (AdSense)

Egy igazán jól működő párkapcsolatban nagyon sok kihívást kell legyőznie a párnak együtt. A közös próbatételek erősebbé teszik a kötődést. A felmerülő kétségek, nehézségek fontosak, tanulni lehet belőlük, erősítik a bizalmat, az összetartozás érzését.

Mutatunk pár olyan helyzetet, amit nem lehet elkerülni, de a legyőzésükkel a szerelmesek még stabilabb, biztosabb párost alkotnak együtt.

Kihagyhatatlan és elkerülhetetlen nehézségek

Egy huzamosabb ideje együtt lévő párnak már múltja van, közös harcai, csatái, küzdelmei. A kapcsolat kezdetén, a lángolás szakaszában és később is, a bizalomépítés és az elköteleződés időszaka alatt is sok helyzetet, szituációt kell tudni kezelni.

A lángolás utáni időszak kezelése

Az izgalmas, vérpezsdítő szerelmi mámor nem tart örökké, a kezdeti lángolás egy idő után érthető módon alábbhagy.

Amikor már nem a hormonális pezsgés miatti rózsaszín köd borítja el az agyat, kezd tisztulni a kép. Feltűnnek a másik negatív tulajdonságai, bosszantó szokásai. Biológiailag képtelenség, hogy örökké tartson a romantikus és meseszerű lángolás, ezt tudni kell elfogadni és helyén kezelni.

Érdekes jelenség azonban, hogy egy-egy nagy veszekedés, távollét után újra és újra beüthet a kezdeti lázas időszakhoz hasonló erős vágy.

A szerelem 4 fontos szakaszáról ebben a cikkünkben írtunk, ha érdekel, olvasd el.

Párkapcsolat próbatételek
kép: pexels.com

 

A volt szerelmek és kapcsolatok emlékének feldolgozása

Sokan összehasonlítják magukat a párjuk exével. Szeretnék megfejteni, mi volt a csábereje, miért szeretett bele anno a kedvesük. Mindemellett az is sokakat foglalkoztat, hogy miért ment tönkre a párjuk előző kapcsolata, így igyekeznek megismerni az okokat.

A múlt szerelmeinek szellemei bizony megannyi kellemetlen gondolattal, bizonytalansággal, kétséggel is megkínozhatják az embert. Érdemes az exekkel kapcsolatban őszintén beszélgetni, ha a társad is nyitott rá. Teljesen természetes, hogy az embert érdekli, hogy kikhez volt előtte köze a szerelmének, de a túlzásba vitt összehasonlítgatás ártalmas is lehet.

Ugyanakkor a saját kapcsolatainkat is meg kell vizsgálni, valóban túl vagyunk-e már rajtuk, hova tudjuk elhelyezni a szakítások tanulságait a tapasztalataink tárházában.

Sajnos a lelki megingások elkerülhetetlenek, és szükség is van rájuk ahhoz, még biztosabbak legyünk a kapcsolatunkban, és hogy a párunk felé még elkötelezettebbek legyünk.

 

próbatételek a párkapcsolatban
kép: pexels.com

Ellenállás mások csáberejének

Sok idézet, bölcsesség kering a neten, ami a hűség mibenlétét próbálja megragadni. Az egyik szerint a hűség nem érzés, hanem döntés, nem kérdés, hanem válasz arra, hogy milyen ember vagy valójában. Kemény megállapítás, és sajnos néha a hosszú távú kapcsolatokban bizony megjelenik a zöld szemű szörny, a féltékenység, és a féltékenységnek alapja is lehet.

Tudomásul kell azonban venni, hogy rengeteg impulzus ér minket naponta a közösségi médiában is, és az elcsábulás lehetősége sok helyzetben ott rejtőzik. Az ellenállás különösen akkor nehéz, ha a pár közt van valami feszültség, hiány, ki nem beszélt konfliktus. A szeretetéhség is generálhat félrelépést.

A hűtlenség azonban nem csak félrelépés lehet a pszichológusok szerint. Ha mélyebben érdekel ez a téma, erről ebben a cikkünkben olvashatsz.

A rutinok unalma és az erotika hiánya

A hétköznapok sok feladata, a mindennapok rutinja eltompíthatja a szexuális vágyat. Az intim pillanatok megteremtéséhez sem jön mindig a kellő hangulat. A fáradtság, nyűgösség, kimerültség átveheti az irányítást. Résen kell lenni, észre kell venni, ha tompul a nemi vágy.

Az otthon hordott vágyűző ruháikat, kinyúlt holmikat is le kell néha cserélni, hogy felpezsdítsd a társad. A férfiak vizuális örömökre is „éheznek”, ez nem titok. Nem szabad hagyni, hogy a kényelem miatt elszálljon a szexuális vágy! Ez is egy komoly kihívás a hosszú távú, tartós, stabil párkapcsolatban is.

Vágyűző szokásokról ebben a cikkünkben olvashatsz, ha érdekel mélyebben a téma.

A sokat próbált kapcsolatban a szerelem összetartó erején túl a szeretet erősíti a kapcsot.

Cikkeink hasonló témákban: 

Ezért erősíti a köteléket a párok közt a szeretetnyelv ismerete

Ha működik a kémia-a vonzalom legbiztosabb jelei

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!