spot_imgspot_img
spot_img

Pingvint mentettek a rendőrök Budapesten

-

Article Top Ad (AdSense)

A zuglói rendőrök egy nem mindennapi kis szökevényt fogtak be a főváros egyik forgalmas útján. A bátor kis pingvint biztonságba helyezték és átadták a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozóinak.

 

Sanyika, a pingvin felfedezőútra indult Budapesten

Az elkóborolt pingvin minden szabályt felrúgva egy járőrautó elé totyogott Budapesten a Dózsa György úton március 9-én a hajnali órákban. A rendőrök és a velük közös szolgálatot ellátó zuglói polgárőrök a merész sétához kedvet kapó állatka befogása miatt a forgalmat is megállították. A madarat takaróba csavarták, biztonságba helyezték. A kalandor pingvint a járőrök és a polgárőrök épségben átadták a Fővárosi Állat – és Növénykert dolgozóinak.

Pingvin Budapest
kép: BRFK Információs Portál: Facebook oldala

Az Állatkert is posztolt Sanyiról, a meglógott pingvinről. A féléves pingvin valahogyan kijutott a szabadtéri kifutójából és felfedezőútra indult, mert nagy benne a felfedezőkedv. „Talán van, akinek újdonság, de a pingvinek 4-6 hónapos korukban olyan kíváncsivá válnak, hogy igyekeznek minél inkább felfedezni a környezetüket.”- olvasható a Fővárosi Állat – és Növénykert Facebook oldalán.

Annak érdekében, hogy többet ne szökhessen ki se Sanyi, se más társa, kamerákat szereltek fel a pingvinek kifutójához és folyamatosan szemmel tartják a pingvincsapatot. Az állat gondozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebben a kíváncsi időszakban Sanyi is a csapattal maradjon.

Forrás: BRFK Információs Portál Facebook oldala

Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook oldala

Kapcsolódó cikkünk:

Cuki, picurka állatok, akik elrabolják a szívedet

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!