spot_imgspot_img
spot_img

Pamela Anderson: óriási túlélő a kebelcsodának hitt szexbomba

-

Article Top Ad (AdSense)

A Pamela közelről Netflixes dokumentumfilm valóban közelebb hozza a félreismert – és meg nem értett – színésznőt, akinek sikerül bebizonyítania – ha valaki kételkedett volna benne -, hogy igenis több, mint egy két lábon járó kebelcsoda.

Az 55 éves kanadai színésznő még mindig csodás formában van. Pamela Anderson egy életre bevéste magát az elménkbe – és a filmtörténelembe -, amint piros fürdőrucijában, ugráló mellekkel siet életeket menteni a Baywatchban. Csakhogy pont ezek a hírnevet hozó ugrándozó tejcsárdák azok, amik egyszerre jelentettek számára sikert és kudarcot. Elvégre, ha valakinek azt mondják, mondjon egy szexszimbólumot, akkor Marilyn Monroe, Kim Basinger vagy éppen jó eséllyel Pamela Anderson fog az eszébe jutni. A mai napig mémek, és viccek tárgyát képezi a már-már külön életet élő keblei, pedig az igazság az: Pamela több, mint két kell.

A mellek és Pamela

Pamela kendőzetlen őszinteséggel mesél a gyerekkoráról, a kapcsolatairól, a fájdalmairól. De ezt nem színésznőként teszi, hanem hétköznapi nőként, és nem nehéz átérezni a fájdalmát. Egy hihetetlenül intelligens, érzékeny, érzelemgazdag, kimondottan szenvedélyes nő vezényeli be a nézőket a magánéletébe, aki teljes mértékben tisztában van azzal, mit gondolnak róla az emberek, és igenis bántja. Mert bár beismeri: volt idő, amikor csakugyan kihasználta testi adottságának előnyeit, és rájátszott arra, hogy ő egy szexi bombázó, de mindig is szerette volna, ha nem egy testet, pontosabban melleket látnak az emberek, hanem őt magát, Pamelát.

Ugyanakkor a cicijei juttatták őt álláshoz. Még 1989-ben fedezte fel a Labatt kanadai sörgyár egy focimérkőzés alkalmával, mivel olyan pólót viselt, amin szerepelt a márka. A cég mindjárt alkalmazta is, és sört kezdett reklámozni. Nem sokkal később a Playboy címlapjára is felkerült, és az 1990-ben az év playmate-je lett. Ő szerepelt a legtöbbször a címlapon: 14 alkalommal. Két évvel később pedig megkapta C. J. Parker szerepét a Baywatchban, de azt sem ő akarta, hanem szabályosan könyörögtek neki, hogy jelenjen meg a castingon.

Nyilvánvalóan a testéből élt, de ez nem jelenti azt, ne vágyott volna ennél többre, ne akart volna nagybetűs színésznő lenni, akire a tehetsége, nem pedig a mellei miatt emlékeznek. És mivel egész életében egy elfogadó természet volt, így egyszerűen benyelte, hogy a világ szemében ő egy poénkodásra és szexista megjegyzésekre alkalmas tárgy lett. Igaz, megtanulta ezt pozitívan is kihasználni, miután hosszú évekig volt a PETA állatvédő szervezet kampányarca volt, és szexi óriásplakátokon pózolva hívta fel figyelmet a különböző állatvédelemmel kapcsolatos problémákra.

A gyerekkora tehet mindenről

Ha Pameláról van szó, nemcsak a cicijei kerülnek szóba, hanem a botrányos szexvideója, és a színes szerelmi élete, hiszen ötször ment férjhez (ebből kétszer a pókerjátékos Rick Salomonhoz), és jó pár szerelmi kalandja volt, miután tipikusan egy kapcsolatfüggő nő, aki könnyen szerelembe esik, és sajnos a rosszfiúk a zsánere. Az, hogy milyenek voltak a kapcsolatai, azt nagyban meghatározta a gyerekkora.

Ugyanis Barry és Carol Anderson tökéletes példaképei voltak a mérgező párnak. Pamela saját bevallása szerint gyakran látta a testvérével együtt, ahogy a szülei veszekednek és olyankor minden repült, ami a kezük ügyébe került. Majd néhány órával később már szenvedélyesen szerették egymást. Az apja pont azt a rosszfiút testesítette meg, akikbe Pamela is belebotlott élete során. Hiába mentek szét időről-időre a szülei, mindig visszataláltak egymáshoz.

Tovább tetézte traumáinak számát, hogy gyerekkorában molesztálta a bébiszittere, és 12 éves korában megerőszakolta egy 25 éves férfi. Szóval ezek alapján nem meglepő, hogy nem sikerült egészséges kapcsolatokat kialakítania.

A szexvideó, ami derékba törte a karrierjét

Ami biztosan kiderült még a dokufilmből, hogy Pamela élete szerelme nagyjából pont olyan ember, mint az apja. Tommy Lee, a Mötley Crüe dobosa, egy életre a bűvköre alá vonta a színésznőt, aki maga is bevallja a filmben, hogy egész életében őt kutatta más férfiakban, mert végig őt szerette. Még 1995. február 19-én házasodtak össze mindössze 4(!) nap után. Két közös gyermekük született: Brandon Thomas és Dylan Jagger. A bántalmazó házasságuk alatt Lee-t hat hónapra ítélték a Los Angeles-i megyei börtönbe családon belüli bántalmazás miatt, miután megtámadta Andersont, és 1998-ban el is váltak, de amikor Pamela két férj vagy pasi között volt, megpróbáltak kibékülni.

Ezen ponton kell megemlíteni azt, hogy mikor összeházasodtak Tommy Lee szinte életük minden percét kamerára vette, és ezek a videók az intimitásból sem szenvedtek hiányt. Például rögzítésre került az 1995-ben a nászútjuk is a szeretkezéssel együtt. A videót el is zárták egy széfbe, amit sajnos egy Rand Gauthier nevű villanyszerelő meglovasított, és így került a nagy közönség elé a pár szexvideója, amivel Pamela épp a Baywatch forgatásán szembesült, ráadásul akkor épp az első fiával volt várandós. Természetesen a házaspár perelt, de olyan sokáig elhúzódott, és annyi fájdalmat okozott nekik, úgyhogy Pamela állapotára is való tekintettel kihátráltak belőle.

Ebből született a Disney+-on is látható Pam & Tommy sorozat Lily James és Sebastian Stan főszereplésével készült sorozat, ami bemutatja a kettejük szerelmét, kapcsolatát és a szexvideó esetét. Nem árt tudni: nem Pamela vágya volt ez a sorozat, amiben megpróbálják bemutatni, hogy számára ez milyen megalázó volt, és milyen kínokat okozott. Ő teljes mértékben elzárkózott tőle, nem is kommentálta, mert érthető módon: rágondolnia is fáj.

Valósággal porrá alázták őt, egy totálisan méltatlan helyzetbe hozták, aminek meg is volt az ára: nem elég, hogy a világ szemében egy lotyónak tűnt, de még a karrierjét és bedarálta a videó hosszú évtizedekre, ugyanis senki sem akarta foglalkoztatni. De szerencsére nem itt ér véget a története, hiszen újra beindult a karrierje és teljesült az álma is: igazi színésznő lett belőle, miután nemrég debütált a Broadway-n a Chicago-ban, amiben Roxie Hartot alakítja.

Pont ilyen befejezés és egyúttal újrakezdés illik egy olyan nőhöz, akit annyi szörnyűség, fájdalom, és megaláztatás ért, akit soha nem értettek meg, és aki mégis képes volt újra meg újra felállni. Pamela Anderson igazán megérdemli a második esélyt, hogy főnixmadárként újjászülethessen, és több legyen egy két lábon járó dinnyeföldnél. Büszke arra, hogy bár sokszor keveredett bajos szituációkba, végül önerőből mindig ki is keveredett. És bár jelenleg szingli (tavaly vált el ötödik férjétől Dan Hayhursttól kicsivel több mint egy év után), remélhetőleg egyszer csak jön valaki, aki nem lerántani, elnyomni akarja őt, hanem felemelni, és megismeri az oldalán igaz szerelmet.

képek: pinterest

Alan Rickman, a filmvilág legszerethetőbb gonosza

Chippendales: a nőknek is jár a vetkőző pasik látványa?

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!