spot_imgspot_img
spot_img

Pálmai Anna gonosz mostoha, Gubás Gabi öregasszony lett

-

Article Top Ad (AdSense)

„EL A KEZEKKEL A PAPÁMTÓL!” 1. rész

Belestünk a készülő családi mesefilm kulisszáiba. Két női szereplővel, a gonosz mostohát alakító Pálmai Annával, és  a táborvezető szerepében teljesen elváltoztatott, idős hölgyet játszó Gubás Gabival beszélgettünk.

Dobó Kata ismét a kamerák mögé állt, ezúttal Gulyás Buda technikai rendezővel közösen forgatja Lakner Artúr 1942-ben megjelent Édes mostoha című regényének zenés-táncos átdolgozását. Több mint 100 fős forgatócsoport, kivételes forgatási helyszínek, egyedi díszletek, elképesztő látvány- és fantáziavilág, slágergyanús betétdalok jellemzik a filmet. Mindehhez kiváló színészeket kértek fel a szerepekre, akik mindnyájan  élvezik  a nemzetközi produkciókhoz mérhető stábot és technikai hátteret.

Pálmai Anna : „Úgy érzem magamat, mintha szerelmes lennék”

 

A színésznőre eddig a többnyire józan, szerethető, egészséges emberek karakterét osztották. Az egyik legfontosabb színházi szerepe most Brecht, A kaukázusi krétakör című darabja, amiben a világirodalom egyik legjobb emberét, Grusét, a konyhalányt játssza.

– Dobó Kata teljesen más feladatot adott, és végtelenül hálás vagyok, hogy lehetek gonosz, cinikus, szőhetem a fondorlatos terveimet. Az ember a civil életben is sokféle, én sem vagyok egy szent, nekem is vannak rossz pillanataim, rossz gondolataim, de törekszem arra, hogy a tükörbe tudjak nézni. A legnehezebb megtalálni az egyensúlyt , hogy őszinték legyünk, és közben senkit ne bántsunk meg. Ez a nő, Viola nem törődik az ilyesmivel, nincsenek álmatlan éjszakái, kinek mit mondott, vagy neki mit mondtak, mert az is lepereg róla. Csak törtet a céljai felé, és kevésbé érdekli, hogy amit tesz, az kit és hogy érint. Egy önző nő, aki eléri, amit akar, mindenféle eszközzel.

A színésznő nagyon szereti a forgatást, azt, hogy ilyen magas szintű produkcióban dolgozhat.

– Ez az első nagy filmes szerepem. Korábban is forgatta, de nem  ekkora lélegzetvételű produkcióban. Úgy érzem magamat, mintha szerelmes lennék. Eufórikus állapotban jövök ki ide minden reggel. Csodálatos egy ekkora stábbal, ilyen szeretetben dolgozni, olyan, mint egy kegyelmi állapot. Nagyon remélem, hogy ezzel egy  új fejezet kezdődött az életemben, amit nagyon szeretnék folytatni. Látom a közös utunkat Dobó Katával….

Amikor megnéztük egy vele forgatott jelenet próbáját, olyan érzésünk volt, mintha az édesanyját, Szirtes Ágnest hallottuk volna beszélni.

– Igen, ez így van. Nagyon szeretem, hogy a hangom által is folytatódom benne, és ennek ő is örül. Sokszor megtörtént, hogy valaki felhívott minket telefonon és összekeverte a hangunkat. Amikor még otthon laktam, és csak vonalas telefon létezett, amikor én vettem fel, azonnal elkezdtek hozzám beszélni. Mondtam, hogy pillanat, adom az anyámat…..

Gubás Gabi: Csak akkor tud az ember boldog életet élni, ha megtalálta a szerelmét, a párját.

 

A dekoratív, két gyermekes anyuka korábban csak családi filmben szerepelt, a  zenés – táncos mesefilm számára is új feladat.  Egy idősebb hölgyet alakít, Kamillát a táborvezetőt, akinek a szerepéhez alaposan megöregítették.

 – Imádok más  emberek bőrébe bújni, ezért is lettem színész. Szeretem, ha a színpadon különböző szerepekben tudom megmutatni magam, legyen szó csábítóról, vagy éppen egy  70 éves asszonyról. Pont az a kihívás egy feladatban, hogy hogyan tudom magamból kihozni a rám bízott karaktert. Filmekben viszont ritkán adódik ilyen  lehetőség, hisz általában megfelelő korú színészt választanak ki, ha egy idős hölgyet kell eljátszani.  Most élvezem, hogy ettől el mertek térni, és  be merték vállalni, hogy  engem maszkíroztak öregebbre.

.

Gyerekei nem látták még színpadi darabban, csak a zenekara koncertjeire kísérték el. Alig várják, hogy együtt nézzék meg a mesefilmet.

– A habókos táborvezető jelentős élettapasztalattal rendelkezik. Azt vallja, hogy a szerelem nagyon fontos. Ha megdobban a szíved, akkor menj utána. Ő bátorítja a Csobot Adél által megformált Esztert, hogy hallgasson a szívére. Ez számomra is elengedhetetlen érzés, és ezért könnyen tudok Kamillával azonosulni. Én is azt gondolom, hogy csak akkor tud az ember boldog életet élni, ha megtalálta a szerelmét, a párját.

Polesz Anita

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!