spot_imgspot_img
spot_img

Pálmai Anna a vízbe esett az „El a kezekkel a papámtól!” családi mozifilm forgatásán

-

Article Top Ad (AdSense)

A látványos mesemozi egyik felnőtt főszereplője, a Violát alakító Pálmai Anna „megfürdött”a martonvásári Brunszvik-kastély tavában. Pálmai Anna, Junior Prima díjas színésznő augusztus eleje óta forgat a hiánypótló, nagyszabású Megafilm produkcióban. 

Az általa alakított karakter, a mindig makulátlanul elegáns Viola meghatározó jelentőségű a történet szempontjából, a főszereplő kislány, Dorka mostoháját játssza. A forgatáson Annát feltűnő, élénk színű, különleges kosztümjeiben, egyedi tervezésű kalapjaiban már messziről észrevenni. „Az ”El a Kezekkel a papámtól!”című film jelmezei csodálatosak, nagyon izgalmas a látványvilága, jó a forgatókönyv és szép a történet – nagyszabású mozi lesz!” – meséli Pálmai Anna, és azt is elárulja, hogy nem ő az egyetlen Pálmai a stábban: az öccse, Pálmai Tamás storyboard rajzolóként vesz részt a produkcióban. 

A forgatás első etapja a martonvásári Brunszvik-kastély Varázsligetté átlényegült kertjében zajlott, ahol Pálmai Anna az egyik jelenetben a meglehetősen hideg és nem túl bizalomgerjesztő tóvízbe esett – természetesen alapos előkészületek és megfelelő óvintézkedések mellett! A vízből kikászálódva, ruháját megigazítva, elfolyó sminkkel, rezzenéstelen arccal folytatta a szövegét. „Örülök, hogy most vettük fel ezt a jelenetet és nem egy hűvös októberi napon! Mivel meleg volt az idő, nem bántam annyira a vízbeesést, inkább a ki-be kászálódás volt kellemetlen. Hosszú időn át volt rajtam a vizes ruha, mivel több szögből, sok kameraállásból kellett felvenni a jelenetet a kapcsolódás miatt. Nagy fegyelmet igénylő, hosszú nap volt” 

Annának ez az első mesefilm szerepe. Dobó Kata rendező szerint „Viola szerepére Pálmai Anna tökéletes választásnak bizonyult!”. „Szép, nagy szerep és nagyon izgalmas feladat! Gonosz mostoha vagyok, egy cselszövő, fondorlatos nő, aki a valódi énjét negédes stílussal próbálja leplezni.” S hogy hogyan tud Anna azonosulni a szélsőséges karakterrel? „Jó színészi feladat! Egy színész számára örömteli az átalakulás, amikor egy karakterben nagyot lehet változni.” 

A forgatáson számos gyerekszereplő is részt vesz. A gyerekekkel való munka általában kihívások elé állítja a stábot, a felnőtt színészeket, ám Anna ebből nem sokat érzékel.  „Nekem főleg Borival, a főszereplő kislánnyal (a filmbéli Dorkával) vannak jeleneteim és ő hihetetlenül profi!  A balettból kifolyólag nagyon fegyelmezett, alapos, koncentrált – olyan, mint egy felnőtt kolléga. Ugyanakkor minden befolyástól, előítélettől mentes érintetlen tehetség!”

A hosszú forgatásokon a színészek is jobban megismerik egymást, új barátságok szövődnek. Az „El a kezekkel a papámtól” forgatásán Anna is közelebb került valakihez – lehet, hogy ez egy szép új barátság kezdete? „Igen, Csobot Adélt az első pillanattól kezdve imádom! Elbűvöl az énektehetsége, a varázslatos lénye. Amellett, hogy jókat lehet vele nevetni, a nehéz pillanatokban is számítani lehet rá. Nagyon bírom őt!”

S ha már az énektehetségnél tartunk, Anna is bizonyít az „El a kezekkel a papámtól” című filmben: „Minden gonosznak dukál egy dal és Rakonczai Viktor olyat jó dalt írt nekem, amit élmény volt felénekelni. Számomra teljesen új a hangneme, sejtelmes, titokzatos – olyan, amivel én még nem találkoztam. Szó szerint ugráltam örömömben, amikor felvettük!” 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!