Ötödik alkalommal tér vissza az ország utazóközönségének kedvenc novellapályázata

-

Kevés olyan kulturális jelenség van, ami annyira meghatározná az ország nagyvárosainak utcaképét, mint a JCDecaux immár ötéves Álljon meg egy novellára! irodalmi pályázata, melyet idén második alkalommal a Magyar Telekommal közösen rendeznek meg.

A nagy népszerűségnek örvendő esemény 2022-ben is visszatér, hogy felületet adjon az ország írótehetségeinek, akiknek egy kiválasztott novelláját most először színpadra is állítják a Magyar Telekom jóvoltából.

Az Álljon meg egy novellára! népszerűségét jól érzékelteti, hogy az eddigi évek során összesen 13 800 novella érkezett a pályázatra. A JCDecaux minden alkalommal különleges aktivitásokkal teszi emlékezetessé a látványos irodalmi megmozdulást. 2019-ben a Líra-Athenaeum segítségével megjelent a legjobb írásokat tartalmazó Álljon meg egy novellára! kötet, 2021-ben pedig podcast- és YouTube-sorozat készült belőlük Vecsei H Miklós közreműködésével. Tavaly először AR-kiterjesztést kaptak a plakátok, ezzel interaktív irodalmi játékra ösztönözve a járókelőket.

Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója szerint a pályázat mostanra az egyik legjelentősebb kortárs irodalmi eseménnyé nőtte ki magát, és a beérkezett alkotások száma egyértelműen igazolja az Álljon meg egy novellára!sikerét.

Minden évben újabb rejtett tehetségek bukkannak fel, akiknek egyedülálló lehetőséget kínál a novellapályázat. A JCDecaux fontos missziója, hogy közelebb vigyük a művészetet az emberekhez, ezért büszkék vagyunk rá, hogy már ötödik éve biztosítunk helyet a nyertes alkotások publikálásához” – összegez Samu Tímea.

Idén már második alkalommal a Magyar Telekommal közösen hirdetik meg a pályázatot, és az ötödik születésnap alkalmából színpadra állítják a legjobbnak ítélt alkotást, emellett 100 ezer forint értékű Rossmann ajándékkártyát kap egy különdíjas alkotás szerzője a Rossmann Magyarország Kft. jóvoltából.

„Már tavaly is kiderült, hogy hatalmas kreatív energiákat szabadít fel ez a pályázat, hogy milyen sok tehetséges író érzi úgy, végre megmutathatja magát és a benne rejlő értékeket” – fogalmaz Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

Az alkotás folyamatát idén új szintre emeljük és a Telekom által kiválasztott különdíjas szerző novelláját színpadra állítjuk! Az Álljon meg egy novellára! minden évben a kreatív sokszínűség ünnepe, izgatottan várjuk idén is a pályázatokat és a közös munkát!” 

A zsűri elnöke a tavalyi évhez hasonlóan Grecsó Krisztián József Attila-díjas író lesz, akihez Vecsei H Miklós színművész, Samu Tímea, a JCDecaux vezérigazgatója, valamint Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese csatlakoznak zsűritársként.

A jelentkezési határidő: 2022. május 31. 24:00

Fődíj: 300 000 Ft

További részletek a pályázat weboldalán: novella.jcdecaux.hu

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!