spot_imgspot_img
spot_img

Ötletes és egyszerű húsvéti dekoráció tippek otthonra

-

Article Top Ad (AdSense)

A húsvét a keresztények számára vallási jelentősége mellett egy olyan ünnepi időszak, amely egyben az újjászületés, a tavasz és a természet feléledésének jelképéül is szolgál. Mielőtt azonban belemerülnénk a tojásfestésbe, itt az ideje elővenni a tojás-nyuszi-barka triumvirátust és húsvéti pompába öltöztetni az otthonunkat. Megtaláltuk a legaranyosabb húsvéti dekoráció ötleteket, amelyek kivételt nélkül mutatósak és szuper könnyen elkészíthetőek.

Húsvéti tojásfa

Ki mondta, hogy Kaárcsonyig várnunk kell a fadíszítéssel? Húsvéti verziója is létezik ennek a mutatós dekorációnak, csak gyűjtsünk össze hozzá néhány erős ágat – akár egy virágzó almafáról – és tegyük őket egy nehéz vázába. Egy tucat kifújt tojásra is szükségünk lesz. Egyenként rögzítsünk egy darab vékony szalagot a tojások aljára, tekerjük körbe őket, majd pillanatragasztóval rögzítsük a tojás tetejére. Miután megszáradt, kössük rá a tojásokat az ágakra és vágjuk le a felesleges szalagot.

Húsvéti tojásfa
Húsvéti tojásfa is létezik ám! | Fotó: Good Housekeeping

Húsvéti tojás koszorú

Már 500-600 forintos áron beszerezhetünk látványos koszorúalapokat, amiket ízlésünk szerint felöltöztethetünk. Néhány pasztell tojással, egy kis mohával és pompás virágokkal máris kész a húsvéti ajtódíszünk. Ragasztópisztollyal rögzítsük az alaphoz a kellékeket, amíg az egész forma be nem fedődik. Egy tarka színekben pompázó masnival pedig felkerülhet a pont az I-re.

Csodás húsvéti ajtódísz
Csodás húsvéti ajtódísz | Fotó: Good Housekeeping

Nyuszi doboz, mint húsvéti dekoráció

Egyszerű és nagyszerű húsvéti dekoráció, amihez nem kell más, csak egy üres doboz – akár a legutóbbi cipősdobozunk is jó lehet – kis csomagolópapír és vastag fonál. Minden formájú és méretű nyuszi a húsvéti készülődés kihagyhatatlan szereplője. Egy kis vattapamaccsal pedig aranyos pom-pom farkat varázsolhatunk a dekorációra.

Nyuszi doboz
Pofonegyszerű „nyuszidoboz” | Fotó: Good Housekeeping

Tojások a polcon?

Ha mennyiség-ügyileg kicsit túlzásba vittük a tojásfestést a gyerekekkel, bátran használjuk fel a húsvéti dekorhoz őket!  A kis dísztárgyak költözzenek el egy időre, és helyükre tegyünk különböző kis tartókba csempészett színes tojásokat. Ez a tartó lehet akár egy felespohár is, de szalvétatartóban, vagy akár cupcake formában is jól mutatnak majd.

Polcos dekoráció tojásokkal
Polcos dekoráció tojásokkal | Fotó: Good Housekeeping

Aranyos csibe-dekor

Ha húsvét, akkor nem maradhatunk kiscsibék nélkül sem. Ehhez a jópofa dekorációhoz sem kell felvásárolnunk a fél boltot: elég hozzá néhány tojás- vagy papírtartó, sárga zsenília pompom, egy kis festék, ragasztó és piros kartonlap. Az apró szemeket kreatív vagy hobbiboltban szerezhetjük be, de innen házhoz is szállítják. A Manókuckó oldalán pedig megtalálható a részletes elkészítési leírás.

Aranyos húsvéti csibék
Aranyos húsvéti csibék | Fotó: Manókuckó

Nyuszis ültetőkártya

A gyerekeknek is szuper elfoglaltság lehet a tavaszi szünet alatt egy kis kézműveskedés. A húsvéti szórakozás közepette készíthetünk névre szóló kártyákat az ünnepi asztalhoz. Tetszőleges színű papírből kivágott körökre fekete filctollal írjuk rá a család tagjainak nevét, majd vattából ragasszunk hozzá egy pom-pom nyuszifarkat. Végül két, hosszúkás művirágból már kész is a húsvéti nyúl füle. 

Nyuszis ültetőkártya
Nyuszis ültetőkártya a kreatívoknak! | Fotó: Good Housekeeping

Tulipános csoda

A tulipánok a tavasz hírnökei, ezért a húsvéti dekorációból sem maradhatnak ki. A fehér darabok üvegvázákkal párosítva igazán elegánssá teszik a húsvéti asztalt. A kompozíció fehér abrosszal és tányérokkal és ezüst evőeszközökkel válik teljessé.

Tulipános húsvéti asztal
A húsvéti asztalról mellőzhetetlen a tulipán | Fotó: Good Housekeeping

Nyuszi léggömb

Mennyire jópofa, nem? Ki gondolta volna, hogy egy szimpla lufit is húsvéti nyullá változtathatunk?  Az tény, hogy egy jól megtermett tapsifüles lesz a végeredmény, de akkor is elképesztően jól mutat a dolog. Kartonpapírból készültek a fülek és a rózsaszín farok bizony egy kisebb lufi eredménye! Ragasztópisztollyal rögzíthetjük egymáshoz a darabokat.

Lufiból húsvéti nyúl
Lufiból húsvéti nyúl | Fotó: Good Housekeeping

Pöttyös edények húsvétra

Húsvéti köntösbe öltöztethetjük a már meglévő kaspóinkat is egy kis krétával vagy festékkel. A díszítésnél véletlenszerűen rajzolunk pöttyöket különböző színekkel. De a kaspót akár kicserélhetjük egy kis vödörre is. Ne felejtsük ki a kihagyhatatlan hímes tojásokat sem!

Húsvéti dekor
Krétával is feldobható a kaspó | Fotó: Good Housekeeping

Kitavaszodott

Ez az ízléses dekoráció a megfelelő színek kombinálásának köszönhető. Bármit felírhatunk a tojásokra – itt a spring, azaz a tavasz szó szerepel – de ez a szó lehetne akár a Húsvét is. Élénk színvilágával máris húsvéti vidámságot csempész az otthonunkba és néhány zöld falevéllel kiegészítve a megélénkülő természet érzetét is előidézi.

Húsvéti tojások
Tavaszi hangulat húsvétkor | Fotó: Good Housekeeping

Élénk aranycserje

Az aranycserje ragyogó tavaszi napsütést költöztet az otthonunkba. Horgonyozzuk le a csokrot néhány színezett tojással!  Tegyük a  tojásokat egy nagy váza aljára, majd szúrjuk közéjük a gyönyörű ágakat végül öntsük fel egy kis vízzel az alkotásunkat.

Aranycserjés dekor
Aranycserjés dekor | Fotó: Good Housekeeping

A kihagyhatatlan barka

És persze ne felejtsük el a húsvéti dekorációk kihagyhatatlan szereplőjét sem. Számtalan variációban teheti szebbé az otthonunkat a barka, a képen tojással kombiálták, de akár egy kosárba is elhelyezhetjük aranyos húsvéti kiscsibék társaságában.

Barka dekoráció tojással
Barka dekoráció tojással | Fotó: http://www.decoundstyle.de

További szuper ötletek: Goodhousekeeping

Varázsold a tavaszt az otthonodba! – Lenyűgöző dekorációs képek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!