Öt közeli európai város, amit biciklivel a legjobb megismerni

-

Szeretsz biciklizni? És várost nézni? Ha mindkettőre igen a válasz, akkor nézd meg, melyek azok a városok, amelyeket remekül meg lehet ismerni két keréken.

Nincs is jobb módja egy város felfedezésének, mint kerékpárral bebarangolni. Egy biciklis városnézéssel többet láthatunk és megadja azt a szabadságérzést, amire mindannyian vágyunk. A kerékpározás romantikus, környezetbarát és megfizethető.

Cesky Krumlov

cersky krumlov-ősszel-városnézés-bicikli
Fotó: envato.elements.com

Csehországban határozottan több olyan hely is van, ami nem a mainstream úti cél. Dél-Csehország fantasztikusan gazdag mesebeli kastélyokban, bájos falvakban, csinos tavakban, és hatalmas erdőkben, no meg persze kiváló éttermekben.  Český Krumlov egy meseszerű város, és határozottan az egyik legszebb Csehországban. A Moldva folyó partján található, és fő látványossága a 13. századi kastély. Nem lehet nem ellenállni a vörös és narancssárga tetők tengerében az építési stílusok, a szűk macskaköves utcák és a gyönyörű régi házak keverékének, és nagyszerű szórakozás, ha csak úgy kóborolunk, majd megállunk az elragadó kávézókban, éttermekben vagy kocsmákban. Ha szeretnénk leülni és megitatni magunkat egy híres cseh sörrel egy tekeréssel töltött nap után, akkor érdemes megállni a Depo Gasztropubban és élvezni a kastélyparkra nyíló csodálatos kilátást.

Belgrád

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Дуле Дукић (@dulenbg) által megosztott bejegyzés

Belgrád is, mint minden európai nagyváros az óvárosa körül forog – de Szerbia fővárosának van egy másik arca? Belgrád egyszerre bonyolult és nehezen megfogható. Története során vagy negyvenszer lerombolták és újjáépítették, és nem kevesebb, mint tíz különböző állam fővárosaként szolgált. Igazi tehetség és türelem kell ahhoz, hogy Belgrád történelmét emészthető formátumba tudjuk sűríteni – és ehhez a legjobb egy biciklis városnézés. Kerékpárjainkkal sokkal több utat tudunk megtenni, mint gyalogosan, így nem csak az óvárost tudjuk bejárni, hanem a város turisztikailag kevésbé ismert helyeit is. A Száva és a Duna összefolyása a város szíve. Belgrád az egyetlen európai főváros, amely két nagy folyója is van, amelyek tárt karokkal fogadják a kirándulókat, olyan izgalmas történelmi látnivalókkal, mint a Savamala, ami az egyik legrégebbi negyed.

Wachau-völgy

Wachau-volgy-osszel-varosnezes-bicikli-
Fotó: envato.elements.com

A Wachau-völgy körülbelül egy óra távolságra van Bécs fővárosától, és sok más mellett tökéletes egy hétvégi kiruccanáshoz. A völgy Krem és Melk városa között terül el, és a gyönyörű tájat a Duna formálta olyanná, amilyen. A vidék egyértelműen a történelmi hangulatú folyókkal, kastélyokkal és templomokkal, amelyek rendszeresen felbukkannak kétkerekű túránk során, miközben végighaladunk a negyven kilométeres szakaszon. A völgy városai és tájai túlélték az idő próbáját, miközben megőrizték a természetes evolúciót – és az ősz éppen a legjobb időszak e csodák felfedezésére.

München

munchen-osszel-varosnezes-bicikli
Fotó: envato.elements.com

München Németország kerékpáros fővárosának vallja magát. Lakosainak több mint 80%-a rendelkezik kerékpárral, és ez a közlekedési mód az összes utazás mintegy 20%-át teszi ki. A város kerékpárhálózata mintegy 1200 km-t ölel fel, közel 50 000 parkolóhellyel és parkolóval. Úgyhogy München meglátogatása és két keréken való felfedezése egy igazán különleges csemege. Az Isar folyó mentén a fenséges Maximilianeum vár a parlament épületével és a Maximilian hiddal. Akkor látunk a legtöbbet, ha az Altstadtban és annak 5 km-es körzetében pedálozunk. A felfedezésben nagy segítség a kerékpáros útvonaltervező és München ingyenes kerékpáros térképe.

Krakkó

krakkó-bicikli-kazimierz-ősszel
Fotó: flickr.com

Bármit is írunk Krakkó óvárosáról az kevés lesz. A város e középkori gyöngyszemének megkerülése sokkal gyorsabb lehet kerékpárral, és könnyű eljutást biztosít számos templomhoz, múzeumhoz, bárhoz. Szerencsére rengeteg kerékpárkölcsönzési lehetőség áll rendelkezésre, így ha már megnéztük az óvárost, akkor semmiképp ne hagyjuk ki Krakkó zsidónegyedét, a Kazimierz-t sem, amiről bátran kijelentetjük, hogy egy város a városban. Mivel minden biciklis szereti a tekerés békés pillanatait természetes környezetben is kiélvezni, óKrakkó környéke erre is tökéletes, mert rengeteg erdő található a közelben. Ezek közé tartozik a várostól keletre fekvő Niepołomice-erdő, ahová csendesen visszavonulhatunk, ha már elegünk van a város nyüzsgéséből.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!