spot_imgspot_img
spot_img

Őszi túraszezon ON!

-

Article Top Ad (AdSense)

A forróság elmúltával kellemes kikapcsolódást jelenthet kicsiknek, nagyoknak a túrázás. A természetközeliség oltárán áldozva számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre. Szívet melengető, kellemes, élménydús. Vegyük elő a bakancsot, dobjuk fel a hátizsákot, és fedezzük fel azt, amit kínál a környezet. A roppanó avar hívó szavára fürdessük meg magunkat a természet lágy ölén, s gyűjtsük be mindazt az élményt, amit nekünk adhat.

Fotó: Pixabay

Idényszerű élmények mentén

A túlmisztifikált nyári élmények élvezete határozta meg az elmúlt időszakot. Strand, víz, gumimatrac, plázs, és fesztivál. Imitt amott nini, feltűnik a bikini, a sup, és a vízibicikli. A lángos és a palacsinta csintalansága, a fagylat és a strand szép lassan búcsút int nekünk. Itt az ideje felfedezni olyan élményeket, melyek megsimogathatják túlhajszolt nyári igényeinket. Szerencsére rengeteg hely felfedezhető a főváros vonzáskörzetében, ahol aktívan kikapcsolódhatunk. A természet járása, a gyalogos, és kerékpáros túrák, a látnivalók, kilátók, panoráma pontok, tanösvények mind rendelkezésünkre állnak. A családbarát, néhány kilométeres sétáktól kezdve, a nagyobb szintkülönbségű, hosszabb túrákig bárki megtalálhatja a hozzá illő útvonalat.

Fotó: Pixabay

Nagy-Kopasz hegy

A Budai-hegység legmagasabb pontja a Nagy-Kopasz 559 méteres csúcsával. Csergezán Pál-kilátóból csodálatos látvány tárul a vidékre. A fákkal borított fennsík, megkapó idilli környezet. A kirándulók számára igazán jó célpont lehet. Könnyedén megtalálhatjuk a Sisakvirág tanösvényt, mely a zöld háromszög turistajelzés követve elvezet a kilátóhoz. Az erdőből kiérve, sziklákkal borított fennsík várja a látogatókat, elképesztő panorámával.

Fotó: Pixabay

Kő-hegy

Budapest környéke csodákat rejt magában. Szentendre jó kiindulási pont lehet, egy roppant változatos világot felölelő kiránduláshoz. Kő-hegy, mely Szentendre és Pomáz között helyezkedik el, a maga 366 m-es csúcsával, kiváló kilátást biztosít a Dunára. A túra hossza körülbelül 6,2 kilométer, ami még a legkisebbek számára is kellemes lehet.

Spartacus-ösvény

Ugyancsak a Dunakanyar látványával kecsegtet, hiszen az egykori vadászösvény mára az egyik legnépszerűbb túra ösvénnyé vált. 1930-ban létesítették az útvonalat. A hegy oldalában kanyargó szerpentinen sétálva fenséges látványra bukkanhatunk és elénk tárul a Duna kanyargása. Ha ezt választja valaki, Pilisszentlászló központjába kell eljutnia és onnan indul a zöld jelzésen a túra.

Fotó: Pixabay

Jági tanösvény

Könnyen járható, változatos növényvilággal rendelkező tanösvény. Pilisszentiván határában található, mely a Nagy-Szénási, fokozottan védett terület északi része. Előnyös idősebbek, és gyermekek számára is, hiszen nem megterhelő, és gyönyörű környezetet bemutató séta lehet. Mindösszesen 4.3 kilométer a bejárhatósága, és a szintkülönbség is egyszerűen áthidalható. Nem véletlen a népszerűsége, hiszen remek hétvégi program.

Fotó: Pixabay

Anna-hegyi parkerdő

Budapest környékén nem is találhatnánk jobb gyerekbarát túrát. A Törökbálinttól délre fekvő, védett, erdővel borított Anna-hegy csodálatos panorámával rendelkezik. A tetején lévő kilátótorony izgalmassá teszi az érkezést. Míg megmásszuk az erdős dombok legszebb részeit, megcsodálhatjuk a budai hegyeket. Az egész túra mindösszesen 5,5 kilométer. Igazán könnyed, családi kirándulásnak ígérkezik, sok pihenőhellyel, és kis szintkülönbséggel.

Fotó: Pixabay

Dobogókő a klasszikus

Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsa, mely már régóta közkedvelt túraútvonal. Előnye, hogy többféle túrát is bejárhatunk a csúcs árnyékában. Tehetünk hosszabb, vagy rövidebb sétákat is, a legrövidebb csak két kilométeres. A tető 700 méteren található, ahonnan gyönyörű látkép tárul a kirándulók szemei elé.

“ Itt van az ősz, itt van újra…” – friss időben, kellemes hűvösben, erdőben, a csendben sétálva megtaláljuk a – hőn áhított – nyugalmat, a békét…

Tippek a megfelelő túrabakancs kiválasztásához

Miért és hogyan érdemes a szabadban sportolni?

Lendülj az őszbe, válaszd a mozgást!

 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!