Őrült frizurák és sminkek a 80-90-es évekből

-

A 1980-as évek sok mindenről híresek, de talán legjobban az őrült a frizurákra és a kékes-lilás szemhéjakra emlékszünk. Tuti mindenkinek lapul a családi fényképalbumban egy-két remek fotó, amit érdemes előkapni, hogy felvállaljuk: mi is ilyenek voltunk.  

Oldalcopf, tupírozás, kemény és ragacsos hajlakk,  – néhány csoda, amivel szinte mindenki találkozott a 80-as években volt fiatal. Íme, így készültek a legtipikusabb frizurák, amelyekre szerencsére már jó érzéssel tudunk visszagondolni.

Hatalmas tupírozott frizurák

Először fésűvel feldusszasztottuk, majd magasra felhúztuk dagályos hajszerkeztünket, amit aztán nagyjából egy egész doboz  hajlakkal fixáltunk.

frizura-tupírozás
Fotó: altervista

Oldalcopf

Bevallom, én szerettem így hordani a hajamat, mert úgy éreztem, ezzel különbözni tudok a többiektől (estére persze már nagyon fájtak a hajhagymáim). Az egyik titka az volt, hogy túl alacsonyan nem lehetett hordani, és nyilván ez túl diszkrét is lett volna. Ezért inkább jó magasan hordtuk, amelyet olykor igen feltűnő fülbevalókkal kombináltunk – a tökéletes hatás kedvéért.

oldalcopf
Fotó: fashionmagazine

Kreppelés művészete

Ma már el nem tudjuk képzelni, hogyan gondolhattuk, hogy a kreppelés menő. Eleve hosszú és roppant fárasztó eljárás volt azt a sok a cikk-cakk mintát belesütni a hajunkba. Némelyikünk az egész haját képes volt megcsinálni, míg mások csak egy kis maroknyi hajat kreppeltek be. Mindenesetre a hatás egészen elképesztő lett és nagyjából mindenki szörnyen nézett ki vele.

A Bundesliga-frizura

Talán ez az a hajviselet, amit mindenki elfelejtene, pedig akkoriban sokan tényleg menőnek tartották. Eleinte a férfiak és a focisták hordták, majd egy-egy bevállalós lány is megpróbálkozott vele… főleg, akiket C.C. Catch inspirált.

Sötét szájkontúr

Ki ne emlékezne a kilencvenes évek egyik legnagyobb sminktrendjére? A csokiszínű szájkontúr igen népszerű volt azok körében, akik a Bravo és a 100×Szép magazinokon nőttek fel. Míg manapság az ajakfeltöltés a divat, addig a 90-es években úgy próbálkoztunk vastagabbnak feltüntetni a szánkat, hogy csoki színű szájkontúrt használtunk és hozzá sok árnyalattal világosabb rúzst. Nagyon gáz…

Kék, lila, rószaszín szemfesték

A ’80-as és 90-es években hatalmas divat volt a rózsaszín, a lila és a kék szemhéjpúder és bátran is használtuk. Minél több szemfestéket tudtunk felhalmozni, annál jobb volt. Hátránya mindössze annyi volt, hogy akkoriban még nem létezett olyan sminkeltávolító termék, amivel le lehetett mosni.

És végül: a férfiak se voltak semmik…

Tegye fel a kezét, aki nem volt őrülten szerelmes Joey Tempest-be, Bon Jovi-ba, vagy Axl Rose-ba!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@80s_hairbands által megosztott bejegyzés

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!