Orbán Viktor mai bejelentése: A felsősöknek marad a digitális oktatás, nyithatnak a teraszok

-

A miniszterelnök szerda délután újabb bejelentést tett a járványügyi szabályok enyhítéséről hivatalos Facebook oldalán. Változásokat közölt az április 19-ei iskolanyitás szabályairól, illetve jó hír a vendéglátósoknak, hogy a 3,5 milliós beoltott-szám után kinyithatnak a teraszhelyiségek.

Az intézkedés előfutárának tekinthető Orbán Viktor keddi Facebookos bejelentkezése. Ebben a miniszterelnök közölte, hogy megvan a hárommilliomodik ember, aki megkapta legalább az első koronavírus-védőoltását. Mivel a 2,5 milliós közlés alkalmazával is lazjtó intézkedéseket vezetett be a kormány, többen azt feltételezték, ez kedden is meg fog történni, de ez akkor elmaradt.

Helyette a szerda délután véget ért kormányülést követően ült a kormányfő kamerák mögé a Karmelitában, és a következőket mondta: örömmel látja, hogy elérte az ország a 3 millió oltást, emiatt sokaknak köszönetet mondott, az oltóktól a raktárosokig, sofőrökig, akik a vakcinák célba juttatásában segítettek.

“A következő héten szerda-csütörtökön elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, akkor kinyithatnak a teraszok. A teraszdíjat pedig eltörli a kormány”- jelentette be.

Az iskolákkal kapcsolatban is bejelentést tett. Az április 19-ei iskolanyitás szabályait újra megváltoztatták: csak óvodában és iskolában a negyedik általánosig lesz nyitás, a felsősök és a gimnazisták otthon maradnak és továbbra is digitális formában tanulhatnak.

Forrás: Infostart

A higiénia kerül a középpontba az újranyitás után a vendéglátásban

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!