spot_imgspot_img
spot_img

Opatija Európa egyik legszebben feldíszített adventi városa

-

Article Top Ad (AdSense)

A Legszebb Advent a tenger mellett, Advent Opatijában felkerült a „Best Christmas Lights“ listájára, amely Európa legszebb karácsonyi díszekbe öltöztetett városait sorolja fel. A legnépszerűbb turisztikai portál, a European Best Destinations Opatiját a híres európai nagyvárosok közé sorolva mutatta be az Advent Opatijában rendezvényt. 

Opatija adventjének melegsége és varázsa tavaly meghódította Európa és a világ szívét, de kivételes nyilvánosságot és népszerűséget is hozott a városnak számos médiában és kiadványban. Köztük van a Blanchere Illumination vállalat is, amely a gyönyörűen díszített Opatija fotóját is felvette katalógusába a világ olyan nagyvárosai mellé, mint New York, Amszterdam, Párizs, London, Budapest és mások.

Idén a Legszebb Advent a tenger mellett felkerült a 2021-es év legszebb karácsonyi díszekkel ékesített városainak listájára a befolyásos turisztikai szervezet, a European Best Destinations honlapján. A több mint hatmillió látogatót számláló portálon Opatija a „Best Christmas Lights“ kategóriában olyan híres nagyvárosok között szerepel, mint Moszkva, Nizza, Madrid, Ljubljana, Prága, Monte Carlo, Budapest, London…

– A fényűzően feldíszített utcák és terek, a jégpálya és a gyönyörű helyszíneken megtartott számos zenei és színpadi előadás csak egy kicsiny része a varázslatos adventnek Opatijában. A karácsonyi dalok, a forralt bor és a forró csokoládé édes illata is hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatóknak igazán emlékezetes élményben legyen részük – állítja a European Best Destinations portál, amely emlékeztet arra is, hogy decemberben Opatijában számos esemény a csokoládé köré épül.

Az Advent Opatijában nevű rendezvényt tehát egy olyan szervezet felületén hirdetik, amelyet az európai nagyvárosok előkelő körei a turizmus egyik vezető független szaktekintélyének tekintenek.

Photo by Petar Kurschner

– Az advent ünnepe Opatijában és az egész régióban az egyik legfontosabb esemény, népszerűsége és jelentősége évről évre nő. Az év legünnepélyesebb része a legjobb alkalom arra, hogy egyedülálló légkörben ismerkedjünk meg Opatijával. Az ünnepi varázslat a város minden szegletében érezhető, és minden élményt felejthetetlenné tesz, hiszen advent idején több százezer lámpa és gyönyörű dekoráció varázsolja Opatiját mesés téli helyszínné. Fontosak a díjak és az elismerések, de ugyanennyire fontos számunkra minden vendégünk, látogatónk és városunk lakóinak  elégedettsége. Ez motivál minket, hogy évről évre magasabbra tegyük a mércét. Opatija adventjének népszerűsítése a külföldi közönség körében, és különösen adventi ünnepünk bemutatása a legnépszerűbb turisztikai portálon, amelyet 6 millió látogató követ, növeli Opatija vonzó célpontként való elismertségét a világ turisztikai térképén – mondta Opatija város Idegenforgalmi Közösségének igazgatónője, Suzi Petričić. A Legszebb Advent a tenger mellett november 26. és január 9. között kerül megrendezésre Opatija város Idegenforgalmi Közössége szervezésében.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!