spot_imgspot_img
spot_img

Online előadásokkal jelentkezik a KULTEÁTRUM

-

Article Top Ad (AdSense)

Az ősszel új színház, a KULTEÁTRUM Óbudán indította be műsorfolyamát, melynek a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum professzionális színpada ad otthont. A KULTEÁTRUM befogadó kulturális térként működik, budapesti, vidéki és határon túli előadásoknak ad megjelenési lehetőséget. A repertoár monodrámákkal, verses estekkel és 2-3-4 fős kamaradarabokkal igyekszik szolgálni az irodalomra és színházra fogékony közönséget.

Az előadók között egyaránt megtalálhatók a sok éve pályán dolgozó művészek – a teljesség igénye nélkül például Fullajtár Andrea, Gubik Ági, Besenczi Árpád, Bezerédi Zoltán, Borbély Sándor, Csuja Imre és Dégi János -, valamint pályakezdő színészek is. Az előadások minden korosztályhoz szólnak, ahogy Bán János Kukac Matyi népszerű gyermekelőadásával is ezt te.

A KULTEÁTRUM a szeptemberi és októberi sikeres előadásai után – a kényszer szülte helyzetre reagálva – rugalmasan átállt az előadások online közvetítésére, melyet a nézők a jegy megváltását követően élőben tudnak megtekinteni.

A következő online előadás november 13-án pénteken lesz, melyben Dégi János színművész a cigány származású Kossuth-díjas Bari Károly verseit adja elő Azonosítás címmel. Bari Károly a kortárs magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akinek a ritkán hallható verseiből Dégi János előadásában 15 hangzik el az est folyamán.

A továbbiakban november 20-án a Csavar Színház kereteiben Gál Tamás színész-rendező Csokonai Vitéz Mihály Dorottyája, november 21-én este pedig a Szerelmünk, Sisi című monodráma lesz látható online Gubik Ági előadásában, melyben a színésznő megmutatja, eljátssza Erzsébet királyné utolsó óráját, aki mintegy a végzetét érezve újraéli egész életét az apjával való játékos viszonyán át szerelméig, házasságáig Ferenc Józseffel, majd a gyerekeivel, főleg Rudolffal való kapcsolatát.

November 27-én este Borbély Sándor színművész – aki a KULTEÁTRUM művészeti vezetője – 17 karaktert megjelenítve viszi színpadra Petőfi Sándor remekművét, Az apostolt.

Borbély Sándornak, a KULTEÁTRUM művészeti vezetőjének szavai:

„Mikor a színész egyedül megjelenik a csupasz színpadon és gondolatokat, érzelmeket közvetít a befogadó, vagyis a néző felé, megtörténik a csoda. Magas szintű szakmai tudás, tehetség és elszántság kell hozzá. Ez a színészi hivatás csúcsa!”

November 28-án csütörtökön 19 órakor látható Besenczi Árpád interpretálásában A helység kalapácsa című hősköltemény. Petőfi Sándor „eposz-paródiaként” határozta meg a remekműve műfaját, melyben a helyszín egy falusi kocsma, ahol „szemérmetes Erzsók ötvenötéves bájai megbabonázzák” a „helybéli lágyszívű kántort”, viszont Erzsók szívéért a „helység kalapácsa” is verseng.

December folyamán a háromszoros Fonogram-díjas, és Liszt Ferenc–díjas Szalóki Ági 16 éve énekel az óvodás korosztálynak, és már a 0-3 éveseknek is készített műsora. A műsor kialakításánál figyelembe vette a korosztály fejlettségét, igényeit, életkori sajátosságait. A program része az élőzene-hallgatás, a közös éneklés, mondókázás, ölbeli játékok a szülők és babák bevonásával. Szalóki Ági 35-40 perces Babakoncertje komplex zenei élmény nyújt a szülőknek is, babáknak is egyaránt. (Zenekar: Szalóki Ági – ének, ütőhangszerek, Csókás Zsolt – akusztikus gitár, ének, Szalai Péter – ütőhangszerek.). Az előadás pontos időpontja hamarosan megtudható.

A KULTEÁTRUM online műsorairól a nézők az információkat a színház web és Facebook oldalain követhetik.

Az online jegyár 1000 Ft, a jegyek a TIXA és a jegy.hu oldalán keresztül vásárolhatók.

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!