Öngyilkos lett Mickey egér

-

Felbukkant egy rejtélyes videó. Azóta titkolózás övezik Mickey egér életét vagy inkább halálát. A jókedvű, vicces és kedves kisegér múltjában olyan dolgokat találunk, amik megkérdőjeleznek mindent, amit eddig tudtunk róla.

Előjelek

Mickey egér, Walt Disney egyik legnépszerűbb, legkedveltebb karaktere nélkül nem jött volna létre Disney mesebirodalma. Igaz, sok átalakuláson ment át, mire elérte végleges formáját és személyiségét. A kezdetekben óriási szeme volt, néhol az aktuális meséhez illő jelmezben jelent meg. Természetesen, amint lehetséges volt, gatyája megkapta a jellegzetes piros színét és végül felvette azt a külsőt, amit már mind jól ismerünk. Személyisége pedig a kezdetekben sokkal vadócabb és indulatosabb volt, ráadásul öngyilkos hajlamú.

Kép: Mickey egér evolúciója_redd.it.uadkam

Mickey egér gyenge pontja Minnie egér. Szerelmével már szinte a kezdetek óta együtt vannak, együtt szerepeltek a legelső mesékben és képregényekben is. Emiatt az erős kötelék miatt nem csoda, hogy Mickey nem tudja elképzelni Minnie nélkül az életét, Disney mégis megpróbált eljátszani a gondolattal.

A képregényekből kiderül, hogy Mickey látta, ahogy Minnie mással csókolózott. Körülnéz és felimseri, hogy rajta kívül mindenki boldog, mindenki együtt van a választottjával, ezért egyszerűen úgy érzi, hogy a világ ellene van. Megkérdőjelezi az élet értelmét és mivel Minnie nélkül nem tud élni, felkészül az öngyilkosságra. Először fejbe akarja lőni magát, de a kakukkos óra kizökkenti, aztán egy hídról akar leugrani, de véletlenül egy hajón landol, majd gázzal akar véget vetni az életének, de egy lufidurranás ismét kizökkenti. Az öngyilkos kísérletei sikertelenek voltak, mégis rémisztő belegondolni, hogy ez a kedves egér az érte rajongó kisgyerekek előtt képes ilyesmire.

Kép: Mickey egér öngyilkosságot próbál elkövetni_imgur

A rejtélyes videó felbukkanása

Leonard Maltin, filmkritikus és filmtörténész a legnagyobb Disney rajongóknak állította össze a „Disney Kincsek” című sorozatot. Ehhez olyan Disneytől megmaradt felvételeket nézett át, amikhez csak nagyon kevesen férnek hozzá. Ezek közül válogatta ki Disney azon munkáit, amelyeket aztán kiírt DVD-re. Az egyik, 1930-as évekből fennmaradt felvételen Mickey egeret látta. Hogy mit csinál Mickey a videóban? Sétál. Alig pár percig csak sétál. Leonard egyszerűen csak rövidnek ítélte meg ezt a videót, ezért nem került bele a válogatásba, bár valószínűleg érezte, hogy ez más, mint a többi.

Igaz, hogy Mickey csak sétál, de szokatlan módon hátratett kézzel megy, a háttérben csak házak vannak és alatta zongora szól, de olyan, mintha minden leütés rossz billentyűt találna el. Az egésznek komor és furcsa a hangulata. Leonard később észrevette, hogy a videó sokkal hosszabb, mint amennyit ő először megnézett belőle. A sétáló Mickey után hosszú percekig csak fekete a kép, de aztán újra előbukkan az egér.

Ezúttal még furcsább a helyzet. A zenét felváltja valami borzasztó, messziről jövő kiáltás. Mickey továbbra is csak megy előre, de a szája már mosolyra áll. A kiáltás egyre erősebb, Mickey egyre jobban mosolyog, már-már vigyorog. A hang démoni sikítássá változik, mire Mickey teljesen kifeszített szájjal, az összes fogát kivillantó vicsorítással megy tovább, közben a szeme is kifolyik. Aztán teljes káosz tör ki, Mickey alatt a talaj mozogni kezd, ő továbbra is csak megy előre, de egyszer csak feladja…

Kép: YouTube_suicidemouse.avi

Mit jelent mindez?

Miért készülhetett el egy ilyen videó? Lehet, hogy a szórakoztató Mickey egérnek is sok néha az élet, a folytonos szerepléstől stresszes és depressziós lesz? Vagy Disney saját lelkivilágát próbálta tükrözni? Vagy soha nem is rajzolt ilyesmit, csak valaki fel akarta borzolni a kisegér rajongóinak érzelmeit?

Sokan megkérdőjelezik a videó valódiságát, ami a 2000-es évek elején szivárgott ki, egész pontosan egy Nec1 nevű rejtélyes felhasználó töltötte fel YouTube-ra (azóta több változatot is csináltak belőle). A videó valódiságát Leonard sem erősítette meg, azonban a legenda szerint, amikor Leonard felfedezte a videó második felét is, akkor az annyira felkavarta, hogy nem bírta végig nézni és egy munkatársát kérte meg rá, hogy készítsen részletes jegyzetet róla.

Disney szívbemarkoló és néha túlságosan fájdalmas kreációi mellett és Mickey képregényekben mutatott magatartása miatt azonban nem elképzelhetetlen, hogy Disney valóban megrajzolta Mickey egér halálát.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!