Olimpia 2021: Lőrincz Tamás birkózó olimpiai bajnok

-

Nagyon nehéz és izgalmas mérkőzéssel jutott hétfőn döntőbe a magyar birkózó, hogy ma kirgiz ellenfelét is legyőzve egy fényes olimpiai arannyal ünnepelhesse pályafutását.

Az Akzsol Mahmutov kirgiz birkózót legyőző Lőrincz Tamás ezennel Magyarország legeredményesebb birkózója, világ- és háromszoros európa-bajnok, olimpiai ezüst és aranyérmes sportoló.

Egyik nagy álma volt, hogy úgy zárhassa le pályafutását, hogy éremmel tér haza Japánból, ezt már csak az tudná felülmúlni, ha testvére, Lőrincz Viktor is dobogóra állhatna. Tamás korábban megnyert már mindent, amit egy birkózó csak kívánhat, és már csak ez az egy olimpiai aranyérem hiányzott a gyűjteményéből. “Szöcsi” – ahogyan társai nevezik – nem csak egyszerűen tehetséges, hanem egy igazi világklasszis birkózó, aki élete első felnőttversenyén, a 2006-os moszkvai kötöttfogású birkózó európa-bajnokságon máris aranyérmet szerzett – akkor még 66 kg-os súlycsoportban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tamás Lőrincz (@lorincztomi12) által megosztott bejegyzés

A rioi olimpián sem ő, sem testvére nem úgy szerepeltek, ahogyan szerették volna, ami nagyon megviselte mindkettőjüket. Innen kellett talpra állni és a tavaly elhalasztott olimpia után idén újra felmenni a szőnyegre és legyőzni az egész világot. Tamás a sikertelen rioi olimpia után súlycsoportot lépett, és így a 77kg-osok között is ő legjobb a világon.

Ehhez le kellett győznie a marokkói Ajt Zied Uagramot, aki végül pozitív koronavírus tesztje miatt nem tudott kiállni, a japán Jabiku Sohejt, a negyedik helyen kiemelt iráni versenyzőt, végül a kirgiz, Akzsol Mahmutov birkózót.

Itt további érdekes olvasnivalót találsz:

Cseh László befejezte káprázatos pályafutását, ez volt az utolsó olimpiája

 

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!