spot_imgspot_img
spot_img

Oldtimer show a Vasúttörténeti Parkban – ez nem mindennapos!

-

Article Top Ad (AdSense)

október 9-11-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Park-ban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. A vírusvédelmi intézkedések megtartása mellett, a rendezvény LÉTSZÁMKORLÁTOZÁS NÉLKÜL megtartható. A budapesti Oldtimer Show 2020-ban 15. jubileumát ünnepli! Ez alkalomból extra kiállítási anyaggal készülnek. Magyarországi rendezvényeken még sosem látott oldtimerek autók sokasága lesz kiállítva.

nyitvatartása 3 órával bővül az előző éviekhez képest: péntek 12:00-19:00 (+2ó), szombat 09:00-19:00 (+1ó), vas. 09:00-18:00-ig. Október közepén szokott lenni a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválunk, ami a zenés-táncos programok 500 fős limitje miatt most elmarad. Ezt pótolandó, óriási „Kolbászvásár” csatlakozik a nosztalgia járműves fesztiválunkhoz.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók, veterán katonai járművek, gőzmozdonyok, vasúti kocsik és kerékpárok: 500db válogatott oldtimer kerül bemutatásra! Minden típusból csak 1-1 példányt mutatnak be! Ettől más a többi oldtimer rendezvényhez képest a budapesti Oldtimer Show. Lehet élesíteni az obejktíveket, mert igazán komoly példányok lesznek bemutatva a Vasúttörténeti Parkban! 

Fotó: Unsplash

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összekapcsolásával 10 hektárosra bővített rendezvényterület megtelik látványossággal egy hosszított hétvégére. 2020-as újdonság egy újabb átjáró nyitása a két park között, ami könnyebbé teszi a látogatók áramlását a nagy park és a Víztorony Park között.

A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül. A prioritási listán első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. Ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől az Oldtimer Show-t.

A budapesti Oldtimer Show-n lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban. A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! A gőzautót működés közben is bemutatjuk a közönségnek. Az indítások időpontjai titkos, a nagyobb csoportosulás elkerülése miatt.

A „szocialista” korszak autói a West nevű mozdony-fűtőházba kerülnek, ahol egy verklis tekeri majd a nosztalgia hangulatot. A Keleti-Pályaudvar óriás makettje előtt exclusiv oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. Budapestről startoló (jövőre)  Giro d’Italia kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak a kerékpár kedvelők! A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai óriásautókat, teherautókat, autóbuszokat és a veterán katonai járműveket.

A régi korok divatját korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak! A nosztalgia ruhában érkező vendégek ajándék Sápi gyümölcsbor kóstolót kapnak. Mindhárom napon a legszebb korabeli ruhába öltözött látogató-pár külön ajándékot is kap a nyílt „Öltözködési Stílus Verseny”-ünkön: Alpa Gloves sofőrkesztyűt és egy palack Világbajnok Sápi cigánymeggybort.

A gyermekekre sok díjmentesen használható játék vár: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, íjászat, airsoft lövészet, arcfestés és játszótér. Újdonság lesz a tűzoltás imitáció tűzoltó ruhába öltözve és a bungee gumiasztalok. –mind díjmentes!

Az állatsimogatóban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájházmúzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, előtte pedig a régi termelőeszközökből lesz kiállítás. Természetesen a tájházban meg lehet majd kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt is!

A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és két igazi gőzmozdonyt is felfűtenek. Komoly látványosság és nagyon ritka alkalom élőben látni két működő gőzmozdonyt! A Vasúttörténeti Park igazán kitesz magáért nosztalgia rendezvényünk alkalmából! A vasútmúzeum legöregebb 1026 gőzöse és az óriási Truman fog füttyögni az Oldtimer Show-n.

A nagy parkban lesz Gőzmozdony kiállítás, Vasútikocsi kiállításTerepasztal kiállítás és Vasútmodell kiállítás.

Az Orient csarnokkal szemben „USA Oldtimer Autó Kiállítás” lesz igazi nehéz vasakkal.

A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a „Tuning és Sportautó Kiállítás” a fiatalság kedvéért. Itt „retro tuning” autók, terepralli és Formula versenyautók is lesznek kiállítva.

A Víztorony Parkban lesz megrendezve az OT Találkozó. Erre a programra „lábon” érkeznek majd az előre regisztrált oldtimer autók. Mindhárom napon más oldtimer autók és tuning autók lesznek láthatók.

Disznótoros Kolbászfesztiválunkról ismert 127 éves cséplőgép is bemutatkozik majd az Oldtimer Show-n. Működés közben fogják bemutatni a csépélést a fából készült ősrégi géppel a hagyományőrző aratók.

A gasztronómia és a hagyományőrzés nagy teret fog kapni! Hatalmas Kolbászvásár lesz, ahol a 200 féle füstölt kolbászon kívül mindenféle disznótoros étel is kapható lesz. Gasztro utcában és a Vásártéren kézműves ételeket lehet majd kóstolgatni és vásárolni: kürtőskalács, sajt, fűszerek, méz, lekvár és egyéb háztáji ételek. A melegkonyhás ételeket a „Disznótoros Kolbászfesztivál”-unk profi szakácsai fogják készíteni és azokat szabályozott árakon árusítják majd a látogatóknak, a mindkét parkban felállított házias vendéglőkben.

Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkoló várja a helyszínen.

A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető! P1 jelű parkolóban külön kerékpár parkoló és külön motorkerékpár parkoló is lesz. A WC díjmentesen használható.

Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával és SZÉP Kártyákkal.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!