Nyári divatpercek stílusos, egyedi maszkokkal

-

Csodálatos helyszínen, fényűző ruhák közt a csillogás világába merülhetünk el a Kiscelli Múzeumban. A vírusra reagálva egyedi, dizájner maszkokat is láthatunk a kiállított ruhaköltemények mellett.  A Ragyogj! – Divat és csillogás című kiállítás a férfiak számára is tartogat meglepetéseket.

kép: Kiscelli Múzeum

A ruha, a megjelenés nem nyelvi kommunikációs eszköz, ami rengeteg dologról árulkodik. Egyfelől az öltözék viselőjéről, a korról, a társadalomról, a státuszról, és persze a divatról. A Kiscelli Múzeum megkapó hangulatú Templomterében vizuális tobzódás vár azokra, akik szeretnének kicsit elmélyülni a viseletkultúrában.

Csábítás és csillogás

A Ragyogj! kiállítás rendezőelvét az égitestek, a világosság-sötétség, a nappal és az éjszaka kettőssége adta. A Naphoz arany, a Holdhoz ezüstös-fehér, a csillagos égbolthoz fekete-arany és ezüst tárgyakat társítottak.

A Naphoz a hatalom, a dominancia és a gazdagság képzete társul, így ehhez a blokkhoz ilyen ruhák kerültek. Az éjszakai fényekhez a bálok, a táncok, és a csábítás világa passzol, így ehhez a tematikus rendhez ilyen jellegű öltözékek illettek.

Ezen a szemet gyönyörködtető tárlaton láthatjuk többek közt annak a miseruhának egy darabját, amely Erzsébet császárné, későbbi magyar királyné menyasszonyi ruhájának uszályából készült.

A színes repertoárú kiállításon sztárok fellépőruháit is megnézegethetjük közelről, például Medveczky Ilona egyik 1983-as előadásán viselt, sokat mutató, csillogó fellépőruháját.

Érdekes továbbá az is, hogy a kiállítás minden témájánál felbukkannak mai tervezők alkotásai is, így közelről megszemlélhetőek Abodi, Artista, Camou, Je suis belle, Konsánszky Dóra, Tóth Bori, Szegedi Kata, USE Unused ruhái is.

Stílusos maszkok

A vírus miatt kialakult helyzetre is reflektált a Kiscelli Múzeum, mert egyes szettekhez egyedi, sajátos dizájnú maszkot is terveztek.

A maszkos babák mellett egy kifutó van, ahol végig lehet lejteni, illetve a misztikus hangulatú térben egy kis öltöző rész is el van különítve, ahol fel lehet próbálni pár csillogó ruhát.

A Kiscelli Múzeum oldala: http://kiscellimuzeum.hu/

Ha szívesen olvasnál még izgalmas programokról, akkor ezt a cikket is Neked ajánljuk:

Extrém cicás kiállítás Budapest bulinegyedében

 

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!