spot_imgspot_img
spot_img

Nyakunkon a nyár, ideje előkapni a merész színeket

-

Article Top Ad (AdSense)

A kánikulában sokan tanácstalanok, mit viseljenek, hiszen a rekkenő hőségben legszívesebben otthon töltenénk az időnket, vagy fürdőruhában pihennénk a strandon.

Ez sajnos lehetetlen, felöltöznünk ilyenkor is fel kell, de mit húzzunk magunkra? Corata Mónika, a divat elismert magyar tervezője szerint az öltözködésben az egyediség és az önmegvalósítás a legfontosabb, a nyári hónapokban is.


A szakértő szerint az elegancia az egyszerűségben rejlik, és az egyszerűség és a minimalizmus időtálló stíluselemek. Az általa adott tanácsok a divat világában való eligazodást segíthetik elő, inspirációt adhatnak az öltözködés során, és még közelebb visznek bennünket a divat világához.


A divat önmagunk legtisztább kifejezési formája, a ruházatunkon keresztül. Az egyedi stílus sosem évül el, mindig időtálló marad, épp ezért én elsősorban azt tanácsolom mindenkinek, hogy merjenek kicsit lázadni, elengedni a szabályokat, kereteket. Ne a kifutókon látottakat próbáljuk meg utánozni, fókuszáljunk saját magunkra és belső világunkra!” – javasolja Corata Mónika divattervező.


5 szakértői tipp, hogy nyáron is jól érezd magad a bőrödben:

Teremtsd meg a saját stílusod, ne fókuszálj a divatbemutatók és magazinok által meghatározott szabályokra. Merj Önmagad lenni!

Fontos a kényelem és a praktikum is, egy jól bejáratott cipő egy vakáción vagy utazáson elengedhetetlen.

Bátran kísérletezz a színekkel és mintákkal! A nyári időszak ideális arra, hogy felfrissítsd a ruhatárad néhány vagány, bevállalós darabbal. Ne félj a különböző szabások kipróbálásától sem!


Figyelj oda az anyagok átlátszóságára és vastagságára! Kellemetlen lehet, ha az alsónemű színe átüt az anyagon. Az áttetsző darabokat hagyd meg a partikra és fesztiválokra!

Ne görcsölj rá! Az öltözködésnek szórakoztató, inspiráló élménynek kell lenne, amely örömet és magabiztosságot hoz az életedbe. Ne hajszold a tökéletes végeredményt, maradj laza!

Minőségi ruhák, jó áron

Azonban nem csak a stílus és az egyediség fontos szempont, hanem az ár is. Mónika szerint minőségi ruhákhoz nem feltétlenül kell mélyen a zsebbe nyúlni. A minőségi ruhák mindig stílusosak és elegánsak maradnak… A divat ugyan változik, de a nívós ruhák időtállóak. Ha odafigyelünk a ruházatunk minőségére és ápolására, az hosszú évekig szolgálhat minket.


A stílus nem pénztárcafüggő. A harmónia és a tudatosság határozza meg. Stílusos lehet egy visszafogottabb összeállítás is, de akár egy kihívó, harsány szett is – az önazonosság a mérvadó. Ezért fontos megtanulnunk, hogy a külső ingereket hogyan építsük be a saját öltözködési stílusunkba, mi az, ami még hasznosítható, és mi az, ami nekünk már nem fér bele. Járjunk mindig nyitott szemmel!” – tette hozzá Corata Mónika divattervező.

Fotó: Corata Mónika

Óceánparti műanyagokból ruhadarabok

Pucér túrázóval kampányolnak

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!