spot_imgspot_img
spot_img

Premier az Operett Színházban: Nine-Kilenc musical

-

Article Top Ad (AdSense)

Ősbemutató a Budapesti Operettszínház színpadán: a Nine-Kilenc, mely egyedülálló dallamokkal várja szeptember 24-től a közönséget.

A Nine-Kilenc című musical Federico Fellini híres, önéletrajzi ihletésű filmje, a 8 és fél színpadi adaptációja. Egy legendás film, ami Daniel Day-Lewis és olyan színészóriások szereplésével lett ismert, mint Sophia Loren, Kate Hudson vagy Marion Cotillard.

Fotó: Juhász Éva

A mű középpontjában egy filmrendező áll, aki az alkotói válság szellemi és érzelmi krízisén próbál keresztüljutni. A darab már magában is izgalmas, hisz roppant összetetten mutatja be a megbocsátás folyamatát. Igazi tükröt mutat a társadalomnak, és a benne élő embernek, aki rengeteg tévelygés, és hibás döntés által tanulja meg ki is ő valójában.

Fotó: Art&Lens Photography

A Balázs Zoltán, Jászai Mari-díjas rendező rendezésében színpadra vitt darab, a Nine-Kilenc előadás premierjével kezdődik az évad a Budapesti Operettszínházban. A közönség és a művészek részéről, is nagyon várt a bemutató, mivel a járvány miatt többször is elhalasztották.

Fotó: Art&Lens Photography

Három szereposztás, igazi sztárparádé

A három szereposztással tervezett előadás valójában igazi sztárparádét kínál a nézők számára. Az Operettszínház többgenerációs sztárgárdája mellett vendégként látható a színpadon Bánsági Ildikó, Keresztes Ildikó, Szilágyi Enikő. A legendás karaktereket olyan művészek formálják meg, mint például Polyák Lilla, Janza Kata vagy Szulák Andrea. A parádés szereposztás magáért beszél.

Fotó: Art&Lens Photography       Dolhai Attila és Füredi Nikolett

Részletek itt: Operettszínház

A film színpadi adaptációja kétségtelenül egy utazásra invitálja a nézőt. Mélyen nyugvó filozófiai gondolatok, és azok boncolgatása folyik a szemünk előtt, könnyed megfogalmazásban. Szinte jelenetenként pillant a múltba, egyúttal a lélekbe, és közben észrevehetetlenül átsiklik a jelen talajára egy adott szituációba. Körítésként látványos díszletet álmodott a jelmeztervező a színészeket pedig olyan jelmezekbe bújtatták, mely minden érzékszervünket megmozgatja. A Nine-Kilenc musical változata egy igazi, klasszikus musical. Lenyűgöző színpadképek, rengeteg mozgás, fantasztikus dallamok és persze remek színészek.

Fotó: Art&Lens Photography  Nádasi Veronika

A Nine-Kilenc különleges dalokkal debütál

Budapesti Operettszínház ősbemutatója már alapjában véve is különleges. Maury Yeston a Broadway-mű zeneszerzője engedélyezte a budapesti előadás bővített zenei anyagát. Így kivételes és páratlan, hogy Nine-Kilenc filmváltozatának három ikonikus slágere a Cinema Italiano, a Take it All és a Guarda la Luna, itt hangzik el először színpadon, méghozzá magyarul. Balázs Zoltán rendezésében az a fantasztikus, hogy a film nyers valóságát ötvözni tudta a színpadkép vizuális világába. A Nin-Kilenc musical egy precízen kitalált darab, ahol semmi nem történik véletlenül. A történet fonását erősít a nagyon izgalmas és látványos díszlet, a fantasztikus zene, no és persze a parádés szereposztás.

Fotó: Juhász Éva    Szomor György

Balázs Zoltán rendező nyilatkozta a produkcióról.

“Maestro Fellini szinte minden filmje beleillik a „besorolhatatlan műfajú” kategóriába, újszerű, szélsőséges és személyes fogalmazásmódja a különböző művészeti ágakban alkotók számára egyaránt inspiráló. Arthur Kopit és Maury Yeston nagy sikerű szerzeménye is ezt a sokszínű, többféle kultúrából és műfajból merítkező kaleidoszkópszerű teremtőjátékot testesíti meg, amely a rendezőtől és alkotótársaitól megköveteli az egyedi látásmódot, a stílus béli változatosságot. Az összművészet nyelvén megszólaló alkotást a perszonális impulzusokból kirajzolódó találkozási pontok és az önleleplező, szatirikus fogalmazásmód teszik még érvényesebbé, igazán emberivé számomra”

Fotó: Art&Lens Photography

 

Forrás: szinházonline, operettszínház

Fotó: Art&Lens Photography, Juhász Éva

 

Magyar fotóriporter lett az első helyezett 2021-es iPhone fotóversenyen

A filmtörténelem jeles napját ünnepeljük. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál 1946

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!