Hollywood egyik legfurcsább színésze Nicolas Cage

-

Nicolas Cage előszeretettel játszik bizarr filmekben, amik megnézése egy átlagos ember számára komoly mentális nehézséggel jár. Caget azonban élteti a színészet, a kiteljesedés és a karaktereinek legmélyebb átélése. Vajon a szerepei tették őt furcsává vagy az ő furcsasága miatt keltek életre ezek a karakterek? Az biztos, hogy nem hétköznapi az élete.

Furcsa háziállatok vagy furcsa gazdi?

Cage nem csupán háziállatként tekint a kiskedvenceire, hanem tanítókként gondol rájuk. Amikor két királykobrát nevelt, akkor felfigyelt a hipnotizáló mozdulataikra. Ez ihlette meg A szellemlovas 2 – A bosszú ereje című filmben játszott karakterét, aki mielőtt lecsap az áldozatára, úgy mozog, viselkedik, mint a kobrái.

Ő a testvére?

Az állatoknál maradva állítólag rengeteget tanult a házi polipjától és a varjától is, de a legfurcsább állata mégis a legáltalánosabbnak vélt kiskedvence, a macskája volt. A színész őszintén úgy érezte, hogy ez a macska valójában a testvére. Erre akkor jött rá, amikor hosszasan nézték egymást, miután mindketten falatoztak Cage varázsgombájából.

Kép: Nicolas Cage_Getty Images

Fáraóhoz méltó nyughelyet választott

Habár a valódi fáraók nyughelyének nagyságától messze van, így is meghökkentő, kb. 3 méteres, piramis alakú sírkövet vásárolt „Omnia Ab Uno” latin felirattal, ami annyit tesz, Minden az Egyből. 2010-ben vásárolt meg két helyet New Orleans egyik temetőjében, amire ráépítette ezt a piramist, ami vélhetőleg valamikor majd Cage nyughelye lesz.

Akkor jön az ihlet, ha fél

Ahhoz, hogy ihletet gyűjtsön novellájához, Cage megvásárolta a LaLaurie-kastélyt New Orleansban, ami kísértetjárta helyként híresült el. Egykor Madame Delphine LaLaurie sorozatgyilkos élt benne. Cage végül elvesztette a kastély tulajdonjogát és a novellájával sem haladt sokat, de akkor is képes volt beköltözni egy sorozatgyilkos otthonába. Te bevállalnád?

Kép: A vámpír csókja című filmből kivágott jelenetből készült meme Nicolas Cageről_wallpaper

Mémek királya

Nem az ő műve, de mégis az ő bája ihlette meg az internet népét, hogy a mémek egyik királyává koronázzák meg. Erős arckifejezései az elmélyült játékaiban odáig vezettek, hogy vírus gyorsaságával terjednek mai napig a róla készült vicces képösszeállítások. A 2000-es évek közepétől visszatérő poénként gondolnak rá az internetezők, ami nagyban hozzájárul a népszerűségéhez.

Nicolas Cage az új Drakula

Cage akkor boldog, ha dolgozik, így sosem tervez nyugdíjba menni, ami a lehető legjobb hír a rajongói számára. Legközelebb Drakula megtestesítőjeként láthatjuk a filmvásznon, a Renfield című horrorfilmben. A sötétségét tekintve valószínűleg testhezálló szerep Cage számára, a vámpírok is közel állnak hozzá, de ezt majd csak április közepén, a film megjelenésekor jelenthetjük ki biztosan.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!