New York végre megtelhet európaiakkal

-

18 hosszú hónap után az USA megnyitja határait Európa nagy része előtt. A Kiwi.com utazási technológia vállalatnál az ezzel kapcsolatos bejelentéseket követően a foglalások azonnal megugrottak, a legtöbben New Yorkba repülnek.

Az Egyesült Államok szeptember 20-ai bejelentésének értelmében novembertől ismét engedélyezi az unió schengeni területéről érkező teljeskörűen beoltott turistáknak a beutazást. A november 8-i határnyitásról október 25-én további részleteket is kiderültek, pl. 18 év alattiak és egészségügyi okból nem olthatóak immunizálás nélkül is beléphetnek majd az országba.

A Kiwi.com utazási technológiai vállalatnál már a szeptemberi bejelentés is rögtön éreztette a hatását: a napi foglalások 35%-kal, a keresések száma pedig több, mint 60%-kal megugrottak.

A Big Apple a legfőbb úti cél

2019-ben a Kiwi.com-on az európaiak által leglátogatottabb amerikai városok New York, Los Angeles és Boston voltak. Elröppent másfél év, de az utazók preferenciái nem változtak, továbbra is New York viszi a prímet. Ha a teljes európai foglalási listát nézzük, New York vezet (mi magyarok is ide utazunk majd a legtöbben), amit Miami, Los Angeles és San Francisco követi az európai ranglistán.

Fotó: Envato Elements

Kik vágynak leginkább a tengerentúlra?

A Kiwi.com adatai alapján a spanyolok várhatták a leginkább a korlátozások feloldását, a legtöbb foglalás ugyanis tőlük érkezett. Utánuk jönnek a britek, a franciák és az olaszok. A magyarok is gyorsan elkezdték az USA-ba szóló jegyek foglalását, és bekerültek a top 25-be.

Hosszú repülőúttal hosszú tartózkodás is jár?

Vajon, aki ilyen hosszú idő után ilyen hosszú útra vállalkozik, több időt tölt el a tengerentúlon, mint az európai desztinációkon? A Kiwi.com adataiból tudjuk, hogy az európai utazók szívesen töltenek el egy-egy hosszú hétvégét más európai nagyvárosokban. Úgy látszik, a tengerentúlon sincs ez másképp. Az utazók pusztán kb. harmada vélekedik úgy, hogy ha már ilyen messzire utazott, nem siet haza és marad egy hétnél tovább is. Honfitársaink esetében is hasonló ez az arány: a magyar utazók 32%-a szán több mint egy hetet az amerikai vakációra.

Fotó: Envato Elements

Mi Hawaii felé is kacsintgatunk

Magyarországról legolcsóbban Pensacolába juthatunk el, de viszonylag kedvező áron repülhetünk Miamiba is, így nem véletlen, hogy New York és San Francisco után Miamiba szól a legtöbb hazai foglalás. Utazás előtt általában hosszasan keresgélünk, megnézünk több desztinációt, több járatot is. Az adatok alapján a magyarok a klasszikus választások – azaz New York, Miami, San Francisco és Los Angeles – mellett leginkább Honoluluba, Hawaiira vágynak.

 

Kategória:
 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!