Nem válaszhatunk vakcinát- az elsőt egy angol nőnek adták be

-

Müller Cecília Országos tisztifőorvos több fontos bejelentést tett ma reggel, az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Az első, hogy elindult a regisztráció a koronavírus elleni védőoltásra, a vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet  rá bejelentkezni. Az elsődleges cél, hogy meg tudják becsülni, hányan szeretnének élni a védőoltással,majd utána kezdik el beoltani a lakosságnak azt a részét, aki igényli.

 

A kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le a különböző gyártóknál. Jelenleg egyetlen engedélyezett oltóanyag sincs az országban, az orosz vakcinát és a dokumentációját még vizsgálják. A kínai oltóanyag dokumentációja is hamarosan érkezik.

Egyelőre nem tudják megmondani, melyik külföldi vakcinával fogják megkezdeni a védőoltások beadását, de  csak a magyar gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinával fognak oltani. A lakosság tömeges oltása várhatóan a következő év első negyedévében kezdődhet.

Viszont nem választhatjuk meg, hogy melyik vakcinát adatjuk be magunknak.

A tömeges oltások hamarosan világszerte megkezdődnek, több vakcina is engedélyt kapott A Pfizer és a BioNTech közös vakcináját 95 százalékos hatékonyságúnak mutatták a tesztek, hasonló eredményeket ért el a Moderna oltóanyaga is.

Ma reggel az Egyesült Királyságban és a világon Margaret Keenan nevű nagymama volt az első ember, aki megkapta a Pfizer/BioNTech-oltást Coventry város egyetemi kórházában.
Az idős hölgy azt mondta, kiváltságosnak érzi magát, amiért elsőként oltották be, ez a „legjobb korai születésnapi ajándék, mert ez azt jelenti, hogy együtt lehetek a családommal és a barátaimmal, miután az év nagy részében egyedül voltam” – írta a BBC.
Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!