Nem hiszel a szemednek! Makány Márta divattervező teljesen megváltozott!

-

Hihetetlen változáson ment át a divattervező, 118 kilóról fogyott le 78 kilóra, és még nem érkezett el a kitűzött célig. Folytatja a diétát, ami több évtizednyi kísérletezés után végre eredményre vezette.

– Az emberek gömbölydeden ismertek meg, és miután mindig annyi derű sugárzott belőled, úgy gondolhatták, hogy számodra így jó minden, így kerek a világ. Aztán, egy nap kiderült, hogy nagyon sokat fogytál, teljesen megváltozott az alakod.

– Mióta élek folyamatosan fogyókúrázom, küzdök a plusz kilókkal, korábban kevés sikerrel. Sosem gondoltam azt, hogy ezzel nem kellene foglalkozni, de szerencsére az alkatom nem okozott önbizalomhiányt. Azért, mert valaki jól elvan magával, a kövérség még nem egészséges!

Makány Márta fogyás

Mitől sikerült most? Változtattál az életmódodon?

– Rátaláltam egy kapszulára, ami az agyalapi mirigyet stimulálja, és ettől kevésbé érzem magam éhesnek. Nekem ez segített, másnak pedig más válik be. Ezenkívül hosszú évek tapasztalata mellett még egy számomra új, telefonos applikációt is használni kezdtem, ami számolja az elfogyasztott kalóriákat. Ez is bevált, mert szembesített azzal, mennyit ettem, hány kalóriát vittem be a szervezetembe. Azt szoktam mondani, hogy ropival is lehet fogyókúrázni, csak ne lépd túl a szükséges kalória mennyiséget! Jó volt, hogy azonnal láttam, ha megeszem valamit, az mennyi kalóriát jelent. El tudod dönteni, melyikhez van nagyobb kedved: a csoki fagyihoz, vagy a brokkolihoz. Tízszer annyi brokkolit és karfiolt ehetsz, mint egy gombóc fagyit. Segített abban, hogy úgy érezzem, én döntök a sorsomról. Azóta is használom.

– Mit fogyasztasz szívesen? Lemondtál a kedvenc ételeidről?

– Minden olyan diéta, ami úgy kezdődött, hogy megszabták, mikor mit kell enni, az biztos halál volt. Vannak dolgok, amiket szeretek, és amiket utálok. Elméletileg minden diéta azt gondolja, hogy neked minden nap mást kell enned, mást kell reggelizned.  Nálam  ez nem működik, én azt szeretem, ha azt eszem, ami nekem jó. Kétféle reggelivel elvagyok már két éve, beálltam erre a számomra élhető megoldásra. A kapszula pedig segített abban, hogy elmúljon az étvágyam, ne legyek folyton éhes.

– Mennyi idő kellett, hogy elkezdjenek rólad leolvadni a kilók? Türelmesen vártad az eredményt?

– Ez érdekesen alakult. Mivel régóta, 13 éves korom óta fogyókúrázom, napi szinten már is nem állok mérlegre. Az ismerőseim mondták, hogy úgy látják, fogytam. A ruháimon nem is vettem észre, hisz az én zsákruháimon nem érezni, ha valamivel bővebbek. Amikor megmértem magamat és láttam, hogy elindult valami, az hatalmas löketet adott. Másfél év alatt végül 40 kg körül fogytam, és még vannak tartalékaim, még 20 kilót szeretnék leadni. Jól meg kell hízni, és akkor van honnan fogyni.

 – Az egészségednek biztos jót tesz, de más területen is érzed a pozitívumát?

– Örülök, hogy sikerült, de nem élem meg drámaian, amiért kicsit szégyellem is magam. Vannak olyan fizikai változások, amelyek egyszerűbbé tették az életemet, kényelmesebb lett. Elférek a repülőn az ülésben, beér a biztonsági öv, és árulnak akkora ruhát a boltban, hogy el tudok gondolkodni rajta, hogy megvegyem-e. Nem hiszem azt, hogy ezáltal megváltozott a világképem, csak azért, mert kényelmesebben keresztbe tudom tenni a lábamat.

 – Sikerül tartanod a diétát? Miket fogyasztasz?

– A Covid alatt nem voltam olyan lendületes, de most megint elkezdtem koncentrálni a feladatra. Még 20 kilót tervezek fogyni. Nem voltam soha édesszájú, inkább zöldséget ettem. A kapszulámat továbbra fogyasztom. Nem éltem aszkéta életet sohasem, mindig, még a diétám alatt is jártam étterembe.  Tudtam olyat rendelni, ami nem ártott. Most szélesebb lett a paletta.

– Sportolni nem kezdtél el? Hisz a mozgás is nagyon fontos a testsúlycsökkentésnél. Mit szeretnél csinálni?

– Úgy 50 éve készülök rá lelkileg, de nehéz elkezdeni, ha az ember 100 kiló felett mozog. Hamarosan ezt is elkezdem, most már könnyebb lesz. Jól biztos nem fog esni, de tudom, hogy meg kell csinálni. Igazából nincs kedvem semmihez. Nekem valami monoton dolgot kell találnom. Amikor jártam személyi edzőhöz, megőrültem tőle, hogy mindig valami más gyakorlatot kellett csinálni. Futni szeretnék, de azt mondják, hogy attól a 70 kiló túlsúlytól az ízületeim kikészültek. Most annyi a  biztos, hogy edzővel vágok neki.

Makány Márta fogyás

 – Új ruhákat is beszereztél? 

– Már létezik az a konfekció méret, ami én vagyok. Igazából még mindig nehéz készruhát találnom, ugyanis van egy nehezen öltöztethető alakom. Alacsony vagyok, nagy mellem van, nem vagyok klasszikus forma. Ha fogyok még 30 kilót, akkor sem lehet majd engem könnyen öltöztetni. De megtörtént, hogy bementem egy boltba és  felpróbáltam egy ruhát.

Makány Márta

Makány Márta véleményét a divatvilág alakulásáról a vírushelyzet  alatt  nálunk elolvashatod.

A hét Cool embere: Makány Márta divattervező

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!