spot_imgspot_img
spot_img

Négyévszakos kirándulóhellyé vált a bakonyi síaréna Eplényben

-

Article Top Ad (AdSense)

Magyarország második legnagyobb sípályáján, a Síaréna Vibe Parkban nem elégedtek meg azzal, hogy csak az év 116 napján fogadjanak látogatókat.

Új névvel, új arculattal,  fiatal nőkből álló vezetői csapattal, megújult gasztronómiai kínálattal és őszi programokkal bővítették a szórakozási lehetőségeket.
Szerencsések, hisz az év 116 napján tudnak havat gyártani, óránként 69 m3-t, ugyanis az 506 méter magas fagyzúgban mindig hidegebb van 4-6 C° fokkal, mint a környéken.  Tavasszal, nyáron és ősszel is érdemes a bakony szívébe ellátogatni. A remek atmoszférával rendelkező ékszerdoboz már bizonyította, hogy megannyi lehetőséget és varázslatot rejt magában az év minden időszakában.
 – Terveink közt szerepel, hogy az év mind a négy évszakában változatos eseményekkel és profi vendéglátással találkozzanak majd a hozzánk látogatók. Télen a síelésen és snowboardozáson túl az ország legnagyobb Airbagje extra adrenalint garantál majd az igazán vállalkozószelleműeknek. Amikor nem esik a hó, akkor különleges programokkal, számos családi-és sportprogrammal, kertmozival, tematikus túrával várjuk a vendégeket: októberben családi kézműves foglalkozással, nagy síszezon előtti kőszedéssel, halloween-i tökfaragással.
Mindemellett terepfutó központtá is váltunk, és folyamatos tematikus túrákkal – erdőfürdőzés, szarvasbőgés-túra, szentjánosbogár-túra – csalogatjuk a természet szerelmeseit Eplénybe.
Tavasztól pedig a kerékpárosoké lesz a terep, akár sportként űzi valaki, akár hobbiként, a hegyen biztos, hogy megtalálhatja majd a számításait. Kialakítunk egy állandó downhill pályát az extrémsport kedvelőknek, és folyamatos kerékpártúrákat és erdei kirándulásokat szervezünk majd szakképzett túravezetők irányításával.

Megújult a gasztronómiai kínálat is

Kulinális élményt is szeretnének nyújtani, hat étterem várja a látogatókat. Egy profi séfet szerződtettek, Fazekas Tamást, aki a hagyományos sípályákhoz tartozó ételek mellett különlegességet is készít majd a vendégeknek. A felújított kemencéből többek között csülök és káposztás ételek kerülnek majd az asztalra, ami mellett könnyen fogyasztható street- food ételeket is fogyaszthatnak. Az évszakhoz kapcsolódó tematikus gasztronómiai estekkel is készülnek,  szeretnék, ha többen a gasztronómiai fogások miatt látogatnának el a sícentrumba, és a finom falatok mellett találnának maguknak valamilyen sportos elfoglaltságot is.

Nonprofit programsorozat

A Sport43 ingyenes kezdeményezéssel összefogva az iskolás csoportokat idén sem hagyjuk ki a legjobb programokból, eddig közel 30.000 gyerek tartott már velünk. A nonprofit programsorozat keretein belül tematikus osztálykirándulásokat szervezünk nekik, libegőzéssel, túrázással, télen pedig térítésmentes síelési és snowboardozási lehetőséggel – mondta Dr. Paksi Piroska, a Síaréna Vibe Park ügyvezetője.

Az ország második legnagyobb sípályája

Közel 8 km hosszú pályarendszer, 16 különféle síútvonal, valamint Magyarország legnagyobb kezdő és leginkább családbarát, A7 pályája vár minden sírajongót az idén is.

Az úszók is szeretik

Verrasztó Evelyn Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon, ötvenkétszeres magyar bajnok,  és testvére,  Verrasztó Dávid kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar úszók ha nem az uszodában tartózkodnak, szívesen kirándulnak.

 – Most picit többet tudunk pihenni az olimpia után, gyakran kirándulunk. Valószínűleg az januárig így is marad, így a téli sport örömeit itt, a fővárostól nem túl messze szeretnénk  átélni  – mondta Evelyn.
 – Én szeretem a telet, a meleget nehezebben viselem, mint mínusz 15 C°fokot.  Itt Eplényben is jártam már, nem síeltem, hanem hóröplabdáztam. Az ősz és tél számomra egy nagyon jó hangulatú időszak, kifejezetten szeretem a hegyeket, dombokat.Szívesen sétálok, futni nem annyira bírok. Ausztriába is sokat jártunk kirándulni, ám szerencsére már van itthon is hasonló hely, nem kell  határon túl menni. Nekünk a nyári pihenés azt jelenti, hogy elmegyünk a hegyekbe a tavakhoz, nem pedig a tengerpartra. Az aktív nyaralást kedvelem jobban, minthogy egy hétig a strandon  feküdjek a napon. A testvérem viszont inkább azt szereti – magyarázta Dávid, aki azt még nem tudja, hogy folytatja-e az élsportot.
– Nem vagyok fiatal, a versenysporttal nem tudom mi lesz. Amit én úszom, abban már nem a saját korosztályommal versenyzek, hanem 10-12 évvel fiatalabb fiúk ellen. El kell gondolkodni azon, hogy folytatom-e  egyáltalán, és nem is biztos hogy itthon, hisz kimerültek a lehetőségek.
Képek:Just Creatív, Facebook/Síaréna Vibe Park

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Négy ellenállhatatlan stílusválasztás – papucsokkal a főszerepben

A nyári papucsok a forró hónapok elengedhetetlen kiegészítői, hiszen könnyűek, kényelmesek és stílusosak. 2024-ben számos izgalmas fazon és trend vár ránk, amelyekkel még divatosabbá tehetjük nyári ruhatárunkat. Íme, a négy legütősebb fazon!

Jön az Apple szupervékony iPhone-ja? Megszűnhet az iPhone Plus

Folyamatosan szivárognak ki hírek az Apple-től. Hol a mesterségesintelligencia-fejlesztésekről, hol az iPhone-ról, hol mindkettőről. A legújabbak a 2025 késő őszére esedékes szupervékony iPhone 17-ről szólnak. A változás állítólag akkora lesz, mint az X 2017-es megjelenése volt.

Nagyot bakizott a Google mesterséges intelligenciája

A keresőóriás a múlt héten mutatta be az elmúlt évek legnagyobb dobását, az AI Overview funkciót, ami a Microsoft és az OpenAI chatbot riválisaihoz kívánja felzárkóztatni a céget. A nagy debütálást követő időszakban azonban rengeteg probléma merült fel vele.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!