Nagy érdeklődés övezi az újabb virtuális múzeumpedagógiai élménynapot

-

Nagy érdeklődés övezi a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében megvalósuló DEMÓ 3 online eseményt, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák sorozat harmadik virtuális állomását. A digitális múzeumpedagógiai esemény november 23-án debütál majd az online térben, Híres magyarok tematikával a 3-12. évfolyamos diákok számára, ahol közel 40 múzeum feladatait és játékait gyűjtik össze a szervezők korosztályi bontásban.

A májusban és júniusban létrehozott DEMÓ 1 és DEMÓ 2 projektek során 16.000 látogató, több, mint 120.000 oldalletöltéssel vett részt a virtuális rendezvénysorozaton – ezúttal következik a folytatás, a DEMÓ 3 esetében eddig néhány nap alatt több, mint 200 pedagógus jelezte részvételét, tervezetten több, mint 7500 diák bevonásával országosan és határon túlról is.

A változatos múzeumpedagógiai tartalmak és játékok korosztályi bontásban, egy rövid regisztrációt követően minden pedagógus számára ingyenesen elérhetőek lesznek virtuális feladatsorok formájában november 23-án a DEMÓ 3 napon, illetve a későbbiek folyamán is szabadon használhatóak majd oktatási célból. Azok a tanárok, akik november 19-én estig regisztrálnak, az esemény előtt minden tartalomhoz hozzáférést kapnak, így előre megtervezhetik és megszervezhetik a november 23-i Digitális Edukációs Múzeumi Órákat a saját diákjaik számára, bárhol is tanítanak határon innen vagy túl. 

„Amikor tavasszal először létrehoztuk a DEMÓ napokat, akkor nagyon pozitív fogadtatást kapott mind a tanárok, mind a diákok, de még a szülők részéről is, ezért gondoltuk úgy, hogy folytatjuk. Nagy örömmel tölt el, hogy néhány nap alatt a DEMÓ 3 eseményre is ekkora érdeklődés mutatkozik és még a következő napokban is hasonlóra számítunk. Ez is azt mutatja számunkra és egy jó megerősítés az eddigi munkánkat illetően, hogy ezekre a virtuális múzeumpedagógiai tartalmakra igenis van igény, integrálható mind az általános, mind a középiskolai oktatásba.” – fogalmaz Makranczi Zsolt, az Örökség Kultúrpolitikai Intézet igazgatója, a Mozaik Múzeumtúra vezetője.

A játékos feladatokat az újonnan induló www.virtualismozaikmuzeumtura.hu oldalon strukturáltan, összegyűjtve tekinthetik meg, ahol a Mozaik Múzeumtúra korábbi virtuális programjait és a hazai múzeumok digitális tartalmait is elérhetik.

„Nagyon fontosnak tartom kiemelni, hogy a programunk a maga nemében unikális és sokrétűen felhasználhatóak majd az általunk összegyűjtött virtuális múzeumpedagógiai játékok, feladatok, edukációs kisfilmek, tankockák, kvízek és online fejtörők. Akár hagyományos oktatásról van szó, ahol a diákok az osztályteremben ülve egy digitális tábla, vagy projektoros kivetítés segítségével, csoportmunka keretein belül tudnak csatlakozni hozzánk, akár a középiskolások esetében otthoni digitális oktatásról és egyéni feladatmegoldásokról beszélünk. Örömmel várjuk azon pedagógusok regisztrációját, akik 3-12. évfolyamos diákjaik számára szeretnének egy virtuális múzeumi élményekkel teli oktatási napot szerezni.”  – részletezi Vargacz Alexandra, a Felelős Szülők Iskolája ügyvezetője, a DEMÓ 3 program főszervezője.

KIADVÁNYAINK

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!