spot_imgspot_img
spot_img

Nagy átvágások – hamburgeres trükkök

-

Article Top Ad (AdSense)

A reklámfotók, a szakácskönyvek illusztrációi sokszor csöppet sem a valóságot mutatják, sokkal inkább egy megszerkesztett, trükkökkel megvalósított illúziót. A hamburgerek ínycsiklandó bucijai közt sem mindig ehető dolgok lapulnak ám, hanem olykor karton, vízfesték, olvasztott műanyag látható a képen. Mutatunk pár ételfotós, hamburgeres trükköt, átvágást. 

 

Ragasztó, borotvahab, motorolaj a tányéron

Szeretjük az illúziókat. Értékeljük a kellemes vizuális ingereket. És igen, összefolyik a nyál a szánkban egy guszta ételfotótól. A reklámokat készítők tudják ezeket, és ki is elégítik a vágyainkat, a képek, a látvány szintjén. A kaják bizony „sminket” kapnak. Utómunkával, további trükkökkel pedig még jobban feltuningolják őket.

Az sem mellékes, hogy fotózásnál hosszabb ideig, sokszor nagy fényben, megvilágítva állnak az ételek, így az olvadást is el kell kerülni. Ezért van, hogy a fagyi helyett krumplipürét használnak, tejszínhab helyett borotvahabot, juharszirup helyett motorolajat.

A hamburgerek esetében az egymásra rétegelt összetevőknek kell látványosan elhelyezkedniük a bucik ölelésében, így ott gyakran használnak fogpiszkálót, kartonpapírt az egyes elemek közt. A hambi fotózásánál kozmetikázzák a húst egy kis vízfestékkel, és a buciról a repedéseket apró utómunkákkal tüntetik el.

Itt egy videó arról, hogy hogyan készülnek a gusztusos gasztrofotók, amelyeken az ételnek tűnő tárgyak ehetetlenek:

Mekis trükkök

Pár éve ment nagyot a neten a McDonald’s fotós manipulációit leleplező videó, melyben maguk az ételfotók készítői avatnak be minket a trükközések rejtelmeibe. Itt látható, hogy a studiómunka során lassan és gondosan megtervezve javítják ki a zsemle szépséghibáit, csorgatják a ketchupot a húsra, és helyezgetik el a lehető legínycsiklandóbban a sajtot.

 

Nem minden hamburger, ami annak látszik

Natalie Sideserf tortaszobrász hiperrealisztikus tortáival hódította meg az internetet. A vagány és tehetséges amerikai cukrász elképesztően élethű dolgokat készít, melyek mindegyike ehető. Saját arcát is megformázta már tortából, és persze hamburgert is sütött, na de édeset! Itt láthatod, miként készítette el a realisztikus hambit:

Natalie Sideserf egyéb munkáit ebben a cikkünkben csodálhatod meg: Elképesztő tortacsodák

Ha kamu ételekről nézegetnél még képeket:

Érdekes gasztrofotós átverések és kamu ételek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!