Mutatós tojásdekorációk, amiket érdemes kipróbálni

-

Válogatásunkban csupa olyan módszer, technika szerepel, ami nem igényel különleges kézügyességet.

 

Borotvahab ételfestékkel

A borotvahab háztartási tisztítóeszközként való alkalmazása egyre inkább kezd bekerülni a köztudatba, de a tojásfestéshez is remek alapanyag. Jelölj ki egy nagyobb tálat a habnak. Fújd tele a tálat a habbal, majd csepegtess rá ételszínezőket. Egy fogpiszkálóval keverd bele a cseppeket a borotvahabba. A művelet előtt ecetben áztatott, keményre főzött tojásokat forgasd meg ebben a masszában, majd törlőkendővel törölgesd át őket.

húsvéti tojásdekoráció
kép: pinterest/ www.bhg.com

Ezen az oldalon megnézheted a folyamatot lépésről lépésre is. Egy videót is találsz az oldalon: tojásfestés borotvahabbal 

 

Gyöngyös szépségek

Ezek a főtt tojások gyöngybe öltöztetve szinte ékszernek néznek ki. Hobbiragasztóval  rögzítheted a tojások héján a dekoráláshoz kiválasztott gyöngyszemeket.

húsvéti tojásfestés
kép: pinterest/ archziner.com

 

Körömlakkba mártott tojások

Kissé maszatolós művelet a körömlakkos tojásdekorálás, de ha az előkészületekre figyelsz, elegáns kék, és akár játékosabb színes tojásokat is varázsolhatsz az ünnepi asztalra.

Húzz a kezedre gumikesztyűt, és válassz a festéshez egy olyan műanyag tálat, amit már nem fogsz többet használni. (Az a tapasztalatunk, hogy a körömlakkot nem lehet teljes értékűen eltávolítani.)

A vízzel teleöntött tálba csepegtess bele a kiválasztott lakkokból pár cseppet. Majd ezeket a cseppeket, vagy egyéb formákat  egy fogpiszkálóval kedved szerinti motívumba oszlasd szét a vízben. A lakkos vízbe tett tojásokra szépen rátapadnak majd a minták.

A kiszámíthatatlan alakzatokban az a legjobb, hogy biztos nem lesz két egyforma tojás.

Húsvéti tojásdekorálás
kép: /www.blog.birdsparty.com

A húsvéti asztal tányérjaihoz, szalvétáihoz, vagy akár a lakásodban uralkodó színekhez is hangolhatod a tojások színét.

tojásdekorálás
kép: aliceandlois.com

Kedves arcok

Rajzolj a főtt tojásokra alkoholos filccel szemecskéket és mosolygós szájat! Tehetsz az aranyos tojáskákra szárított virágot is. Vidámságot csempészhetsz velük a lakásba! A kisebb gyermekek is örömüket lelhetik az arcok pingálásában.

tojásdekorálás,tojásfestés
kép: bydreamsfactory.com

 

Ezek a könnyen lemásolható szemek, orrok, játékos arcok nekünk nagyon tetszenek, mert modernek és letisztultak egyszerre. Nagyszerűségük az egyszerűségükben van.

tojásdekorálás
kép: zwoste.de

 

Süteménynek álcázott tojások

A kartongyűrűre ültetett kifújt tojásokat akár temperával is le lehet festeni. Ahhoz, hogy ilyen sütiszerűek legyenek, érdemes egy pomponkát is ragasztani a cukormázat imitáló festékre.

Tojásdekorálási ötletek
kép:thedecoratedcookie.com

 

Nyuszifülek a tojásokon

Drótból nyuszifüleket készíthetünk a főtt tojásokra, amiket nem is kell lefesteni, hiszen a maguk natúrságában mutatnak a legjobban.

tojásdekorálás
kép: bydreamsfactors.com

 

Cikkeink hasonló témában:

Ötletes és egyszerű húsvéti dekoráció tippek otthonra

5 tipp, hogy ez a Húsvét zöldebb legyen

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!