spot_imgspot_img
spot_img

Munka közben is fontos az egészség!

-

Article Top Ad (AdSense)

2021-ben egyértelműen előtérbe került az egészségvédelem a cégeknél. Akut jelleggel kellett reagálni a járványra, így jelentek meg a Covid és post-Covid intézkedések, az egészségmegőrzés fejlesztése, illetve a mentális támogatás a vállalatoknál. De ezek mind „tüneti” intézkedések, vajon mit tehetünk annak érdekében, hogy munkavállalóink valóban egészségesebbek legyenek, jobban előtérbe kerüljön a prevenció?

A fenti ábra alapján láthatjuk, hogy mennyit van távol a munkavállaló egészségügyi útjai során, és ebben nincs benne az, ha éppen mindezt kerülőúton teszi meg, beiktatva a postát vagy a boltot. Egy 400.000 Ft-os bér esetén ez évi 100.000 Ft kiesés a vállalatnak munkavállalónként, amely igazán láthatatlan költség. Ezentúl a munkavállalók 20%-nál tapasztalható valamilyen krónikus betegség (magas vérnyomás, cukorbetegség, autoimmun betegség), akik még többet lehetnek távol, mivel rendszeresebben kell kontrollra járjanak.

Mégis akkor hogyan lehet jobban előtérbe hozni a primer és szekunder prevenciót?

A telemedicina alacsony belépési korlátjainak, egyszerűbb és gyorsabb használatának köszönhetően sokkal sűrűbben és preventívebb szemlélettel konzultálhatunk orvosunkkal, aki folyamatosan tudja naplózni állapotunkat, így hamarabb veheti észre bármilyen krónikus betegség kialakulásának a valószínűségét. Ezentúl, ha rendesen van kontrollálva a munkavállaló, akkor tovább csökkenthetőek a későbbi súlyosabb szövődmények, amelyek további betegségeket generálhatnak és más szakrendelési igényeket hozhatnak, amely újraindítja a munkavállaló egészségügyi útvonalát, további hiányzásokat és kieséseket okozva. Tulajdonképpen a preventív konzultációk mellett a telemedicina tökéletesen tudja helyettesíteni azokat a találkozókat, ahol a cél a gyógyszerfelírás, kontroll, leletértékelés vagy alap diagnosztikai mérések, így a munkavállalónak csak a legvégső soron kell távol lennie munkahelyéről. 

Ilyen megoldást kínál a DokiApp Employee Care Programja, amely egy azonnali videóhívás alapú telemedicina juttatási rendszer vállalatok számára, ahol a munkavállalók rövid várakozás után tudnak közvetlenül orvosokkal és pszichológusokkal konzultálni.

A megfelelő egészségügyi segítséggel elérhető:

  • kevesebb munkahelyi hiányzás
  • kiegyensúlyozottabb munkavállalók
  • produktívabb munkavégzés
  • motiváltság 
  • szerethető Employer Branding

A megfelelő és időben elvégzett szakmai segítséggel megakadályozhatóak vagy kezelhetők a következők:

  • stressz
  • kiégés
  • szorongásos zavarok
  • depresszió
  • alvászavar

Tehát az egészség ereje nem holmi varázslat, hiszen kutatások bizonyítják, hogy milyen nagy mértékben szól bele az életünkbe akár a munkahelyen, akár az otthoni feladatok ellátásában. Hiszen ez az egyik alapköve a szervezetünk megfelelő működésének, legyen szó mentális vagy éppen fizikális egészségről. Ha pedig problémákkal állunk szembe fel kell ismerni, hogy kezelésüket minél előbb el kell kezdeni. Ebben nyújt segítséget a DokiApp csapata, akiket bárhol, bármikor el lehet érni és segítségükkel időben meg lehet kezdeni az egészségügyi problémák feltárását, orvoslását munkahelyi betegszabadság nélkül, hiszen akár az irodai asztal mellől, vagy éppen a munkába menet is el lehet intézni egy-egy konzultációt. 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!