spot_imgspot_img
spot_img

Motiváló gondolatok – könyvek megújuláshoz

-

Article Top Ad (AdSense)

Új év, új lendület! Ha szeretnél kicsit megújulni, erőt meríteni pár lelkesítő gondolatból, akkor ezeket a könyveket neked ajánljuk. Néha jól jön egy kis támasz, egy optimista látásmód, ami továbbvisz az úton. 

Olyan könyveket gyűjtöttünk össze az új év kezdetére, amik tele vannak biztató szavakkal és életigenléssel.

Csalódásokra, önértékelési gondokra is gyógyír lehet valamelyik olvasmány.

 

Ikigai – Találd meg az élet értelmét

Ezt a csodálatos illusztrációkkal és megkapó idézetekkel, rövid eszmefuttatásokkal teli könyvecskét érdemes többször, többféle élethelyzetben olvasni, mert mindig felfedezhetsz benne valami inspiráló üzenetet, képet.

A könyv a japán ikigai fogalmát, életérzését járja körbe. Az ikigai olyan életcélt takar, amiben te is örömödet leled és azok is, akik szeretnek, akikhez tartozol. Az ikigai célja az, hogy felfedezd, miben vagy jó, mi okoz örömet, és mi az, ami hozzátesz valamit a kisebb, azaz családi és nagyobb, akár a munkahelyi közösségedhez.

Ez a japán nézet azt hirdeti, hogy a győzelem, a feloldódás mindenki számára elérhető, rajtunk múlik, hogy találunk-e örömforrást, ami elégedettséggel tölt el.

A könyv mesél a harmonikus szenvedélyről, a flow-érzésről, és a tökéletlenségben rejlő szépségről is.

Ezt a bájos könyvet most meg is nyerheted, ha játszol a magazinunk Facebook-oldalán:https://www.facebook.com/bcoolmagazin

Itt nézheted meg a könyvet a Scolar Kiadó honlapján: https://www.scolar.hu/ikigai_talald_meg_az_elet_ertelmet_2188

Mini cicám az Ikigai könyvvel kép: R. Szabó Zsuzsa

 

A titokzatos én

Az önironikus, intellektuális humorú szerző, Brian R.Little a személyiség odaadó kutatója. Könyvének alcíme is erről árulkodik: Hogyan alakítja életünket a személyiségünk?

A szerző olyan életvidám pszichológus, aki a legbelsőbb énünkbe világít be. Szerinte a döntéseink és céljaink, a kudarchoz való hozzáállásunk a személyiségjegyeinken múlik ugyan, de ha megértjük, mi hogyan, miért zajlik bennünk, közelebb jutunk egy boldogabb élethez. Úgy véli, hogy háromféle természetünk van, ezeket kell ügyesen beazonosítani, megismerni. Van biogenetikus, szociogenetikus és idiogenetikus énünk. Részletesen elmondja, hogy, mit kell tudnod ezekről.

Javasolja azt is, hogy találj egy töltekező zugot a kiégés és az összeomlás ellen. A töltekező zugok típusairól, formáiról érdekes dolgokat tudhatsz meg a könyvből.

Ezt az érdekes kérdéskört is körbejárja a könyv:  a személyes célkitűzéseid, hogyan teljesülhetnek biztosan, illetve milyen hibákat kerülj el a vágyaid megfogalmazásakor.

Itt nézheted meg a könyvet a HVG Kiadó honlapján: https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-titokzatos-en

Hogyan maradjunk normálisak?

A szerző, Philippa Perry pszichoterapeuta azt vallja, hogy a megújuláshoz négy területen szükséges a változás. Az önmegfigyelés, a kapcsolatok, a stresszfeldolgozás és a személyes történet megfogalmazásának a területén. Könyvében ezt a négy területet járja körbe. Nem is hinnéd, mennyit számít, hogy a saját döntéseidet, tévedéseidet hogyan fogalmazod meg magadnak, milyen szavakat használsz, hogyan gondolsz magadban ezekre.

Arról is részletesen ír a szerző, hogy a kapcsolataink hogyan formálnak bennünket, hogyan fejlődünk és változunk általuk.

Itt nézheted meg a könyvet a HVG Kiadó honlapján: https://hvgkonyvek.hu/konyv/hogyan-maradjunk-normalisak

kép: R. Szabó Zsuzsa

 

Azok a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek

Haemin Sunim buddhista szerzetes tudja, hogy mindannyian másként reagálunk az élet nehézségeire, és azt is, hogy a különböző habitusú emberek másként élik meg a csalódásokat, kudarcokat. Meditatív illusztrációkkal teli könyvében meg szeretne tanítani arra, hogy a boldogság és a harmónia nem feltétlen a tökéletességben rejlik.

A csinos kis könyvben a családról, az empátiáról, a bátorságról, és az elfogadásról is olvashatsz. A szerző mesél az ölelés erejéről, az őszinteségről, a hibáink felismerésének fontosságáról, és azokról a leckékről, amiket az élet mélypontjai tanítanak meg nekünk.

Néha talán túl patetikus, emelkedett a stílusa, de biztosan találsz a gondolatai közt olyat, amit érdemes megfogadni, vagy akár mottóként felírni.

A könyvet itt is be tudod szerezni: https://bookline.hu/

önismereti könyv
kép: R. Szabó Zsuzsa

 

Boldogság minden napra

Most igazán nagy szükségünk lehet egy kis optimizmusra! Ha van hozzá türelmed, kedved, akkor ebben a könyvben egy kis elcsendesedés, örömfürdő vár.

Dr. Elise Bialylew ausztrál orvos és mindfulness szakértő ebben a CD-melléklettel izgalmassá tett könyvében egy hónapnyi önfejlesztő gyakorlatsort válogatott össze.

Ha még sosem meditáltál, akkor ezzel a könyvvel elkezdheted. A gyakorlatok segítségével megbirkózhatsz a nehéz érzelmeiddel, kezelheted a dühödet, és a benned felgyúlt feszültségek levezetésére is kapsz tanácsokat. Néhány egészséges recept is megbújik a fejezetek közt, érdemes kipróbálni őket!

A könyvet itt tudod megnézni: Boldogság minden napra 

Boldogság minden napra

Szerző: R. Szabó Zsuzsa

Hasonló témában ezeket a cikkeinket is neked ajánljuk:

5 különleges és inspiráló napló lélekfrissítéshez

Lélekerősítő mondatok, amik segítenek, ha mentálisan elfáradtál

 

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!