Motiváló gondolatok – könyvek megújuláshoz

-

Új év, új lendület! Ha szeretnél kicsit megújulni, erőt meríteni pár lelkesítő gondolatból, akkor ezeket a könyveket neked ajánljuk. Néha jól esik egy kis támasz, egy optimista látásmód, ami továbbvisz az úton. 

Olyan könyveket gyűjtöttünk össze az új év kezdetére, amik tele vannak bíztató szavakkal és életigenléssel.

Csalódásokra, önértékelési gondokra is gyógyír lehet valamelyik olvasmány.

 

Ikigai – Találd meg az élet értelmét

Ezt a csodálatos illusztrációkkal és megkapó idézetekkel, rövid eszmefuttatásokkal teli könyvecskét érdemes többször, többféle élethelyzetben olvasni, mert mindig felfedezhetsz benne valami inspiráló üzenetet, képet.

A könyv a japán ikigai fogalmát, életérzését járja körbe. Az ikigai olyan életcélt takar, amiben te is örömödet leled és azok is, akik szeretnek, akikhez tartozol. Az ikigai célja az, hogy felfedezd, miben vagy jó, mi okoz örömet, és mi az, ami hozzátesz valamit a kisebb, azaz családi és nagyobb, akár a munkahelyi közösségedhez.

Ez a japán nézet azt hirdeti, hogy a győzelem, a feloldódás mindenki számára elérhető, rajtunk múlik, hogy találunk-e örömforrást, ami elégedettséggel tölt el.

A könyv mesél a harmonikus szenvedélyről, a flow-érzésről, és a tökéletlenségben rejlő szépségről is.

Itt nézheted meg a könyvet a Scolar Kiadó honlapján: https://www.scolar.hu/ikigai_talald_meg_az_elet_ertelmet_2188

 

A titokzatos én

Az önironikus, intellektuális humorú szerző, Brian R.Little a személyiség odaadó kutatója. Könyvének alcíme is erről árulkodik: Hogyan alakítja életünket a személyiségünk?

A szerző olyan életvidám pszichológus, aki a legbelsőbb énünkbe világít be. Szerinte a döntéseink és céljaink, a kudarchoz való hozzáállásunk a személyiségjegyeinken múlik ugyan, de ha megértjük, mi hogyan, miért zajlik bennünk, közelebb jutunk egy boldogabb élethez. Úgy véli, hogy háromféle természetünk van, ezeket kell ügyesen beazonosítani, megismerni. Van biogenetikus, szociogenetikus és idiogenetikus énünk. Részletesen elmondja, hogy, mit kell tudnod ezekről.

Javasolja azt is, hogy találj egy töltekező zugot a kiégés és az összeomlás ellen. A töltekező zugok típusairól, formáiról érdekes dolgokat tudhatsz meg a könyvből.

Ezt az érdekes kérdéskört is körbejárja a könyv:  a személyes célkitűzéseid, hogyan teljesülhetnek biztosan, illetve milyen hibákat kerülj el a vágyaid megfogalmazásakor.

Itt nézheted meg a könyvet a HVG Kiadó honlapján: https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-titokzatos-en

Hogyan maradjunk normálisak?

A szerző, Philippa Perry pszichoterapeuta azt vallja, hogy a megújuláshoz négy területen szükséges a változás. Az önmegfigyelés, a kapcsolatok, a stresszfeldolgozás és a személyes történet megfogalmazásának a területén. Könyvében ezt a négy területet járja körbe. Nem is hinnéd, mennyit számít, hogy a saját döntéseidet, tévedéseidet hogyan fogalmazod meg magadnak, milyen szavakat használsz, hogyan gondolsz magadban ezekre.

Arról is részletesen ír a szerző, hogy a kapcsolataink hogyan formálnak bennünket, hogyan fejlődünk és változunk általuk.

Itt nézheted meg a könyvet a HVG Kiadó honlapján: https://hvgkonyvek.hu/konyv/hogyan-maradjunk-normalisak

 

Hasonló témában ezeket a cikkeinket is neked ajánljuk:

Simogató szavak- könyvek esti bekuckózáshoz

5 különleges és inspiráló napló lélekfrissítéshez

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!