spot_imgspot_img
spot_img

Mosolyogj és integess a turistának- világnap!

-

Article Top Ad (AdSense)

Vannak vicces és vannak kedves világnapok. Ezt inkább a kedvesek közé sorolnánk! Mosolyogni jó! Integetni szeretnivaló és örülünk, ha van turista.

Fotó: Pixabay A mosoly visszatükröződni a körülötted levő emberek arcán.

Mosoly

Ennél aktuálisabb világnapot el sem lehetne képzelni! Őszintén mosolyogni annyit tesz- jó kedvűnek lenni, bizalmat sugározni és kedvességet adni bárkinek, aki kap belőle. Gondoljuk csak végig milyen érzés mikor a szerettünk ránk mosolyog! Csodálatos! Milyen, amikor egy számunkra teljesen ismeretlen teszi ezt, minden hátsó szándék nélkül. Egyből minket is elönt a boldogság érzés és viszonozzuk azt. Ne feledjük: a mosolynak ereje van és ez a nonverbális kommunikáció azon fajtája, mikor megosztjuk másokkal a pozitív energiákat. Közhelynek hangzik az is, hogy mindez ingyen van mégis sokszor fukarkodunk vele, pedig rengeteg mindent adhatunk általa.

Fotó: Pixabay Integetni jó! Mutasd meg hogy örömmel fogadsz bárkit.

Integetés

Az integetés szokása nem csak köszönésnél és különféle tetszésnyilvánításnál használatos eszköz. A gesztus a metakommunikáció egyik fajtája. Magában foglalja a fej, a kar és a láb mozgását. Lehet szándék nélküli, de szándékos is. Az integetés egyezményes jellé alakul át. Ugyanakkor e jelek jelentése sokszor kultúraspecifikus. Kedves rituálé, mikor integetünk azt adjuk át, hogy szeretettel várunk, szeretettel látunk, vagy éppen búcsúzunk.

Hányszor lehet látni integetni szerelmespárokat, vagy éppen gyermekeket a busz vagy vonat ablakában és hányszor integetnek csak úgy egymásnak idegenek. Az integetés felbecsülhetetlen, kulturális erővel bír!

Fotó: Pixabay Integess a turistáknak!

Mosolyogj és integess a turistának

Bár jelenleg kevés turistával találkozhatunk, a pandémia miatt mégis tegyük meg és integessünk nekik. A nevezetes helyeken, a turisztikailag kiemelt övezetekben és területeken biztosan belefuthatunk nézelődőkbe. Legyen az külföldi vagy magyar, biztosak lehetünk benne, hogy neki ott és akkor élményt jelent az, amit tapasztal, és lát. Ilyenkor az emberek sokkal érzékenyebbek, közösségi érzéseik kifinomultabbak, ennek okán szinte biztosan jól veszik az üdvözlés eme jelét. Mosolyogjunk és bátran integessünk, mert ha még nem is tudják, hogy ez a nap erről szól, kedves gesztusunkat pozitív élményként fogják kezelni.

Fotó: Pixabay

A turista Kik is Ők

A turisták azok az emberek, akik nem a saját környezetükben vannak, és ellátogatnak olyan helyekre, ahol megismerhetik a tágabb környezetet, régi épületek, szép tájakat. Azok, akik a táj szépségeinek csodálatát választják. Lehet, hogy a hétköznapokban is találkozhatunk velük, de a rohanó hétköznapokban észre sem vesszük egymást. Mikor turistaként látjuk őket, minden megváltozik. Ilyenkor még a legmogorvább ember is kedvességet áraszt magából, hiszen a sudár fák árnyékában madárfüttyöt hallgatva, vagy egy patak csobogásának lágy zenéjét fürkészve, lelkünk is szebben muzsikál.

Fotó: Pixabay A barátság, integetéssel, és mosolygással, mindenkit jókedvre derít.

A turista issza az élményeket. Családok egy játszótéren, ahol a gyermekek kacaja tölti be a teret, vagy vidáman pancsolnak egy tó zöld vizében. Vagy fiatalok baráti társaságokba verődve egy-egy fesztiválon, közösségi eseményen, vagy koncert közben gyűjtik a megannyi tapasztalatot. Az utakon találkozhatunk bringásokkal, a vizen csónakázókkal, a hegyekben kirándulókkal, akik mind a szabadság érzésével szívükben töltik az időt.

Fotó: Pixabay A koncerteken is találkozhatunk turistákkal.

Akik kint vannak a fesztiválokon, nemcsak belepillantanak egy-egy programba, hanem hosszú órákat szánnak rá, hogy mindent megnézzenek, megkóstoljanak, kipróbáljanak. Barangolnak az erdőben, meg-megállnak egy sudár fánál, bokornál és hallgatják honnan jön a madárfütty. Több órát töltenek a gyerekeikkel egy-egy izgalmas kalandparkban, játszótéren, gyerekprogramon, és együtt csodálják meg a hatalmas szappanbuborékokat. Megmártóznak a tóban, folyóban és ezúttal hagyják, hogy a hullámok ringassák őket, amíg csak jólesik. Addig keresgélnek, amíg meg nem találják a legjobb hátteret ahhoz a bizonyos fotóhoz, így aztán a kezükben tartják a lemenő napot, épületet támasztanak meg puszta kézzel, pózolnak egy szoborcsoportban, vagy várakoznak, míg összeölelkező sziluettjük köré aranyló aurát nem fonnak a fények.

Fotó: Pixabay Turisták fotóznak.

Ők azok a hétköznapi emberek, akiknek megünneplését jelenti ez a nap. Ők azok, akik miatt „Mosolyogj és integess a turistának” világnap létrejött. Boldog emberek, még boldogabb pillanatokkal. Ha találkozol velük, csak egy dolgod van! Nem is nagy dolog. Mosolyogj és integess! – és szebb lesz mindenki napja…

 

Forrás: Wikipédia

Fotó: Pixabay

Olvass tovább:

Budapest környéki romantikus helyek szerelmespároknak

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!