spot_imgspot_img
spot_img

Molnár Andi: „Szinte indián kenuban születtem”

-

Article Top Ad (AdSense)

Molnár Andi régi motorosként, Eke Angéla mondhatni elsőbálozóként vett részt a Red Bull Balaton-átevezés nyílt edzésén, ahol Dombi Rudolf és Storcz Botond olimpiai bajnok kajakozókban elsőosztályú partnerre találtak. Alig másfél hét van hátra az idei eseményig, aminek idén Zamárdi ad otthont, a versenyzőknek pedig egészen Tihanyig, majd vissza kell evezniük. 

„Édesanyámék hét éve kezdték el a dunavarsányi kajak-kenu egyesület működtetését, ami a nagypapám nevét viseli, hiszen ’65-ben ő épített ott először csónakházat, illetve ifjúsági vízicsapatot szervezett. A víz szeretetét adta át a nagypapám és az anyukám évtizedeken keresztül, az úttörőkkel minden nyáron vizitúrázott. Ezt örökölte meg édesanyám, aki szinte indián kenuban szült meg engem”meséli nevetve Molnár Andi. „Így gyakorlatilag én nyaranta csak vízitúrákon vettem részt szerte az országban, ebben a közegben nőttem fel. A mai napot sem gondoltam túl, egy kisebb magassarkú szandálban érkeztem a mai kis edzésünkre. Ha minden jól megy, a Red Bull Balaton-átevezésen verseny SUP-pal indulok majd.”

Eke Angéla színésznő dunai lány, Vácon született, ahol tombol a kajakélet. Gyerekkoromban egyfolytában a kajakosokat néztem, de bármily furcsa, ma először ültem kajakban. Gyakorlatilag most, két olimpiai bajnokkal veszítettem el a kajakszüzességemet. Ez hatalmas motiváció volt, sokkal inkább izgalommal, mint sem izgulással töltött el, hiszen náluk csak rosszabban teljesíthet az ember” – fejtette ki mosolyogva Eke Angéla, aki természetesen szintén elindul majd az Átevezésen, és megteszi oda-vissza a Zamárdi-Tihany távot. „Úgy volt, hogy Balázzsal, a párommal indulunk, de ez most technikailag sajnos nem kivitelezhető. Azon agyalok, hogy mi volna a jobb. Lehet, hogy keresek egy párt magamnak, de az is elképzelhető, hogy legyőzöm egy nagy félelmemet, és elindulok egyedül.”

A csinos színésznő teljesítménye mindenkit meglepett, hiszen szinte minden résztvevő biztos volt a borulásban. „Sokan – már bocsánat a kifejezésért – kicsit szerencsétlenkednek ilyenkor, de ahhoz képest, hogy Angéla most evezett először, nagyon ügyes volt. Az a jó ezekben a hajókban, hogy az is biztonsággal kipróbálhatja, akinek nincsen kajakos múltja. Egy jó segítővel a Balaton-átevezés sem okoz majd neki gondot” fejtette ki Storcz Botond, olimpiai bajnok kajakozó, edző.

A július 10-i Red Bull Balaton-átevezés a táv teljesítésén túl a buliról is szól. Mivel nem kikötés a szervezők részéről, hogy csak kajakkal vagy kenuval keljenek át a résztvevők a tavon, így szóba jöhet bármilyen kézzel hajtható vízisport eszköz egyedül vagy csapattársakkal. A rendezvény persze komoly fizikai igénybevételt követel meg – de ez az igazán rátermetteket nem tántoríthatja el. Az eseményre természetesen minden érdeklődőt szeretettek várnak, így akár a partról is lehet szurkolni a résztvevőknek, nevezésre július 4-ig van lehetőség. További információk a www.balatonatevezes.hu weboldalon és a hivatalos Facebook-eseményen találhatók.

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!