spot_imgspot_img
spot_img

Mit jelent szépnek lenni a világ körül?

-

Article Top Ad (AdSense)

A szépség iránti elkötelezettségünk nemzetközi megszállottság, de az, ahogyan a szépséget világszerte meghatározzuk, nagyon különböző. A szépség korlátainak lebontása érdekében megvizsgáltuk, mit jelent szépnek lenni itthon és határainkon túl.

Bármelyik divatmagazin gyors átlapozása után megállapítható, hogy hazánkban a szépségről vallott közmegegyezés még mindig a magas, karcsú, de dús keblű, finom vonásokkal rendelkező nő. És bár folyik a harc az egészségesebb és valósághűbb testképért, legtöbbünk még mindig push-up melltartókat részesíti előnyben.

Franciaország és az au naturel

A franciák jelmondata a „jolie laide” amelyet leginkább a nem mindennapi szépség leírására használnak. A francia nők pontosan azokat a különleges és furcsa fizikai tulajdonságokat tartják a legvonzóbbnak, amelyeket mások oly keményen dolgoznak, hogy elrejtsék. Csak a francia nők képesek arra, hogy egyszerre tűnjenek szuper elegánsnak és mintha éppen akkor keltek volna ki az ágyból.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Mathilde Lacombe (@mathildelacombe) által megosztott bejegyzés

Egyesült Államok

Aki manapság Amerikában trendi akar lenni annak a jelmondata a „smink nélküli smink”. Legtöbben a sminkelés előtt is már nagy hangsúlyt fektetnek a bőrre azzal a céllal, hogy megteremtsék azt a látványt, mintha egy szolgálaton kívüli modell lenne. Ehhez jellemző a rengeteg száraz sampon, a színezett fényvédő, valamint a szempillák és a szemöldök alapos fixálása, ami akár napokig is kitart.

Brazília és Dél-Amerika

Brazíliában a szépségideál a hangsúlyos alsó fertály. A nagy mellek és a vékony alak kevésbé izgalmas, mint a tónusos és kerekded csípő és combok.  Dél -Amerikában a vastagabb, izmosabb lábak és csípők állnak a középpontban, és különös tekintettel a fenék. Ha a testmozgás és a diéta nem segít, sok nő hajlandó kés alá feküdni olyan implantátumokért, amelyek célja eme dél-amerikai védjegy felfrissítése. A domború formákon túl a brazil nők szabad szellemükről és látszólag könnyed érzékiségükről híresek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

BeautyyBird – Yasmin (@beautyybird) által megosztott bejegyzés

India

Indiában a szépségről alkotott felfogás a nyugati trendek térhódítása miatt folyamatosan változik, és egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a nőkre, hogy halványítsák bőrüket és karcsúbbak legyenek. A nyugati szépségnormákhoz való alkalmazkodás vágya természetesen a gyarmatosítás terméke. A modern indiai szépség egyik legirigyelhetőbb vonása a sűrű, fényes haj, amelyhez a kókuszolajjal tesznek széppé és egészségessé.

Új-Zéland

Az új-zélandi nők számára nagyon fontosak a szépségrituálék. Az itt élő maori nép számára semmi sem lehet szebb, mint egy tetoválás az arcon, a ta-moko. Az itteni szépségtrendek szerint még mindig azok a legszebb nők, akiknek az álluk és ajkaik teljesen tetováltak.

Oroszország

Ellentétben a kevesebb, mindig több elvét valló franciákkal, az oroszok legfontosabb szépségszabálya a több, mindig több. A természetességet kedvelő franciákkal szemben az orosz nők nagyobb értéket látnak abban, ha több erőfeszítést (és pénzt) fektetnek a megjelenésükbe.

Ázsia: Thaiföld és Dél-Korea

A tökéletességre való törekvés Thaiföldön nem túl mókás, és sok nő nagy árat fizetett már a szépségre való törekvéséért. Az ideális thai nő szinte komikus ellentétben áll azokkal a természetes tulajdonságokkal, amelyekkel sok helyi nő született. Mivel Ázsiában vagyunk, a sápadt bőr itt is igen értékes kincs, de ezen túl a keskeny arccsont, valamint a markáns szemek és orr is. Az egyik legjobb – és biztonságosan elérhető – szépségápolási kezelés Thaiföldön, hogy nagy hangsúlyt fektetnek bőrük napsugárzás elleni védelmére. Noha motivációjuk inkább a világosabb arcbőr megőrzéséhez, mint bőrük a káros sugaraktól való megkíméléséhez kapcsolódik, tagadhatatlan megvan az előnye, hogy mindig olyan bőrápoló termékeket keresnek, amelyek magas faktorszámmal rendelkeznek.

Koreában az egyik legvágyottabb tulajdonság a porcelánbőr. A koreai nők számára nem kis teljesítmény a tökéletesen sápadt arcszín fenntartása, amelynek problémás eredete a történelemben arra az időre vezethető vissza, amikor a lebarnult bőr alacsonyabb társadalmi státusszal járt.

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!