spot_imgspot_img
spot_img

Mit gondolnak, mennyit tudnak a férfiak a menstruációról?

-

Article Top Ad (AdSense)

Mennyire vannak képben azzal kapcsolatban, hogy meddig tart a nők havi vérzése, egyáltalán mi okozza, meddig tart egy ciklus, milyen hatással van a hangulatunkra és az egészségünkre, mit jelent a PMS, mire hat a hormonháztartás?

Milyen higiénés eszközök léteznek egy nő számára, amelyek segítik őt a vérzésük során? Az alábbi videóban pasik válaszolnak az olykor zavarba ejtő kérdésekre, és az is kiderül, nyitottak-e arra, hogy még több információt kapjanak a menstruációt övező kérdésekről.

„Az a menstruáció, amíg még vér jön ki?”

Egy-két évtizede még tabutéma volt a férfiak számára a menstruáció, nehéz napoknak hívták a havi vérzés időszakát, és ha párjuk nyűgösebb, fáradékonyabb vagy ingerlékenyebb volt, betudták annak, hogy „megjött” neki. Szerencsére a mai generáció férfi tagjai már jóval érdeklődőbbek és nyitottabbak a téma kapcsán, sokkal többet tudnak a biológiai hátteréről és az érzelmi vonatkozásairól is. Ennek ellenére még napjainkban is általános, hogy mindkét nem távolságtartóbban, zárkózottabban kezeli ezt a témát, ennek feloldásához próbál egy kis segítséget nyújtani a This is Redy és a Rossmann közös kisfilmje.

Processed with VSCO with au5 preset

„A kezdetektől fontos számunkra, hogy elérjünk egy szemléletváltást a menstruációval kapcsolatban, mert hisszük, hogy a menstruáció nem egy szükséges rossz, hanem igazi szupererő! Bízunk benne, hogy ezzel a videóval is segíthetünk oldani a menstruációs tabusítást és barátságosabbá tehetjük a menstruáció témáját.” – árulta el Molnár Dóra, a This is Redy alapítója.

A videóból az is kiderült, hogy a benne részt vevő pasik nagy része képben van a menstruáció biológiai hátterével, ahogy azzal is, hogy mennyi ideig tart, milyen időközönként jelentkezik és milyen higiénés eszközöket használnak a nők a „nehéz napok” idején a tampontól a This is Redy hiánypótló menstruációs fehérneműjéig. Arról is kérdezték őket, hogy miként támogatják párjukat, vagy hogyan beszélnének lányukkal, kisfiukkal erről a témáról, és arra is született meglepő válasz, hogy vannak férfiak, akik örömmel vennék, ha kedvesük nyitottabban állna a kérdéshez, hogy ők akár érzelmileg többet segíthessenek neki az érintett időszakban.

Németh Kornél

Tudom azt, hogy sok esetben a férfiak okot adnak arra, hogy ez a téma tabusítva van, de tudom azt is, hogy sok esetben érdemes ezt nőként is nyíltabban kezelni, mert nem biztos, hogy bármilyen negatív visszajelzést váltana ez ki a férfiak között. Simán lehet, hogy a férfiak többsége, aki egy adott nő közelében van, pozitívan állna hozzá, csak erről a hölgy nem is tud. Keveset rudunk a témáról és többet kellene erről beszélgetni férfi és nő között – mondta Tasnády Ádám, a This is Redy ügyvezetője, aki arról is beszélt, hogy szerinte szupererő a menstruáció, hiszen csak a nők képesek életet adni és érdemes erre az egészre ebből a szemszögből is rávilágítani.

„Én azt üzenném a nőknek, hogy ha van fájdalmuk, azt fejezzék ki, osszák meg velünk, hogy nekik ez nehéz, és ne gondolják, hogy minden férfi érzéketlen” – tette hozzá Németh Kornél, a Rossmann ügyvezetője. – „Igaz, hogy nem tudjuk a fájdalmat érezni, de képesek vagyunk együttérzést gyakorolni, és szeretnénk tudni azt, ha nekik nehéz, hogy mellettük tudjunk lenni ebben a helyzetben!”

A videó linkje:

Egy érett férfi nem teszi meg ezeket

Magyar színészek dolgoznak a párkapcsolatok javításán

Kategória:
Előző cikk
Következő cikk
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!