spot_imgspot_img
spot_img

Mire kapják fel a fejüket a férfiak? Jó ha tudod

-

Article Top Ad (AdSense)
Elég nehéz ebben a témakörben is általánosítani, hiszen ahány ember– annyi fajta értékrend. Legyen az bármelyik nem képviselője, alapvetően a gondolkodásmód, az élethelyzete, a társadalmi pozíció határozza meg az érdeklődési körét. Inkább lehetne sztereotípiákban beszélni, mint konkrétumokban. Ettől függetlenül azért vannak tipikus példák arra, mikor egy férfi hirtelen rá fókuszál valamire. Persze egyből két dolog jut az ember eszébe, az egyik egy jó nő, a másik egy jó autó. Azt pedig kevésbé gondolnánk, hogy egy komolyzenei koncert, vagy egy vers dobogtatja meg a férfiak szívét, pedig sok esetben így van.

Nézzük a hétköznapi dolgokat

A NŐ
Legyünk gyorsan túl a csajokon…jó? Tehát amire minden férfi felkapja a fejét, az természetesen biológiailag beléjük plántált nő képe! Legyen az hétköznapi történés, egy munkatárs, az utcán elsétáló kellemes idomú hölgy, vagy éppen a ránk zúduló médiában pózoló modell- erre tényleg felkapják a fejüket. Ez nem más, mint ösztön. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen jó nézni azt, ami szép. Az már más kérdés, hogy kinek mi a szép, viszont egyértelműen leszögezhető, hogy a férfiak nem mennek el ábrándok nélkül egy számukra kívánatosnak tűnő nő mellett. Erre tegyünk is pontot, mert már több könyvnyi értekezés látott napvilágot erről.
Fotó: Pixabay Egy jó bringa mindig érdekes

A TECHNIKA

A technikai újdonságok, főleg a gépjárművek és mindenféle technikai kütyük, köztük a feleslegesek is felkeltik a férfiak érdeklődését. A férfiak 80%-ának álmaiban ott vibrál egy menő autó, vagy egy laza motor képe. Ezt csak úgy nem lehet kitörölni, mint a nők iránti vonzalom formáit. Nagyon sokan ábrándoznak és nagyon sokan meg is valósítják azt, hogy álmaik verdáját vezethessék, vagy pöfögjenek egy motor nyergében. Lehet ezt társadalom diktálta önképfestésenk, vagy lelki emelkedettségnek nevezni, menő a Mustang és menő a Chopper. Az ezekkel megszerezhető büszkeséggel egybekötött elégedettség érzés- pedig – a férfiak számára fontos.
Fotó: Pixabay
Legyen bármilyen is a férfi a technikai dolgok iránti vonzódás, megint csak valahogy genetikailag lett beléjük kódolva. Az evolúció folyton folyvást forgó kerék, tett azért, hogy bármilyen újdonságról is beszélünk ezen a területen, a férfiak felkapják a fejüket. Itt megint csak számtalan dologról beszélhetünk. Egy friss generációs számítógép, egy jobb televízió, egy jó telefon, egy szuper hanghatásokat produkáló hangfal, egy professzionális szerszám, vagy éppen egy fantasztikus séfkés.
Fotó: Pixabay
A játék egy külön téma. A férfiakban soha nem szűnik meg a játék szeretete. Szinte kortól függetlenül képesek kedvenc számítógépes játékukért rajongani és hosszú órákon keresztül megszűnik számukra a világ!
Fotó: Pixabay

A Sport

A férfiak életében fontos szerepet játszik a folytonos versengés. Ezzel sincsen semmi probléma, hiszen a férfi mindig is az erős, a határozott, a kisportolt, képet kultiválja. Attól függetlenül, hogy valaki űzi-e a sportolást, vagy csak mint rajongó vesz részt benne- rendkívül fontos a számukra a téma. A férfiak szeretik megvitatni a meccs eredményeit, az olimpia történéseit, hogy értenek e hozzá vagy nem- nincs jelentősége, szeretnek szakértő véleményüknek hangot adni. Tehát amire felkapják a fejüket az a sportesemény!

Szegmentáltan érdemleges dolgok

A három eddig felsorolt tényező nagy általánosságban igaz. Viszont rengeteg olyan terület van, ami felkeltheti a férfiak érdeklődését és kíváncsiak rá. Ezek már jóval kisebb rétegeket mozgatnak meg, viszont lehet az is, hogy valakinek ez a legfontosabb.
Fotó: Pixabay

Ház, utazás természet

Nagyon sok férfi szereti a természetet és a hozzá kapcsolódó élményeket. Legyen az egy utazás, más helyek felfedezése ( ez is eredendően a férfiakba beleivódott dolog ), vagy egy saját kert, ahol kedvére töltheti idejét kedvenc növényei gondozásával. Minden esetre az egzotikus helyeken eltöltött idő és a hozzájuk kapcsolódó lehetőségek- mind érdeklik a férfiakat. Az már részletkérdés, hogy egy fehér homokos, pálmafás tengerpart, a Himalája fennkölt szépségű hegyvonulata- az érdekli őket.
Fotó: Pixabay

Étel, ital, dohányzás

Az ételek, italok élvezete- kardinális pont egy férfi életében. Mindenki szeret jókat és szépeket enni, pláne, ha valami kuriózum kerül az asztalra. Itt megint csak lehetne sorolni mi a fontos, akár egy egyszerű, de az otthon ízeivel kecsegtető rántotthús a maga csodálatos egyszerűségében, vagy egy mennyei vacsora a világ különleges konyháinak ételeivel. Az ital fronton természetes érdeklődést mutatnak a férfiak az exkluzív egyediségre, melynek központjában a whisky, a champagne, a rum, a páratlan borok és -magától értetődően- a sör áll. Dohányzás tekintetében inkább egy jó szivarra vagy a pipázásra gondolunk, aminek unikális hangulatát nagyon sokan szeretik.
Fotó: Pixabay

Művészetek

Ez már eléggé egyedi esetekben rejti a fejfelkapást. Egy műalkotás, festmény, irodalmi alkotás izgalmas lehet. Amit ebben az esetben érdemes megemlíteni, az egy jó könyv, mely érdeklődési körébe belepasszol.
fotó: Pixabay

Filmek

A film egy utazás az általunk áhított karaktereken át- saját vágyaink képi beteljesüléséhez. Izgalmas és szomorú, lelkesítő és elbágyasztó, minden esetre a férfiak rajonganak egyes filmekért és egyes színészekért. Ha van valami, amire felkapják a fejüket, ha kedvenc filmjüknek folyatása lesz, vagy ha kedvenc színészük új filmet fog forgatni. Ez nagy általánosságban lelkesítőleg hat az erősebb nemre.

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Pixabay

Férfiszemmel- mitől jó a nő- Body Positivity

Az önelfogadási problémák és a testképzavarok a férfiakat is érintik

Anti- Valentin nap

 

 

 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!