Mire használható a robotnő – Nem is gondoltad volna

-

Egyszerű, bonyodalmaktól mentes, kiszámítható. Programozható és nincs hiszti, elbűvölő és odaadó, komplikáció mentes és soha nem lesz terhes. Ez most szörnyű, vagy elfogadható? Lehetne sorolni érveket és ellenérveket, de ezt hozta a kor- s ha már létezik, biztosan igény is van rá.

Fotó: Flickr A jövő már itt van

Tények és talányok

Mikor az őskorban, a középkorban, az újkorban megemlítjük a NŐT, soha nem gondoltunk volna…  Arra, hogy létezni fog egy kor, mikor- a technológia által kreált- nőpótló eszközöket használhatunk. De ez már nem fikció, nem a képzelet szüleménye, hanem a nyers valóság. Furcsa és természetellenes, azonban egyre inkább kiaknázott területe a robotikának. Okos telefon, okos óra, okos lakás, okos autó és most íme az „okos nő”. Hű-ha, ez azért kicsit gáz!

Fotó: Flickr

Nyilvánvalóan vannak testi szükségletek, amelyek által az evolúció halad a maga medrében- és ennek gátat nem lehet és nem is szabad szabni. Az két nem magába foglalja az egyedfejlődést, az emberiséget, és mindazt, amik most jelenleg vagyunk. Az is tényszerű, hogy a szexualitás mindig fontos, néha titkos és szerteágazóan megfejthetetlen része a társadalom alapjainak. No de hús a hússal, biológiai szerves lények a szerves lényekkel. Lélekkel, vágyakkal, testi, szervi sejtszintű történésekkel. Immáron a technológia ezt is felülírta. Íme a ROBOTNŐ!

Fotó: Pixabay

A robotizáció

A robotizáció hihetetlen ütemben fejlődik- és a legegyszerűbb háztartási eszközöktől már eljutottunk a humanoid robotokig. Persze még messze van a technológia attól, hogy teljes mértékig helyettesíteni tudja az embert, mégis elég ijesztő az, amit manapság ezek a gépek tudnak. A fejlesztések sarokpontja immáron nem is a külső megjelenés, vagy a mozgás leutánzása, hanem a mesterséges intelligencia robbanásszerű előretörése. Az, hogy manapság az egész civilizációnk alapját a technológia adja, az nem kérdéses és ez sem, hogy bizonyos területeken, veszélyes munkákban, vagy éppen az űrkutatásban- biztonságosabb robotokat alkalmazni. Hogy hol van a határ és mennyire befolyásolja majd az emberek életét, munkáját– az elég összetett kérdés.

Fotó: Flickr

Néhány éve a Tidi nevű cég -ami robotikával foglalkozik- egy felmérést készített ez ügyben. Az emberek nagy része szívesen átadná a házimunkát, takarítást, főzést, stb.. de a válaszadók majd 70%-a elképzelhetőnek tartja, hogy egy intelligens humanoid a munkahelyét is veszélyeztetné. A felmérésből az is kiderült, hogy tíz emberből négy (bár inkább több) simán szexelne is robottal.

Fotó: Flickr Inteligens robotok

Már vannak példák

Oroszországban egy kormányhivatalban, egy humanoid nő ül a pultnál és erkölcsi bizonyítványok, nyomtatványok kitöltését végzi. Annyira élethű, hogy néha még az ügyfeleket is meg tudja téveszteni. Az arca több mint 600 kifejezést tud magára ölteni, szemöldöke, szája, szemei, mozgása teljesen emberi.

Fotó: Flickr Robotok az ágyban.

2019-ben Yokohama – japán egyetem kutatói elkészítettek egy teljesen élethű női robotot. A Q1 névre hallgató humanoid előadásokat tartott az egyetemen, emberi módon gesztikulált, mosolygott, akár portrét rajzol, sőt ha a szituáció úgy kívánta, még izgalomba is tudott jönni. Szinte mint egy emberi lény fészeklődött ültében, vagy éppen mosolygott és kacarászott. Megdöbbentő!
A robotok manapság leginkább a szórakozás, és a szórakoztatás területén, illetve mint háztartási alkalmazott jelentek meg. A technika fejlődése előreláthatólag azt hozza, hogy olyan területeket is meg fognak hódítani, olyan tevékenységeket is el tudnak végezni, amire eddig csak ember volt képes. Egyértelmű előnyük, hogy nem fáradnak el!

Női robot – csak férfiaknak

Már régóta léteznek testi vágyakat kielégíteni képes robot nők, sőt nem kis piaccal rendelkeznek. Az egyik első szex robot modellt már 1997-ben, Matt McMullen készítette. A robot hölgyet Harmony-nak hívják és elég gyorsan felkapták a dolgot és elkezdték vásárolni a modelleket. A megrendelők ha úgy akarták- még személyre szabott verziókat is kérhetek. Azóta a vágyakat kielégítő robotok piaca rohamosan nő és egyre komolyabb fejlesztések látnak napvilágot. Cél a teljesen élethű, anatómiailag tökéletes megalkotása. A manapság kapható modelleknek már emberi bőrre hasonlító szilikon bőrük van, rengeteg mimikára, kifinomult mozdulatokra képesek. Már nem csak mint eszköz, hanem mint beszélgető partner is funkcionálnak, folyamatosan tanulnak új szavakat, kifejezéseket, sőt megjegyzik tulajdonosuk szokásait is.

Fotó: Flickr Személyre szabottan elkészítik a sexrobotokat

Félelmetes lehet a robot nők és férfiak technológiájának fejlődése. Egyre többet tudnak és egyre élethűbbek. Mindig tökéletes az alakjuk, mindig tettrekészek, nem kell fodrászhoz, műkörmöshöz járniuk és gyönyörű a sminkjük, ami soha nem kopik le.
Ez az üzletág már olyan szinten van, hogy már Európában vannak erre szakosodott bordélyházak, de a szakértők szerint a házi egyedi robotok piaca iszonyatos mértékben fejlődik. Vannak olyan vásárlók, akik a nem is kicsit borsos áraktól függetlenül, (3-10 millió) teljesen saját ízlésüknek, vágyaiknak megfelelően rakatják össze a sajátjukat. A legújabb típusoknak már saját személyiséget is programoznak. Már odáig jutottunk, hogy vannak, akik beleszeretnek humanoid kedvesükbe, sőt az USA-ban már olyan is akadt, aki elvette robotját feleségül.

Fotó: Flickr Az első robotnős szerelem.

Mivel annyira új és annyira gyorsan fejlődő iparág, jó biznisz a robotnő piac, hogy nehéz vele lépést tartani, elég komolyan megoszlanak a vélemények ennek kapcsán. Vannak, akik egyenesen betiltanák, vannak, akik pedig mellette állnak. Egyes kutatások szerint ezeket a „gépeket” akár terápiás, gyógyító kezelésekre is lehetne alkalmazni, illetve számos területen lennének még használhatóak.

Fotó: Flickr Ha szeretnél személyre szabottan rendelheted.

Megfordítva a dolgot viszont előfordulhatnak balesetek, sőt félő, hogy elkorcsosulhatnak a férfi- női kapcsolatok is ez által. Egy robotnő soha nem vitázik, nem mond ellent és mindig rendelkezésre áll. Egy feladata van, a gazdájának a vágyait kielégíteni. Elgondolkodtató, hogy a technológia fejlődése milyen hatással lesz hosszú távon az emberiségre. Az biztos, hogy rengeteg morális kérdést vet fel a robotnő!
Szerző: Budafoki Tamás 

A világ egyik legnagyobb technológiai kiállítása

Az új korszakot hozza el az önvezető hajó

Elon Musk Vegas loop-ja: parasztvakítás vagy a jövő közlekedési módja?

 

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!