Mindenki szidja, mi mégis imádjuk – Emily Párizsban

-

Csupa rossz kritikát kap, mégis mindenki nézi. Ez a rózsaszín, habos világ egy olyan kategóriába tartozik, amelyről mindenki könnyen ítélkezik.

Elmondhatatlanul rossz. Elképesztően buta. Annyira szörnyű, hogy elmondani nem tudom. Amikor az agy vakációra megy.

Ilyeneket olvashatunk, ha megnézzük az Imdb értékeléseket a sorozatról, amely ennek ellenére immár a harmadik évadnál tart. De tévedés ne essék Darren Star (Beverly Hills 90210, Melrose Place, Szex és New York) legújabb alkotása 2020-as debütálása óta nagyon is népszerű. Mégis szeretjük utálni. A legtöbben csak titokban merik élvezni, nehogy valaki rosszat gondoljon róluk, amiért ilyen bugyuta limonádét néznek.

Miközben az Emily Párizsban jelenleg talán az egyik legkiválóbb romantikus vígjáték, és egy igazi lakoma a szemnek. Az elmúlt közel három év különösen kemény az egész világ számára, amelyben katartikus élmény figyelni Emily elbűvölő életének kibontakozását. Miközben aranyos svájcisapkában, elegáns ruhákban és magassarkúban száguldozik a városban, nem tudunk nem eljátszani a gondolattal, hogy ez

bárcsak velünk történne meg!

Talán egyik sorozatnál sem törekednek arra a készítők, hogy minél kevésbé kelljen odafigyelni rá, de Emily esetében akár plusz jutalom is lehet, hogy a cselekmény nem túl bonyolult. Lehet, úgy is nézni, hogy a háttérben megy miközben dolgozunk, edzünk vagy főzünk, mert akkor sem maradunk le sok mindenről, ha nem figyelünk oda teljesen. Persze kár lenne így nézni, hiszen ez esetben pont Párizs és a ruhaköltemények csodás látványáról maradnánk le. Hacsak valakinek nincs kőből a szíve, a francia főváros garantáltan elvarázsol – függetlenül attól, hogy jártunk-e ott valaha vagy sem. A festői helyszínek a sorozat minden pillanatát látványossá teszik. A város utcáiról és kávézóiról készült pompás felvételek igazi csemegét jelentenek azoknak, akik ki vannak éhezve az utazásra és Franciaországra. Csak ahogy a párizsi hangulatot ábrázolják, az ember gondolkodás nélkül legszívesebben az első repülőre felülne, hogy új életet kezdjen a szerelem városában.  Ezt a semmihez sem fogható vizuális élményt a sorozatban feltűnő ruhák még tovább fokozzák. Emily eklektikus darabjaitól kedvünk támad bátrabban és színesebben öltözködni, és valljuk be remek stílusérzéket tanulhatunk tőle.

Emily Párizsban-sorozat
Fotó: Tanveer Shaikh/flickr.com

Kinek kell a komorság?

Emily világában soha semmi rossz nem történik, az aranyos főhősnő mindenkit elvarázsol és a legjobb barátja nem más, mint a szerencse. A covid, a szomszédos háború és a gazdaság hanyatlásának kihívásai és küzdelmei közepette az „Emily Párizsban” egy leheletnyi friss levegő. Igen, sokszor tényleg túl szép, hogy igaz legyen, időnként már-már bosszantóan optimista, de most komolyan! Kinek kell a komorság? Könnyed, stílusos, szórakoztató, mégis érdekfeszítő, a tökéletes kikapcsolódás, amely lehetővé teszi, hogy hátradőljünk és lazítsunk. Közben nézzük, ahogy Emily nem adja fel Párizst, még akkor sem, ha a dolgok rosszul mennek.

Ha eltekintünk a dizájner ruháktól, Emily pont olyan, mint mi, akik hajlamosak vagyunk többször is beleesni ugyanabba a hibába. A különbség annyi, hogy ő közben élvezi az életet. Amikor a magánéletében vagy a szakmai életében válaszút elé érkezik, megzavarodik, elbizonytalanodik és pánikba esik – akárcsak mi. De soha nem veszíti el derűlátását. És ennél jobb mondanivaló nem is kell egy filmnek. Minden tökéletlensége és nehézsége ellenére az élet szép, és élvezni kell. És ha kellő optimizmussal, kedvességgel és bátorsággal állunk hozzá, akkor minket is megtalálnak a lehetőségek.

 

FRISS CIKKEINK

Hirdetés

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!