spot_imgspot_img
spot_img

Milliók imádják a szókimondó önismereti könyveket

-

Article Top Ad (AdSense)

Mark Manson kicsillagozott című, kissé trágár, pimasz önsegítő könyveit milliók olvassák annak ellenére, hogy néha tényleg belegyalogol az ember lelkébe kíméletlen őszinteségével és lényeglátásával. Megabestsellereivel arra tanít, hogy hogyan kell a negatív érzelmeket elfogadni és kezelni, és hogy néha tényleg le kell a dolgokat sz*rni.

 

Lesz*rom-könyvek

Mark Manson könyveiből világszerte eddig mintegy 14 millió példányt kelt el. Több mint 65 nyelvre fordították le cinikus írásait. Az olvasók imádják ezeket, hiszen 16 országban is felkerültek a kicsillagozott című kötetei a sikerlisták élére.  A blogot is író, népszerű szerző az önismereti könyvek közhelyes szövegeit forgatja ki, és keményen, erős kifejezésekkel kritizálja a legtöbbet hallható és olvasható hangzatos motivációs és önmegvalósítós szlogeneket. Épp ezek miatt szeretik őt ennyien, és épp ezért lehetnek a könyvei megabestsellerek.

Mark Manson bestselleríró
kép: markmanson.net

A lesz*rom rafinált művészete után az Egy kis remény egy elb*szott világban című  könyvével hozta lázba az önismereti kiadványokat kedvelő, új szempontokra és stílusra is vevő közönséget.

Mivel irdatlan mennyiségű önsegítő kiadvány igyekszik megmondani nekünk a tuti, igazán üdítő egy kis ironikus, beszólogatós, kötözködős verzió. Mark Manson ezt teszi, másként közelít az olvasóihoz. Néha egyáltalán nem kellemes olvasni a meztelen, kijózanító, szirup nélküli igazságot. De neki ez a technikája, módszere.

„A világ nem csak rózsamezőkön legelésző egyszarvúakból áll.”

A szenvedés benne van a pakliban. Megúszhatatlan, s attól, hogy a vonzás törvényeibe kapaszkodunk, még nem vagyunk bevédve a próbatételek elől. Mark Manson azt mondja, hogy ahogyan az atlétáknak is el kell szenvedniük a fizikai kínokat, úgy a nagyobb érzelmi rugalmasságért, a fokozott magabiztosságért, a boldogabb életért is:

Mark Manson önsegítő könyve
kép:Maxim Könyvkiadó
Mark Manosn bestsellerei, önsegítő könyvei
kép: Maxim Könyvkiadó

Pár tanács, üzenet a két önsegítő könyvből:

  • Minden fejlődés több ezer apró kudarcon alapul, és a siker nagyságát ahhoz kell mérni, hogy hányszor vallottunk kudarcot a tárgyban.
  • A szókimondó szerző azt vallja, ha menekülni akarunk a negatívumok elől, ha ki akarjuk kerülni, el akarjuk fojtani, némítani őket, az csak visszalő.
  • Mindenkinek vannak érzelmi vakfoltjai. Ezeknek a vakfoltoknak gyakran azokhoz az érzelmekhez van közük, amelyekről azt tanultuk gyerekkorunkban, hogy nem helyénvalóak.
  • A legfontosabb dolgok nem szerezhetők meg alkudozással, se szeretet, se barátság, se tisztelet. A legértékesebb és legtisztább dolgokkal nem lehet üzletelni.
  • Akkor is érdemes becsületesnek maradni, ha most éppen fájdalmas ez neked vagy másoknak.

Nemrégiben, pár napja jelent meg magyarul A lesz*rom rafinált művészete napló, amit ha kitöltünk, bizony egészen más szemmel nézünk majd a gondjainkra és a frusztrációinkra is. Mi azonnal lecsaptunk rá, mert kíváncsiak voltunk, milyen módon ösztönöz minket a naplóírásra. Hát úgy, ahogy tőle elvárható volt: „Ez a napló nem egy naponta vagy hetente előveszem kisokos. Bármikor használható. Vagy nem. Bármikor abbahagyható és úrjakezdhető. Vagy nem.”

Önismereti könyvek
kép: Maxim Könyvkiadó

Néhány téma a naplóból:  

  • Kognitív torzításaink, azaz mikkel vágjuk át magunkat legtöbbször
  • Összpontosíts arra, mait irányítani tudsz!
  • 6 nem szexi szokás, ami megváltoztatja az életed
  • A te lesz*rom listád
  • A negatív érzelmek kezelése

Ha tetszenek Mark Manson könyvei, akkor itt tudod megnézni őket: Könyvek

Ezek is érdekelhetnek:

Szabadszájú önismereti könyvek vagány nőknek

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!