spot_imgspot_img
spot_img

Milla Jovovich- a szexi színésznő-ma ünnepel

-

Article Top Ad (AdSense)

Milla Jovovich ma ünnepli 46. születésnapját. Valljuk be- nem is látszik rajta!

Milla Jovovich első filmjei

Sokan úgy tudják, hogy előbb volt modell, mint színésznő, pedig ez pont fordítva van. Már kilenc éves korában kezdte színészi pályafutását és ennek köszönhetően fedezte fel őt a modell szakma.

Fotó: Flickr.com

Kivételes szépségének köszönhetően indult el ezen az úton, de mindig is megmaradt a színészet mellett. 1988-ban debütált a Two Moon Junction (eredeti cím) filmben. 1991-ben csillogtatta meg magát a sokak által ismert kultikus filmben- a Visszatérés a kék lagúnában. 1992-ben két filmben is szerepelt, Kuffs, a zűrös zsaru-ban és a Chaplin-ben. 1993-ban a Tökéletlen időkben szerepelt, ami egy 70-es évekbeli, texasi gimnázium nyári szünet előtti utolsó momentumait mutatja be. A film érdekessége, hogy számos sztár debütált benne, többek között egyik első filmes szereplésével Matthew McConaughey és Renée Zellweger, Ben Affleck és Adam Goldberg is.

Fotó: Flickr.com

A nagy áttörés az Ötödik elem című film

Az Ötödik elem egy könnyed hangulatú 1997-es francia-brit sci-fi-akciófilm. Luc Besson rendezésében készült és a mai napig az egyik legkiemelkedőbb alkotásának tartják. Az akkor már befutott Bruce Willis mellett szerepelt, és nem véletlenül lett sikersztori az alkotásból. A film egy látványos képregény hatásokkal megtűzdelt, akciófilmbe áztatott, humoros vízió, amelynek a fantasztikusan megkomponált akció elemeken kívül a legerősebb látványeleme maga Milla Jovovich volt.

Fotó: Flickr.com

Innentől kezdve folyamatosan ellátták a színésznőt szerepekkel. 2001 Zoolander, a trendkívüli-ben Ben Stiller-rel játszott, és 2002-ben érkezett a már kultikussá vált A Kaptár (Resident Evil) első része, ahol Alice- a félig mutáns félig génmanipulált- szupernőt játszotta. Ugyanebben az évben érkezett a Papagájok – Szerelem második látásra és a Bábu című alkotással. 2003 A csapda mélyén, 2004 A Kaptár 2. Apokalipszis, 2006 Ultraviola és a A bosszú íze című film. 2007 A Kaptár 3. – Teljes pusztulás, 2008 Halál Palermóban, 2009 Pokoli édenkert, 2010 Stone, és újra A Kaptár – Túlvilág.

Fotó: Flickr.com

A színésznő innentől kezdve már komolyabb karaktereket is megformázott, olyan szerepeket kapott amik erős színészi teljesítményt kívántak meg tőle. 2011 Vykrutasy, A három testőr ahol Milady de Winter furmányos figuráját játszotta, és az Arcmás. 2012 A Kaptár – Megtorlás, 2014 Cymbeline, 2015 A túlélő, 2016 Zoolander 2., és a Kaptár utolsó része következett A Kaptár – Utolsó fejezet. 2017 Háborúra készülve, 2018 Future World, 2019 Paradise Hills, Hellboy, 2020, Monster Hunter.

Fotó: Flickr.com

Pályafutása során rengeteg karaktert formázott meg és kétségtelenül beírta magát az egyetemes filmtörténetbe.

Milla Jovovich Születése származása

Milica Bogdanovna Jovovich Kijev-ben született, 1975. december 17-én. Orosz-szerb származású színésznő, modell, énekesnő, dalszövegíró és divattervező. Édesanyja vonaláról örökölte művészi tehetségét, mivel Galina Loginova orosz színésznő, volt édesapja pedig Borgi Jovovich szerb orvos. 1981-ben, a politikai helyzet kiéleződése miatt Milla és családja elhagyta a Szovjetuniót, és Londonba költözött. Nem sokkal később szülei elváltak, így gyermekkorát két ország között ingázva töltötte. Angliában, Londonban, ahol apja dolgozott és Oroszországban, ahol édesanyja élt. A ’80-as évek közepén Milla Jovovich Los Angelesbe emigrált. Már kilenc évesen kezdett el színészkedni, majd 11 éves korában modellkedni. Az első címlapfotója az olasz Lei divatlapnál volt. Az első évben 15 divatlap címoldalán jelent meg fotója. A modellkedés mellett folytatta a tanulást. Tanulmányait az Excelsior High Schoolban végezte. Nagyon fontosnak tartotta, hogy az mellett, hogy már akkor három nyelven beszélt, komoly ismeretekre tegyen szert. Szerepelt a Calvin Klein, az Escape, és más híres cégek reklámjában, valamint több bulvár magazinban. Színészi karrierjét a Visszatérés a kék lagúnába indította el. Színészi pályafutása mellett ugyan először csak hobbiból kezdett el divattervezéssel is foglalkozni, de egy idő után ezen a területen is komoly sikereket ért el. Jellemzően szerteágazó tehetség, hiszen nem csak szép és okos, hanem érzékeny ember is. Ez abban nyilvánul meg, hogy a zenei területbe is belekóstolt. Énekel és dalszövegeket is ír.

Fotó: Flickr.com

2003-tól Paul W. S. Anderson jegyese volt, 2009. augusztus 22-én összeházasodtak,közben 2007. november 3-án gyermekük született. A kislány nem esett messze a fájától, hiszen Ever mindössze 13 esztendős, már most olyan szerepet tudhat a magáénak, amelyről a legtöbb feltörekvő színésznő még álmodni sem mer. Ő alakítja a Marvel-moziuniverzum várva várt, Fekete Özvegy című film címszereplőjének fiatalkori énjét.

Szerző: Budafoki Tamás

Fotó: Flickr.com

Kim Basinger Playboy címlaplányból lett Oscar-díjas színésznő

Egy bájos mesevilág fondorlatos mostohája – beszélgetés Pálmai Annával

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Új funkció érkezik a mobilokra, ami figyelmezteti a felhasználót, ha követik

A két tech óriás, az Apple és a Google hétfőn hivatalosan is bejelentette egy új funkció bevezetését, amely értesíti a felhasználókat arról, ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök általi nyomkövetést tapasztalnak.

Az általános jóllét új pillére az internet lett

A Technology, Mind and Behaviourban publikált globális tanulmány az internet hatásáról eddig ismertekkel szembe menő, új eredményekkel zárult.

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!