spot_imgspot_img
spot_img

Míg Izraelben 95%-os a Pfizer hatékonysága, addig a Seychelle-szigeteken újra korlátozások vannak

-

Article Top Ad (AdSense)

2021. január 24. és április 3. között a 9, 1 milliós népességű Izraelben beoltották az ország 16 év feletti lakosságának 71 százalékát. Valamivel több, mint két hónap adatai alapján a SARS-CoV-2 ellen 95,3 százalékos hatékonysággal nyújtott védelmet a Pfizer-BioNTech vakcinája. 

Seychelle-szigetek

Mindeközben a Seychelle-szigeteken a kínai Sinopharm és az indiai Covishield vakcinával oltottak, és idén márciusban még arról szóltak a hírek, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően elkezdtek nyitni, áprilisban újra korlátozó intézkedések bevezetésére kényszerültek és ismét bezárták két hétre az iskolákat, üzleteket, éttermeket.

A tájékoztatások szerint az oltottak közel kétharmada a kínai Sinopharm vakcinát, míg a többiek az AstraZeneca indiai gyártású vakcináját, CoviShieldet kapott. A nagyjából 100.000 lakosú trópusi sziget volt idáig, ahol a világon a legmagasabb volt az átoltottság aránya és a tízből hat ember oltva volt. Mindezek ellenére májusban újra emelkedni kezdtek a számok és számos új megbetegedésről számoltak be. Ráadásul az új fertőzöttek egyharmadának már két oltása is volt.

Izrael

A Pfizer/BioNTech vakcinával oltott Izraelben viszont az április elején készült adatok alapján a vakcina hatékonysága 91,5 %-os a tünetmentes fertőzéssel szemben,  míg a tünetekkel járó fertőzéssel szemben 97%-os, a súlyos tünetek megelőzésében pedig 97,5%-os védelmet mutatnak a számok.

Az átoltottság növekedése tekintetében minden korcsoport tekintetében összefüggést mutattak ki a megbetegedések csökkenésével…

 

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!