spot_imgspot_img
spot_img

Miért pattanjunk két kerékre?

-

Article Top Ad (AdSense)

A melegebb idő beköszöntével a szabadtéri tevékenységek iránti vágyunk rögtön az egekbe szökik.

Ahogy az INTERSPORT Sport Report eredményei minden évben megmutatják, a kerékpározás az egyik legnépszerűbb szabadidősport a tavaszi-nyári időszakban. Akár egyedül, akár családi kirándulás formájában, a bringázás sokakat inspirál, az e-bike előretörésével pedig egyre szélesebb célcsoportot ér el ez a sporttípus.

Amennyiben még ezek után is kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy miért is érdemes nyeregbe szállni, olvasd el négy érvünket a tekerés mellett!

Javítja a fizikai és a mentális egészséget

Mint minden más mozgás, a biciklizés is valódi endorfinbomba, amely révén aztán valódi boldogságérzetet tapasztalhatsz sport közben. A mozgás során felszabaduló hormonok továbbá kiváló hatással vannak a stresszre és a szorongásra is.
A legalapvetőbb hatást azonban testünkre gyakorolja ez a mozgásforma. A kardió típusú sport egyértelműen támogatja a szív- és érrendszer egészségét, de jótékony hatással bír a vérnyomásra vagy a cukorbetegségre is.

PRO TIPP: nincs egészség biztonság nélkül. Ne feledd el beszerezni a védőfelszereléseket sportolás előtt, melyek közül is a legfontosabb a sisak. Az egyre népszerűbb terméknek számító védősisakok közül jó szívvel ajánljuk a MIPS-rendszerrel ellátottakat, melyek speciális tulajdonsága, hogy egyedi belső, külön mozgó héjrendszerük révén – a legkisebb ütközés esetén is – az amúgy fejünkre ható erőket megsemmisíti és átveszi, így óv meg minket a traumás sérülésektől.
https://www.intersport.hu/alpina-delft-mips-felnott-kerekparos-sisak-kerekparok-es-kiegeszitok-fekete-iat.alpina.a9756.30.html?dwvar_iat.alpina.a9756.30_color=30&cgid=

Instant sportolási lehetőség

Felejtsd el az edzőtermi bérletvásárlás terhét vagy az odautazással járó kellemetlenségeket. A biciklid mindig kéznél van otthonodban vagy garázsodban. Legyen hűvösebb az idő vagy napos nyári meleg, bármikor kimehetsz pár körre, hogy meglegyen a napi kötelező mozgás – és persze az élményfaktort se felejtsük ki.

PRO TIPP: ha már élmény – ismered az e-bike-okat? Az e-bike, azaz electric bike, az elektromos motorokkal ellátott kerékpárok összességét takarja. Az INTERSPORT kínálatán belül nagyon széles termékválasztékkal találkozhatunk, ezen belül is kiemelten a pedelec modellekkel, alap felszereltségtől a prémium kategóriáig. A pedelec egy olyan e-bike, amelynek a motorja csak akkor hajt, ha közben mi magunk is tekerünk. Így tehát egy ilyen bringával lehet klasszikus kerékpárként is közlekedni, de bármikor segítségül hívhatjuk a rásegítéses rendszert.
Az INTERSPORT hálózatában kizárólag a legelterjedtebb és legmodernebb, időtálló BOSCH motorral, vezérlő egységgel és akkurendszerrel ellátott pedelec modellekkel találkozhatunk, melyekre az üzletlánc biztosítja a folyamatos frissítések és a szerviz lehetőségét is.

A tavaszi-nyári szezonban oly népszerű Balaton-körökhöz ajánlunk most nektek két szuper modellt:

  • Balaton nagy kör (205 km):  KTM E-Bike Cross (Macina Pro Cross 750), női és férfi modell is elérhető:

Női: https://www.intersport.hu/ktm-macina-pro-cross-750-noi-e-kerekp.-sh-deore-10-bosch-pt-cx7r4-kerekparok-es-kiegeszitok-fekete-iat.ktm.0225252.000.html

Férfi: https://www.intersport.hu/ktm-macina-pro-cross-750-ltd-e-kerekparsh-deore-10-bosch-pt-cx7r4-kerekparok-es-kiegeszitok-fekete-iat.ktm.0225251.000.html

  • Balaton kis kör (78 km): GENESIS E-Cross 2.2 PT 28″ (kisebb akku-pakkal rendelkező exkluzív e-bike), női és férfi modell is elérhető:

Női: https://www.intersport.hu/genesis-e-cross-2.2-pt-28%22-noi-elektromos-kerekpar-kerekparok-es-kiegeszitok-szurke-iat.genesis.4100103.100.html?dwvar_iat.genesis.4100103.100_color=100&cgid=

Férfi: https://www.intersport.hu/genesis-e-cross-2.2-pt-28%22-ferfi-elektromos-kerekpar-kerekparok-es-kiegeszitok-szurke-iat.genesis.4100104.100.html?dwvar_iat.genesis.4100104.100_color=100&cgid=

Ízületkímélés a maximumon

Mondj még egy olyan szárazföldi sportot, amely ilyen mértékben kíméli az ízületeket… Na ugye! Ha térdproblémáid vannak, hátfájásod, vagy olyan egyéb sérüléseid, amelyeket a futás vagy kocogás idézett elő, akkor egyértelműen erre a sportra érdemes voksolnod, hogy ízületeid és porcaid épsége hosszútávon is fennmaradjon a rendszeres sport mellett.

Felfedezővé válhatsz

A különféle biciklitípusokkal számos terepet fedezhetsz fel: lehetsz akár a városok, országutak felfedezője, de egy megfelelő kerékpárral a természet vadabb tájait is meghódíthatod. A jól ismert országúti, cross, túra vagy mountain bike-ok után hadd mutassunk most neked egy eddig kevésbé ismert, univerzális típust – ha nehezen döntesz a terepek között, a gravel kerékpárok lesznek a befutóid.

PRO TIPP: A gravel kerékpár típus a hagyományos túrabicaj és a cyclocross versenygép hibridje, modern tárcsafékkel, széles áttételezéssel felvértezve. Terepre fejlesztett váz kialakítás és abroncsok segítenek abban, ha nem csak aszfalton, de könnyebb terepen is tekernél. Az INTERSPORT hálózatának újdonsága a Magyarországon egyedülállóan elérhető Polygon modellek. A versenyeken is használt, úttörő világmárka a prémium sport vonalat képviseli. Észak-Amerikából indult hódító útjára, ma pedig már minden teljesítményorientált felhasználó jól ismeri a márkát. Ha egy magas minőségű, igazi örök klasszikusra neveznél be, a Polygon Path X5 28″ gravel bike a legjobb választásod lesz.

https://www.intersport.hu/polygon-path-x5-28%22-gravel-kerekpar-kerekparok-es-kiegeszitok-zold-iat.polygon.4100741.100.html

Részletes márkaismertető és termékszortiment:

https://www.intersport.hu/termekek/polygon/

Ha bármi hiányzik a felszerelésedhez és szakértőkre bíznád magad, az INTERSPORT-ban mindent megtalálsz, ami a bringázáshoz kell! A budaörsi flagship store áruházban a régió legnagyobb e-bike kínálatával, szervízlehetőséggel és szakszerű segítségnyújtással várnak kezdőtől profi szintig.

FB: Intersport Magyarország

IG: instersport_hungary

 5 hiba, amit ne kövessünk el edzés után

Egyre többen indulnak többnapos túrákra  

Kategória:
 

FRISS CIKKEINK

Lájkold Facebook-oldalunkat,
nehogy lemaradj a
legfrissebb bejegyzéseinkről!